ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Άνδρας καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση για ανάρτηση στο Facebook

Άνδρας καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση για ανάρτηση στο Facebook Facebook Twitter
2

Στην αυστηρότερη των ποινών, με κάθειρξη 30 ετών καταδικάστηκε σήμερα ένας άνδρας στην Ταϊλάνδη για την δημοσίευση στο Facebook μηνυμάτων τα οποία κρίθηκαν υβριστικά για την βασιλική οικογένεια, σε μια από τις πιο αυστηρές ποινές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια σε κάποιον για εξύβριση των βασιλέων στην χώρα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.


Η ποινή που του επιβλήθηκε "αποτελεί ένα νέο ρεκόρ" κάθειρξης, δήλωσε ο δικηγόρος του Σασινάν Ταμνιτιάν.


Ο άνδρας αυτός καταδικάστηκε για έξι μηνύματα και φωτογραφίες που ανήρτησε στο Ίντερνετ: τα τέσσερα πρώτα τον Σεπτέμβριο του 2013 και δύο άλλα τον Νοέμβριο του 2014. Ο 48χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών για κάθε μία από τις αναρτήσεις αυτές, αλλά η ποινή του μειώθηκε στο μισό επειδή δήλωσε ένοχος.


Ο καταδικασθείς δεν μπορεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή, καθώς προέρχεται από στρατοδικείο και η σύλληψή του έγινε την περίοδο που η Ταϊλάνδη τελούσε υπό στρατιωτικό νόμο.


Χθες το στρατοδικείο της Τσιάνγκ Ράι, στο βόρειο τμήμα της χώρας, επέβαλε σε έναν άλλο 48χρονο άνδρα που υποφέρει από ψυχιατρικά προβλήματα κάθειρξη πέντε ετών επειδή έκανε χαρακιές σε ένα πορτρέτο του βασιλικού ζεύγους τον Ιούλιο του 2014.
Η βασιλική οικογένεια της Ταϊλάνδης προστατεύεται από μια από τις πιο περιοριστικές νομοθεσίες στον κόσμο.

Σύμφωνα με το άρθρο 112 του ποινικού κώδικα, οποιοσδήποτε προσβάλει τον βασιλιά, την βασίλισσα, τον διάδοχό του ή τον αντιβασιλέα μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή κάθειρξης 15 ετών για κάθε παράβασή του.

2

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ ΠΡΟΩΡΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Διεθνή / Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Πάνω από 57 εκατ. ψήφισαν ήδη - Τι αποκαλύπτει η μαζική πρόωρη προσέλευση

Η πρόωρη ψηφοφορία ξεπερνά τα επίπεδα του 2022 - Σχεδόν ένας στους τέσσερις με δικαίωμα ψήφου έχει ήδη προσέλθει στην κάλπη - Μήνυμα στήριξης ή φρένο στον Τραμπ;
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης άφησε μουστάκι και εξηγεί τον λόγο

Η νέα εμφάνιση του Μαμντάνι έγινε αντικείμενο συζήτησης όταν εμφανίστηκε χωρίς τα γνώριμα γένια του, ενώ παρακολουθούσε και ενθάρρυνε τους δρομείς στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, την Κυριακή
THE LIFO TEAM