Άστραψε και βρόντηξε ο Πανούσης απόψε εναντίον του Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Άστραψε και βρόντηξε ο Πανούσης απόψε εναντίον του Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου Facebook Twitter
Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC
21

 

Άστραψε και βρόντηξε ο Πανούσης απόψε εναντίον του Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου Facebook Twitter

Πλήρη άγνοια για το περίφημο plan B του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, δήλωσε ότι έχει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Κληθείς να σχολιάσει τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων, γύρω από τις κινήσεις Βαρουφάκη, ο ίδιος σημείωσε με νόημα ότι έχουμε Σύνταγμα και νόμους και σχολίασε καυστικά ότι πολλοί πολιτικοί παίζουν στο όριο υπονόμευσης της δημοκρατίας, «για να μη μιλήσω για εσχάτη προδοσία» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών παίζει στα όρια της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, καθώς, όπως είπε, «ο κ. Βαρουφάκης και άλλοι νομίζουν πως έχουμε λαϊκή δημοκρατία» και υποστήριξε ότι όλα αυτά αποτελούν έμμεση υπονόμευση της δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι όλα όσα ακούγονται για τον Βαρουφάκη χρήζουν δικαστικής διερεύνησης.

Εξέφρασε δε την άποψη ότι η πολιτική απαξία και απαξίωση είναι πολλές κάτι πολύ ισχυρότερο από ένα ειδικό δικαστήριο, ενώ ερωτηθείς για το «ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό», απάντησε ότι υπάρχουν δύο πλευρές του λογαριασμού, η πλευρά μίας αποτυχίας της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής και η πλευρά του δόλου.

«Έτσι όπως καιει τον εαυτό του ο Βαρουφάκης, είναι σα να είχε και να έχει σχέδιο. Η διαφορά ανάμεσα στο σχέδιο και στον δόλο δεν είναι μεγάλη» είπε.

Σε ερώτηση σχετικά με πιθανή ανάμειξη του πρωθυπουργού στα σχέδια Βαρουφάκη, δήλωσε κατηγορηματικά ότι το αποκλείει και απέδωσε τις κινήσεις Βαρουφάκη σε μία προσπάθεια απαξίωσης του πρωθυπουργού η οποία θα οδηγούσε σε μία απόπειρα μετάβασης σε έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Βαρουφάκης παίζει ένα παιχνίδι και έχει ένα ρόλο» σημείωσε.

Επίσης τα βέλη του έστρεψε και προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, όπως είπε, θέλει εκτός από Πρόεδρος της Βουλής να το παίζει και Προέδρος Δημοκρατίας, και πρωθυπουργός, και υπουργός Δημοσίας Τάξης:

«Δεν είναι ορθός ο τρόπος που διαχειρίζεται τα κοινοβουλευτικά. Αν κυλήσουμε ομαλά τα επόμενα 3,5 χρόνια, χωρίς να γίνουν εκλογές, το βλέπω δύσκολο να μπορέσει να κρατήσει τις ισορροπίες ως πρόεδρος της βουλής... Δεν προβλέπεται βοηθός πρωθυπουργού» πρόσθεσε με νόημα και συμπλήρωσε: «ο καθένας έχει το δικό του χώρο ευθύνης...»

Στη συνέχεια τόνισε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου έχει την τάση να επεκτείνεται έξω από τις αρμοδιότητές της ή να τις τραβάει στα άκρα: «Δεν μπορεί να παίζει ρόλο οιονεί Προέδρου Δημοκρατίας, πρωθυπουργού, υπουργού Δημοσίας Τάξης. Δεν μπορεί να γίνει αυτό... Κάποια στιγμή το σύστημα πρέπει να συζητήσει σοβαρά πώς μπορεί να προΐσταται στη βουλή ένας άνθρωπος που λειτουργεί με αυτό τον τρόπο», σημείωσε.

Μπορεί να λυθεί αυτό με μια πρόταση μομφής, ρωτήθηκε ο κ. Πανούσης για να απαντήσει: «Δύσκολο. Στην Αριστερά είναι δύσκολα αυτά τα πράγματα».

 

 

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM