ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αποχωρεί ο Βαρουφάκης από το υπουργείο Οικονομικών

Αποχωρεί ο Βαρουφάκης από το υπουργείο Οικονομικών Facebook Twitter
"Μinister no more..." γράφει στο μπλογκ του ο Γιάνης Βαρουφάκης
51

Αποχωρεί ο Βαρουφάκης από το υπουργείο Οικονομικών Facebook Twitter

 

Ανακοίνωση του πρώην ΥΠΟΙΚ δόθηκε μόλις στη δημοσιότητα, μέσω του μπλογκ του:


Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως μοναδική στιγμή που ένας μικρός ευρωπαϊκός λαός όρθωσε το ανάστημά του εναντίον της Χρεοδουλοπαροικίας.
Όπως όλες οι δημοκρατικές κατακτήσεις, έτσι κι αυτή η ιστορική απόρριψη του τελεσίγραφου του Eurogroup της 25ης Ιουνίου έχει μεγάλο κόστος. Είναι λοιπόν απαραίτητο το κεφάλαιο του ΟΧΙ να επενδυθεί άμεσα ώστε να μετατραπεί σε ΝΑΙ σε κάποια έντιμη συμφωνία-επίλυση – με αναδιάρθρωση χρέους, με μειωμένη λιτότητα, με αναδιανομή υπέρ των μη εχόντων, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.
Λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, μου κατέστη γνωστό ότι οι συμμετέχοντες στο Eurogroup, και λοιποί εταίροι, θα «εκτιμούσαν» την... απουσία μου από τις συνεδριάσεις του, κάτι που ο Πρωθυπουργός έκρινε ότι ίσως βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας. Για αυτό και αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών.
Είναι καθήκον μου να βοηθήσω όσο μπορώ τον Αλέξη Τσίπρα να εκμεταλλευτεί, όπως εκείνος κρίνει, το κεφάλαιο που μας δώρησε ο ελληνικός λαός μέσω του δημοψηφίσματος.
Κι είναι τιμή μου η απαίτηση των δανειστών.
Η Αριστερά λειτουργεί συλλογικά και οι αριστεροί δεν αγαπάμε τις καρέκλες. Θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα, την νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, την κυβέρνηση της Αριστεράς.
Η υπερπροσπάθεια να τιμήσουμε τον γενναίο ελληνικό λαό, και το περίφημο ΟΧΙ που χάρισε χτες στους απανταχού δημοκράτες, μόλις ξεκινά!

Δυό screenshots από το μπλογκ του Γιάνη Βαρουφάκη

 

Αποχωρεί ο Βαρουφάκης από το υπουργείο Οικονομικών Facebook Twitter

 

 

51

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
"ζηλώ δ' ανδρών ος ακίνδυνονβίον εξεπέρασ' αγνώς ακλεής.τους δε εν τιμαίς ήσσον ζηλώ.γλυκύ μεν, λυπεί δε προσιστάμενον."Ευριπίδης, Ιφιγένεια εν Αυλίδι.Ζηλεύω καθένα που πέρασε βίο ακίνδυνο, ανώνυμος και άγνωστος.Γλυκά τα αξιώματα,αν όμως πέσουν βαριά, σε βουλιάζουν.
Αυτη η κινηση τωρα υποτιθεται οτι αποσκοπειστο καλο της χωρας?Απο ποια αποψη?Στην ποιο κρισιμη στιγμη εγκαταλειπει την χωρα και υποστηριζει οτι ειναι για το καλο της?Δεν υπαρχει καμια δικαιολογια για αυτη την πραξη , απογοητευση ,δεν το περιμενα αυτο πραγματικα...
Στο καλό Γιάνη, θα μας λείψει βέβαια η "μπαρούφα της ημέρας" που τόσο είχαμε λατρέψει, αλλά ελπίζουμε να μας τη στέλνεις απο το Τέξας, right?Πάντως δεν έχουμε παράπονο, στο τέλος τα έδωσες όλα με το αμίμητο: "Την Τρίτη θα ανοίξουν οι τράπεζες, πιστέψτε με".
Βαρουφάκη τα έκανες (...) πέντε μήνες και τώρα και καλά φεύγεις κύριος και με "αξιοπρέπεια". Ειρωνεύεσαι ακόμα και τώρα. Η ιστορία θα σε θάψει και εσένα και όλο τον μεταπολιτευτικό συμφερτό που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση.