Χωρίς το ΔΝΤ έρχεται η τρόικα στην Αθήνα την Παρασκευή

Χωρίς το ΔΝΤ έρχεται η τρόικα στην Αθήνα την Παρασκευή Facebook Twitter
4

Χωρίς την αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φαίνεται πως θα καταφθάσουν αύριο στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι τεχνικές διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα.


Το τοπίο είναι θολό τόσο σχετικά με το πότε θα έρθει η αντιπροσωπεία, αλλά και το ποια θα είναι τελικά η εμπλοκή του Ταμείου στο πρόγραμμα, καθώς ζητά ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του, ξεκάθαρες δεσμεύσεις για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.


Μιλώντας σήμερα στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην μεταβεί στην Αθήνα αύριο ή το Σάββατο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ταμείου, Ντέλια Βελκουλέσκου, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Όπως διευκρίνισε, για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα απαιτείται προηγούμενη αίτηση από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία όμως μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί.

Ακόμα, ανέφερε πως το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι συνομιλίες για το νέο σχέδιο βοήθειας προαναγγέλλονται «δύσκολες» και θα απαιτούσαν, ως προϋπόθεση, μια «συγκεκριμένη» δέσμευση των Ευρωπαίων για την ελάφρυνση του χρέους της χώρας. «Ο δρόμος εμφανίζεται σαφώς δύσκολος, δεν βρισκόμαστε παρά μόνο στην αρχή της διαδικασίας», είπε ο Ράις, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ σε ένα μελλοντικό πρόγραμμα για την Ελλάδα «θα εξαρτηθεί» από την έκβαση των συνομιλιών για τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM
Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM