Γλέζος: Αν βγει «ναι» στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση οφείλει να παραιτηθεί

Γλέζος: Αν βγει «ναι» στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση οφείλει να παραιτηθεί Facebook Twitter
8

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, μίλησε σήμερα για το δημοψήφισμα και την επόμενη μέρα στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη στον Bήμα FM.

 

Την Κυριακή θα έχουμε ή ένα "όχι" ή ένα "ναι", στο ερώτημα του δημοψηφίσματος. Τι πιστεύετε πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός και στις δύο αυτές περιπτώσεις ; Είτε βγει "όχι" ή ένα "ναι".

«Αν υπερασπιστεί ο ελληνικός λαός το δικαίωμά του, το επόμενο βήμα, νομίζω είναι η πρόταση, την οποία έχει καταθέσει ο καγκελάριος της Αυστρίας Φάιμαν και που την έχω καταθέσει πολύ καιρό πριν κι εγώ προσωπικά . Λέω δεν συμφωνούμε , δεν υπάρχει συμφωνία. Έχετε τις απόψεις σας , έχουμε τις δικές μας . Ένα χρονικό διάστημα παγώνουν τα πάντα, ως προς τη δανειοδότηση της χώρας και την εξόφληση των δανείων και ύστερα από το τέλος του διαστήματος αυτού, ελάτε να τα κουβεντιάσουμε ένα ένα χωριστά. «Έλα εδώ Ραχόι , λες μας έδωσες 26 δις εκατ., ονομαστικό δάνειο. Πόσο είναι το πραγματικό που μας έδωσες, τόσο, τα τοκοχρεολύσια τόσο καιρό. Μήπως το έχουμε ξοφλήσει; Αν δεν το έχουμε ξοφλήσει, ας το ολοκληρώσουμε. Κι αν το έχουμε ξεπεράσει μήπως πρέπει να μας τα δώσετε πίσω»;»

 

Εάν αυτή η πρόταση μετά από ένα ΄όχι΄ στο δημοψήφισμα , δεν γίνει αποδεκτή από την πλευρά των δανειστών . Εμείς πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο αλλαγής νομίσματος;

«Όχι. Παραμένουμε στο ευρώ. Ποιος λέει ότι θα χρεοκοπήσουμε;»

Αν βγει 'ναι΄από το δημοψήφισμα;

«Οφείλει να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να προκηρύξει εκλογές. Χωρίς συζήτηση.»

Άρα θεωρείτε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας , όπως λένε κάποιοι, δεν πρέπει να είναι στο μυαλό του πρωθυπουργού στην περίπτωση του ΄ναι΄.

«Όχι. Να γίνει εθνική κυβέρνηση με ποιούς; Με αυτούς οι οποίοι ως εκφραστές της πολιτικής, έφεραν το λαό σε αυτό το σημείο πού τον έφεραν, αντιτάχθηκαν στο θέμα της ανεργίας, στο θέμα της λιτότητας , στο θέμα του υποσιτισμού του ελληνικού λαού; Έξι χρόνια κυβερνούσαν. Δεν μπορώ να κάνω συνεργασία με αυτούς τους ανθρώπους , ποιος να τους πιστέψει; Εκτός αν φτάσουν στο σημείο να πουν οτι ανακαλώ όσα είπα ως τώρα , ανακαλώ τη στάση μου.»

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ