Oμοβροντία αντιδράσεων για το "οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό" του Καμμένου

Oμοβροντία αντιδράσεων για το "οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό" του Καμμένου Facebook Twitter
9

Αντιδράσεις από όλες τις πλευρές προκαλεί η εισαγωγή του Πάνου Καμμένου, στις κοινές του δηλώσεις με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Πεντάγωνο. Την θύελλα σκληρών ανακοινώσεων από σύσσωμη την αντιπολίτευση προκάλεσε η φράση: «για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, είναι σημαντικό να πούμε ότι οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό...» αλλά και το γεγονός πως δεν υπήρξε διόρθωση από τον πρωθυπουργό.

Ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ Κώστας Τασούλας σε ανακοίνωση του επιτέθηκε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας αλλά και στον πρωθυπουργό, της προσοχής του οποίου πιθανώς διέλαθε η ερμηνεία που θα μπορούσε να δοθεί στη φράση του κυβερνητικού εταίρου: "Ο σαστισμένος από τις διαφοροποιήσεις υπέρ της Ευρώπης βουλευτών του κ. Καμμένος, υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ, τον διαβεβαίωσε πως ο στρατός εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας! Και ο πελαγωμένος Πρωθυπουργός, αντί να τον απολύσει επιτόπου, έκανε πως δεν κατάλαβε!"


Ο κ.Τασούλας πρόσθεσε ότι "στις δημοκρατίες ο Στρατός εγγυάται τα σύνορα της χώρας από εξωτερικές απειλές. Την ασφάλεια στο εσωτερικό την εξασφαλίζει η Αστυνομία"και υποστήριξε ότι: "Η πολιτική του κολιγιά με το ΣΥΡΙΖΑ τον μετέτρεψε σε οπαδό σοβιετικού τύπου καθεστώτων, όπου πράγματι ο Στρατός ελέγχει την εσωτερική ασφάλεια. Ο Πρωθυπουργός, για να μην αντιδράσει, προφανώς συμφωνεί! Πρόκειται για βάναυση αντιδημοκρατική ομολογία στον αέρα."

Όταν ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας σε ενημερώνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις «...διασφαλίζουν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας...» παρουσία του πρωθυπουργού, το μόνο που μπορεί να νιώσει ο Ελληνικός λαός είναι τη ραχοκοκαλιά του να παγώνει, αναφέρει το Ποτάμι.
«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τόσο στον υπουργό, πολλώ δε μάλλον στον αριστερό πρωθυπουργό, ότι σε ευρωπαϊκές, δημοκρατικές και πολιτισμένες χώρες ο ρόλος αυτός σε καιρό ειρήνης αποτελεί θέμα Δημόσιας Τάξης.

Όταν ο στρατός εμπλέκεται σε εσωτερικά θέματα ξέρετε τι είναι αυτό και πως λέγεται», υπογραμμίζει το Ποτάμι.

Κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, για το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. "Ενώ ήσουν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας στο παραλήρημα του υπουργού Άμυνας και συγκυβερνήτη κ. Καμμένου, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας δεν αντέδρασες. Δεν είπες τίποτα", είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


"Αυτή η φράση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία. Είναι μια ανοικτή απειλή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού και του κάθε πολίτη ξεχωριστά", τόνισε η κ. Γεννηματά.


Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι "η επίσκεψη δεν έγινε απλώς προς εξευμενισμό Καμένου". "Επικρατεί επικίνδυνη ακροδεξιά αντίληψη περί θεσμών, Ενόπλων Δυνάμεων, κ.ο.κ. Ιδεολογική ηγεμονία Καμμένου επί της πρώτης φοράς αριστερά".

Ο γγ του ΚΚΕ δήλωσε:

«Τα στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής μιλάνε συνέχεια για την «αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια» του ελληνικού λαού, που πρέπει να εκφραστεί με το «ΟΧΙ» που προτείνει η κυβέρνηση.
Είναι όμως θράσος η συγκυβέρνηση να μιλάει για αξιοπρέπεια και περηφάνια όταν:

– Δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία, ετοιμότητα να συμμετάσχουν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, εκπαιδεύουν το στρατό για ιμπεριαλιστικές αποστολές. Ο ίδιος ο Τσίπρας στην τριμερή Συνάντηση Κορυφής με τους Προέδρους Κύπρου και Αιγύπτου αναπαρήγαγε αυτολεξεί το ευρωατλαντικό αφήγημα περί τζιχαντιστών, το οποίο δίνει πρόσχημα για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στον άξονα από Λιβύη έως Συρία και Ιράκ. Αντίστοιχες θέσεις έχει πάρει, βάζοντας την τζίφρα του κάτω από τα επίσημα κείμενα, στις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ που έχει μετάσχει.


– Δηλώνουν ετοιμότητα να φιλοξενήσουν και νέες ΝΑΤΟικές βάσεις και στρατηγεία στο έδαφος της χώρας, π.χ. σε Κρήτη και Κάρπαθο. Ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας, το συνεταιράκι του Τσίπρα στην κυβέρνηση, έλεγε ακόμα και χτες, παρουσία δύο κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, των αν. υπουργών Κ. Ήσυχου και Θ. Δρίτσα, ότι η βάση της Σούδας στηρίζει το νότιο τομέα του ΝΑΤΟ ενάντια στην απειλή των τζιχαντιστών. Παραπέρα, ο ίδιος αναλάμβανε, πρόσφατα, στη Βουλή υπό το βλέμμα του Τσίπρα να «απαντήσει» στο ΚΚΕ, γιατί λέει «δεν καταλαβαίνει» τη χρησιμότητα μιας αμερικανικής βάσης στη Δωδεκάνησο... Κάτι που δε διανοήθηκε να κάνει καμιά κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση του 1974 στην Ελλάδα και το κάνει τώρα η «πρώτη φορά αριστερά»...

Μάλιστα, ο κ. Καμένος προχώρησε σήμερα σε μια εξωφρενική δήλωση, ενώπιον του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι για να υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα, δεν είναι ούτε για να παίρνουν μέρος σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές ούτε για το εσωτερικό. Τέτοιες δηλώσεις παραπέμπουν αλλού, είναι επικίνδυνες, είναι παιχνίδι με τη φωτιά.

– Συνεχίζουν τις συνεκπαιδεύσεις με αμερικανικά και άλλα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα ακόμα και σε σχέδια πολέμου και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Βαλτική.


Φτιάχνουν άξονες με το Ισραήλ, χτίζοντας τη λυκοσυμμαχία με την ισραηλινή αστική τάξη που ματώνει κυριολεκτικά το λαό της Παλαιστίνης.
Λένε στον ελληνικό λαό να αναγνωρίσει ως φίλο την πρώτη ιμπεριαλιστική δύναμη του κόσμου, τις ΗΠΑ, να ξεχάσει το ρόλο που έπαιξαν, όπως και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα στην Ιστορία της χώρας μας, το ρόλο που παίζουν σήμερα σε μια σειρά περιοχές του κόσμου. Άλλωστε, η ελληνική κυβέρνηση, την ώρα που πεινάει ο λαός, βρήκε 500 εκατομμύρια δολάρια να τα δώσει στους Αμερικανούς για να συντηρήσουν ελληνικά αεροσκάφη για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ...


Τι ακριβώς από τα παραπάνω συνιστά περηφάνια και αξιοπρέπεια για τους εργαζόμενους, για το λαό; Τίποτα.
Μηδέν εις το πηλίκον».

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM