Βέμπερ: Περίμενα να ζητήσει συγγνώμη εδώ ο Τσίπρας

Βέμπερ: Περίμενα να ζητήσει συγγνώμη εδώ ο Τσίπρας Facebook Twitter
19

Επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Απαντώντας στην ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού που προηγήθηκε, ο κ. Βέμπερ τόνισε ότι θα περίμενε να έρθει ο Έλληνας πρωθυπουργός και να ζητήσει συγγνώμη για τις «απαράδεκτες» όπως είπε, δηλώσεις, του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του απερχόμενου ΥΠΟΙΚ. Οι δηλώσεις αυτές αφορούσαν στους μετανάστες που θα έστελνε η Ελλάδα στην Ευρώπη, όπως είχε πεί ο Πάνος Καμμένος αλλά και σε όσα είχε πεί περί τρομοκρατίας ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ισπανική εφημερίδα.

Ο Γερμανός που ανήκει στο σκληρό με την Ελλάδα Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν χώρες που έχουν πολύ μικρότερες συντάξεις από την Ελλάδα.

«Κύριε Τσίπρα, τι απαντάτε στους λαούς της Ευρώπης που έχουν κατώτερους μισθούς από την Ελλάδα», διερωτήθηκε αναφερόμενος σε 5 χώρες στις οποίες συμβαίνει αυτό.

«Μιλήσατε, κύριε Τσίπρα, για αξιοπρέπεια, αλλά αξιοπρέπεια είναι να λες επίσης την αλήθεια. Δεν την λέτε», είπε, για να προσθέσει: «Δεν θα πληρώσουν οι τράπεζες το ελληνικό χρέος, αλλά οι λαοί της Ευρώπης.Οι εξτρεμιστές της Ευρώπης σας χειροκροτούν. Εμείς ζούμε με τη λογική του συμβιβασμού, εσείς με αυτή της διάσπασης. Η Ευρώπη είναι κάτι περισσότερο από εθνικά δημοψηφίσματα, είναι συμβιβασμός. Αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσετε. Εσείς διεξάγετε δημοψηφίσματα, ενώ άλλα κράτη-μέλη κάνουν μεταρρυθμίσεις ή δημοσιονομική εξυγίανση. Η κυβέρνησή σας ήταν καταστροφική. Η διαγραφή του χρέους να έχει επιπτώσεις στις νοσοκόμες της Σλοβακίας και στους δημόσιους υπαλλήλους της Φινλανδίας, μην λέτε λοιπόν ότι θα έχει επίπτωση στους τραπεζίτες».



Ο επικεφαλής του ΕΛΚ ζήτησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να επιστρέψεισ τη λογική και να καταθέσει ένα πρόγραμμα.

Όλες οι εξελίξεις εδώ

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM