Κομισιόν: Αναληθείς οι ισχυρισμοί Βαρουφάκη ότι η τρόικα ελέγχει τη Γενική Γραμματεία Εσόδων

Κομισιόν: Αναληθείς οι ισχυρισμοί Βαρουφάκη ότι η τρόικα ελέγχει τη Γενική Γραμματεία Εσόδων Facebook Twitter
4

Ως «αναληθή» και «ανυπόστατα» χαρακτήρισε σήμερα η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, τα λεγόμενα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη περί ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Εσόδων από την τρόικα και από τις Βρυξέλλες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε επίσης ότι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πρόγραμμα στήριξης είναι εφικτή κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, πρόσθεσε ότι με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα οι αναγκαίες κοινοβουλευτικές διαδικασίες επικύρωσης μπορούν να λάβουν χώρα εγκαίρως για να μπορεί να αποπληρωθεί η ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου μέσω της πρώτης δόσης από τον ESM.

 

«Συνεχίζεται να σημειώνεται πρόοδος», τόνισε, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, χαρακτηρίζοντας «ομαλή» τη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές στην Αθήνα. Ενημέρωσε ότι ο επικεφαλής της αποστολής της Κομισιόν στην Αθήνα Ντέκλαν Κοστέλο βρίσκεται από χτες επί τόπου και ηγείται των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων.


Επιπλέον, επανέλαβε ότι περισσότερες μεταρρυθμίσεις θα χρειαστούν από την πλευρά της Ελλάδας για να ξεκλειδώσει η πρώτη εκταμίευση.

Τέλος, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το χρέος, είπε πως αυτές θα γίνουν στο «πλαίσιο» και στον «χρόνο» που έχει οριστεί από την απόφαση της ευρωσυνόδου της 12ης Ιουλίου.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM