Το μεγάλο άγχος του Γιάνη -Διαψεύδω- Βαρουφάκη

Το μεγάλο άγχος του Γιάνη -Διαψεύδω- Βαρουφάκη Facebook Twitter
Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC
7

Χτες είχα γράψει τη λίστα 17 απ' τις πιο αξέχαστες διαψεύσεις του Βαρουφάκη και κατέληγα ως εξής:

+ Η καλύτερη διάψευση είναι αυτή που δεν έγινε ακόμα. 

 

Ο Βαρουφάκης μιλώντας σε conference call είπε ότι θα χάκαρε τα ΑΦΜ των Ελλήνων χάρη σ' έναν παιδικό του φίλο που είχε διορίσει στο υπουργείο και θα έκανε ηλεκτρονική εισβολή (χάκινγκ) στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. 

Σε κάποια στιγμή ο συντονιστής του conference call τον διακόπτει: «Υπάρχουν σίγουρα κάποιοι που ακούνε αυτήν τη στιγμή, αλλά δεν θα το πούνε στους φίλους τους». 

Ο κ. Βαρουφάκης συνεχίζει γελώντας:

 

«Ξέρω, ξέρω, ότι δεν θα το κάνουν. Αλλά και αν το κάνουν, θα το αρνηθώ, θα το διαψεύσω

 

Πριν περάσουν λίγες ώρες όντως το διέψευσε. 

 

 Έγραψε στα αγγλικά στο twitter:

"Ώστε, προσπάθησα να υποκλέψω τα ΑΦΜ Ελλήνων πολιτών; Είμαι εντυπωσιασμένος από τη φαντασία εκείνων που με δυσφημούν".

 

Πάλι πριν περάσουν λίγες ώρες, διέψευσε τη διάψευσή του (!) μιλώντας στην εφημερίδα Telegraph όπου παραδέχτηκε τα περί υποκλοπής των ΑΦΜ («Οι αναφορές είναι ακριβείς») υποστηρίζοντας όμως πως κάποια ελληνικά δημοσιεύματα τις έχουν διαστρεβλώσει.  

 

Τίποτα απ' αυτά δεν μου έκανε εντύπωση. Ο κ. Βαρουφάκης είναι προβλέψιμος στα είπα-ξείπα του, τόσο που ό,τι κι αν πει αρχίζεις να σκέφτεσαι πως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. 

 

Αυτό που μου έκανε εντύπωση εμπεριέχεται στην παρακάτω φράση:

 

«Θέλουν να με παρουσιάσουν ως κακοποιό και να με κατηγορήσουν ως προδότη. Είναι όλα μέρος μιας προσπάθειας να απαξιώσουν τους πρώτους πέντε μήνες αυτής της κυβέρνησης και να τους πετάξουν στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας» υποστήριξε στο βρετανικό μέσο. 

 

 

Δηλαδή για να καταλάβω, χρειάζεται να γίνει πολλή προσπάθεια (απαιτείται ενορχηστρωμένη συκοφαντική εκστρατεία) για να απαξιωθούν οι πρώτοι πέντε μήνες της κυβέρνησης; Εγώ πίστευα πως με τις πράξεις τους το είχαν καταφέρει πολύ καλά και από μόνοι τους. 

 

Και τελικά, απ' όσα έχουν γίνει, αυτό αγχώνει τον κύριο Βαρουφάκη; Αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας σήμερα; Μην τυχόν απαξιωθούν οι πολύτιμοι πρώτοι πέντε μήνες αυτής της κυβέρνησης; Μην τυχόν ακυρωθεί αυτή η καταπληκτική για τη χώρα περίοδος, κατά την οποία ο ίδιος απλώς ροκάνιζε το χρόνο καταστρέφοντας κι άλλο την οικονομία; Μην τυχόν πεταχεί στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας η φοβερή του δράση στο Υπουργείο; Άμα πούμε «τι υπέροχοι, επαναστατικοί και πετυχημένοι ήταν αυτοί οι θαυμάσιοι πέντε μήνες» θα αλλάξει κάτι πρακτικά; 

 

Η Ελλάδα κοιτάζει προς τα μπροστά τώρα, και προσπαθεί (ενωμένη, σε αξιοθαύμαστα μεγάλο βαθμό) να σώσει ό,τι σώζεται. Τους 5 πρώτους μήνες θα τους κρίνει η ιστορία μακροπρόθεσμα, και η καθημερινότητά μας το επόμενο διάστημα βραχυπρόθεσμα. Πάντως το πιο ανώδυνο αυτή τη στιγμή είναι να φανταστούμε πως δεν υπήρξαν ποτέ...

 

 

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

7 σχόλια
Δεν προξενει σοκ σε κανενα οτι μιλωντας σε .. 84 ανθρωπους πιστευε οτι δεν θα διαρευσουν αυτα που ελεγε;;; Αν ειμαστε σε προΣΑΝΕΛ εποχη οι θεωριες συνομωσιας, μασωνιας κλπ θα ειχαν οργιασει!!!Επισης δεν προξενει σε κανενα σοκ αν οχι το θρασσος του, να δηλωνει οτι θα διαψευσει, ειπαμε αυτα στην χωρα του σανου πλεον ειναι ψιλα γραμματα, αλλα η ΑΦΕΛΕΙΑ του να πιστευει οτι ΔΕΝ θα διαρρευσει. Και βλάκας και αφελης, γιατι η ενναλακτικη ειναι οντως συνομωτης που τον πουλησαν.
Ριζοσπαστική αριστερά (με μπόλικη ακροδεξιά) ψηφίσαμε, ριζοσπαστική αριστερά (με μπόλικη ακροδεξιά) θα λάβουμε. Οι εκλογές ΠΑΝΤΑ είχαν, έχουν και θα έχουν συνέπειες.
Θα ήθελα να διαψεύσω την προηγούμενη επιβεβαίωση του ηχητικού ντοκουμέντου που αρχικώς διέψευσα καθώς είμαι θύμα συνωμοσίας για να κατηγορηθώ για εσχάτη προδοσία, ενώ προφανώς δεν είχα καμία σχέση με κανένα σχέδιο υποκλοπής ΑΦΜ αλλά κι ΑΝ είχα, να ξέρετε ότι εκτελούσα εντολές Τσίπρα, δεν φταίω εγώ.
Βαριέμαι και να διαβάσω το κάθε σενάριο που είχε διατυπώσει γιατί δεν ξέρω με τι κίνητρο το έκανε . Η απορία μου είναι η εξής, εάν το απόγευμα έβγαινε σε μια άλλη παρέα και διατύπωνε σκεψη με άλλο σενάριο αντίθετο με αυτό, τότε θα έπρεπε να του γίνει δίωξη για δύο αντίθετες σκέψεις;
Ή ευθύνη ανήκει ολόκληρη στον Τσίπρα. Οι εκλογές των συνεργατών του είναι δικές του. Οι Ευρωπαίοι συχνά πυκνά έδειχναν τη δυσφορία τους για το φαινόμενο Βαρουφακης κ εκείνος τους αγνοούσε. Τώρα που ο πρώην υπουργός δήλωσε πως με εντολή Τσίπρα σχεδίαζε την επιστροφή στη δραχμή, που είναι ο δεύτερος να τον διαψεύσει?
Φίλτατε εξάδελφε ΄Αρη δεν κατάλαβες κάτι: για τα πρόβατα-ακολούθους του Σύριζα σε αυτούς τους πέντε μήνες η κυβέρνηση έδωσε μια σκληρή μάχη εναντίων των διεφθαρμένων απάνθρωπων ξενο-Ευρωπαίων, ενώ τα πουλημένα εγχώρια μέσα μαζικής ενημέρωσης μαζί με διάφορους Γερμανοτσολιάδες δοσίλογους προσπάθησαν να αμαυρώσουν αυτή την ηρωϊκή και αυθεντικά Εθνική προσπάθεια. Γιατί τους το χαλάς τώρα;
Ο άνθρωπος έχει σοβαρό πρόβλημα λέμε. Δυστυχώς του εμπιστεύτηκαν κάποιοι για αυτούς τους πέντε μήνες την τύχη της χώρας και το μόνο άγχος του υπερνάρκισσου είναι μην τυχόν και δεν μείνει στην ιστορία ως καταπληκτικός, θεσπέσιος και ανυπέρβλητος. Ξυπνήστε από το όνειρο κε Βαρουφάκη, τελείωσε.