ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Μοσκοβισί: Το Eurogroup έχει συμφωνήσει σε ελάφρυνση χρέους, αν εκπληρωθούν οι όροι του προγράμματος

Μοσκοβισί: Το Eurogroup έχει συμφωνήσει σε ελάφρυνση χρέους, αν εκπληρωθούν οι όροι του προγράμματος Facebook Twitter
EPA/OLIVIER HOSLET
4

Οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας συμφώνησαν να προχωρήσουν σε ελάφρυνση χρέους, αρκεί η κυβέρνηση της χώρας να μπορεί να εκπληρώσει τους όρους του τρίτου πακέτου διάσωσης, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg που επικαλέστηκε δηλώσεις του επιτρόπου στο ραδιοφωνικό σταθμό RMC.

«Το Eurogroup το έχει ήδη συζητήσει αυτό», ανέφερε ο Μοσκοβισί, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Έχουμε συμφωνήσει να χαλαρώσουμε το βάρος των επιτοκίων, να επιμηκύνουμε την ωρίμανση του χρέους. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει όταν έρθει η ώρα μετά τη διαπραγμάτευση ενός καλού προγράμματος ανάπτυξης και αρωγής», πρόσθεσε. 

Απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο μιας απευθείας απομείωσης του ελληνικού χρέους. «Υπάρχει αντίσταση σε όλη την Ευρώπη στο να γίνει ένα κούρεμα. Στη Γερμανία αλλά και στη Γαλλία», εξήγησε. «Δεν είναι αναδιάρθρωση. Είναι ανασχεδιασμός».

4

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΜΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Οικονομία / Εκπτώσεις: Γιατί οι τιμές των προϊόντων τελεινώνουν σε «,99» και πώς επηρεάζει αυτό τον εγκέφαλό μας

Η εξήγηση που δίνει η ψυχολογία για τις «τιμές γοητείας» όπως λέγονται, που αποτελούν μια παράδοση πολλών ετών, αν και η προέλευσή τους δεν είναι απολύτως βέβαιη
THE LIFO TEAM
ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ 2026 ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Οικονομία / Ανακαινίζω 2026: Τι αλλάζει στα κριτήρια - Οι ιδιοκτήτες που εντάσσονται

Στις αλλαγές του προγράμματος «Ανακαινίζω 2026» συγκαταλέγεται η μείωση του ελάχιστου ποσοστού πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας από 50% σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 20% στις κλειστές κατοικίες
THE LIFO TEAM
Το Truth Social θα πουλάει στη Wall Street το πρώτο δευτερόλεπτο των αναρτήσεων του Τραμπ

Τech & Science / Το Truth Social θα πουλάει στη Wall Street το πρώτο δευτερόλεπτο των αναρτήσεων του Τραμπ

Η Trump Media λανσάρει πληρωμένο data feed για τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες. Η υπόσχεση είναι απλή: όποιος πληρώνει, θα βλέπει πιο γρήγορα αναρτήσεις του Τραμπ που μπορούν να επηρεάσουν τις αγορές.
THE LIFO TEAM