Αποκάλυψη Reuters: Οι Ευρωπαίοι προσπάθησαν να "μπλοκάρουν" την έκθεση του ΔΝΤ

Αποκάλυψη Reuters: Οι Ευρωπαίοι προσπάθησαν να "μπλοκάρουν" την έκθεση του ΔΝΤ Facebook Twitter
SOOC
11

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς οι κυβερνήσεις των κρατών της ευρωζώνης προσπάθησαν, χωρίς τελικά επιτυχία, να αποκρύψουν ως το δημοψήφισμα την έκθεση του ΔΝΤ που χαρακτήριζε μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η έκθεση αυτή τη δικαιώνει για όσα ζητά στις διαπραγματεύσεις αλλά αποκαλύπτει και τη διένεξη που υπάρχει ανάμεσα στις Βρυξέλλες και το Ταμείο. Κατά τις ευρωπαικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, δεν υπήρξε ψηφοφορία για να αποφασιστεί εάν θα δημοσιευόταν η ανάλυση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι αντιτάχθηκαν σε αυτή, ήταν πολύ λιγότεροι από εκείνους που την ενέκριναν (μεταξύ αυτών ήταν και οι ΗΠΑ που έχουν τον πρώτο λόγο στο ΔΣ του ΔΝΤ).

"Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση", σημείωσε πηγή του ΔΝΤ. "Δεν ζούμε σε έναν πύργο από ελεφαντόδοντο εδώ. Αλλά η ΕΕ πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορούν να αποφασίζονται τα πάντα με βάση τις δικές της προτεραιότητες", πρόσθεσε.


"Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα. Δεν μπορείς να κρύψεις τα γεγονότα επειδή μπορεί να τύχουν εκμετάλλευσης", πρόσθεσε η ίδια πηγή στο ΔΝΤ.

Η εκπρόσωπος του Ταμείου Άντζελα Γκαβίρια απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο ερωτηθείσα σχετικά από το Ρόιτερς.

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM
Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Οικονομία / Το μεγάλο στοίχημα της ΑΑΔΕ: Ενιαίοι έλεγχοι, ψηφιακή εποπτεία και νέος ρόλος στις αγροτικές ενισχύσεις

Η νέα φάση για την ΑΑΔΕ αναμένεται να τεθεί σταδιακά σε εφαρμογή από το β΄ εξάμηνο του 2025, με χρονικό ορίζοντα πλήρους ενσωμάτωσης εντός 18-24 μηνών
LIFO NEWSROOM