Κομισιόν: Ύφεση έως 4% το 2015

Κομισιόν: Ύφεση έως 4% το 2015 Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
4

Ύφεση 2-4% το 2015 από ανάπτυξη 0,5% που προβλεπόταν αρχικά εκτιμά για τη χώρα μας η Κομισιόν που σύμφωνα με έκθεση της αναμένει ύφεση από 0,5% έως 1,75% και του χρόνου.

Η Επιτροπή προβλέπει ανάπτυξη από το 2017 αλλά με την προυπόθεση ότι θα αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα και θα χαλαρώσουν σταδιακά τα μέτρα στον τραπεζικό τομέα.

Σε ό,τι αφορά στο χρέος, η έκθεση προβλέπει ότι θα ανέλθει στο 165% του ΑΕΠ το 2020 και στο 150% το 2022, μόνο όμως αν ληφθούν δραστικά μέτρα, σε διαφορετική περίπτωση θα ανέλθει στο 187% και στο 176% αντίστοιχα.

Σύμφωνα επίσης με την κομισιόν μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλούσε αμφιβολίες για την ευρωζώνη. Η επιτροπή τονίζει ότι είναι καλύτερα προετοιμασμένη για μια χρεοκοπία όμως δεν μπορεί να εκτιμήσει τις μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Η Κομισιόν υπογραμμίζει στην έκθεση της την κρισιμότητα της στήριξης της Ελλάδας από τον ESM για να διασφαλιστεί η σταθερότητα σε οικονομία και τράπεζες.

Για τις τράπεζες εκτιμά ότι θα χρειαστούν 25 δισεκ. για τις ιδιωτικοποιήσεις ενώ σε ό,τι αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν στα 4 δισεκ. ως το 2020 και όχι 10 δισεκ. όπως προβλέπει το σενάριο που χαρακτηρίζεται αισιόδοξο.

Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό εδώ

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στάσσης από Νταβός: Πώς η ΔΕΗ εξελίσσεται σε Powertech Όμιλο

Οικονομία / Στάσσης από Νταβός: Πώς η ΔΕΗ εξελίσσεται σε Powertech Όμιλο

Όσα είπε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ στο «World Economic Forum Annual Meeting 2026» στο Davos της Ελβετίας, σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση της πρωτοβουλίας «Από τον άνθρακα στην καθαρή ενέργεια»
THE LIFO TEAM