Ραγδαίες εξελίξεις: Γιούνκερ καλεί Τσίπρα για απόπειρα συμφωνίας

Ραγδαίες εξελίξεις: Γιούνκερ καλεί Τσίπρα για απόπειρα συμφωνίας Facebook Twitter
39

Επιβεβαιώνεται η πληροφορία που μοιράστηκε ο πρωθυπουργός νωρίτερα στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο οποίος είπε πως σήμερα το βράδυ είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Κομισιόν έκανε απόψε μια ύστατη προσπάθεια προσφέροντας νέα πρόταση στον πρωθυπουργό προκειμένου να γίνει επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων ακόμη και αύριο, πριν την εκπνοή του προγράμματος.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προτείνει να γίνει δεκτή η πρόταση των θεσμών που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή, με μία αλλαγή (πληροφορίες για το ζήτημα του ΕΚΑΣ) και προτείνει η κυβέρνηση να ζητήσει μια έκτακτη σύγκληση νέου Eurogroup μέχρι την Τρίτη το βράδυ οπότε και λήγει το ελληνικο πρόγραμμα προκειμένου να γίνει μια κοινή ανακοίνωση με αναφορά στη διευθέτηση του χρέους του Νοεμβρίου του 2012 ότι θα εφαρμοστεί τον προσεχή Οκτώβριο σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM).

Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες με τον όρο η κυβέρνηση να υποστηρίξει το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ενώ παράλληλα ο κος Γιούνκερ

To Eurogroup θα προσφέρει μία τεχνική παράταση στο πρόγραμμα της Ελλάδας μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα πήρε ένα μήνυμα από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και εξηγούν ότι αυτή περιείχε το να γίνει αποδεκτό το κείμενο των θεσμών. Αξίωνε ο κ. Τσίπρας να ζητήσει από τον κόσμο να ψηφίσει "ΝΑΙ", διαβεβαίωνε ότι οι θεσμοί θα αποδέχονταν μια αλλαγή στο κείμενό τους και ζητούσαν από την κυβέρνηση να ζητήσει έκτακτο Eurogroup.

 

Η απόρριψη από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και ότι η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη, ότι ακούει με ενδιαφέρον ότι λέγεται και γράφεται και εργάζεται για λύση.

Αναλυτικά το non paper από το Μαξίμου:

Η Ελλάδα πήρε ένα μήνυμα από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το οποίο λέει τα εξής:

1) να γίνει αποδεκτό το κείμενο των θεσμών

2) Ο Τσίπρας να ζητήσει από τον κόσμο να ψηφίσει ναι

3) οι θεσμοί να αποδεχθούν μια αλλαγή στο κείμενό τους

4) η κυβέρνηση να ζητήσει τη σύγκληση έκτακτου Eurogroup".

Η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη

Ακούει με ενδιαφέρον ό,τι λέγεται και γράφεται, εργάζεται για τη λύση, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει όχι

39

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM