Κλειστές οι τράπεζες για (τουλάχιστον) αύριο, και capital controls

Κλειστές οι τράπεζες για (τουλάχιστον) αύριο, και capital controls Facebook Twitter
20

Μια εβδομάδα τραπεζική αργία (bank holiday) και capital control εισηγείται το συμβούλιο συστημικής ευστάθειας που μόλις ολοκληρώθηκε. Το ΝΑΙ στην εισήγηση καλείται τώρα να δώσει η κυβέρνηση ενώ ακόμη παραμένει άγνωστο το όριο συναλλακτικής δραστηριότητας.

Η επικύρωση θα πρέπει γίνει στο υπουργικό συμβούλιο ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε λίγο έχουμε και πάλι διάγγελμα πρωθυπουργού.

Κλειστό θα είναι αύριο και το Χρηματιστήριο σύμφωνα με τηλεγραφήματα από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» το πιθανότερο είναι τα ΑΤΜ καθώς και ορισμένες ηλεκτρονικές συναλλαγές από μεθαύριο Τρίτη να μπορούν να πραγματοποιηθούν. Ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα γίνουν γνωστές αργότερα. Σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο για τον καθορισμό, εκτός απροόπτου, της απαιτούμενης Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Αργά το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής των τραπεζών. 

 

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη συμμετείχαν ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γιώργος Μιχελής, ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος, ο γγ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος.

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Οικονομία / Ηλεκτρική ενέργεια: Οι παρεμβάσεις για μείωση της τιμής - Νέο «Εξοικονομώ» και αύξηση του επιδόματος θέρμανσης

«Δεν πρόκειται για σχέδιο επιδοματικό ή για προσωρινή βελτίωση, αλλά για ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και μετρήσιμο σχέδιο, για μόνιμα χαμηλότερες τιμές με διαρθρωτικές παρεμβάσεις», δήλωσε ο υπουργός Σταύρος Παπασταύρου
THE LIFO TEAM
Νίκος Βέττας: «Ακόμα και το να βγεις να φας το σκέφτεσαι εξαιτίας της ακρίβειας»

LiFO politics / Νίκος Βέττας: «Ακόμα και το να βγεις να φας, το σκέφτεσαι εξαιτίας της ακρίβειας»

Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Βέττας, μιλά στη LIFO για την ακρίβεια και πώς μπορούν να βοηθήσουν οι επενδύσεις στην αντιμετώπισή της.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
17 ΜΕΤΡΑ ΔΕΘ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Οικονομία / ΔΕΘ: Ο νέος χάρτης φοροελαφρύνσεων για επαγγελματίες και επιχειρήσεις - Στα 2,2 δισ. ευρώ τα 17 μέτρα

Στο επίκεντρο του σχεδίου βρίσκονται οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, τα κίνητρα για επενδύσεις και επιχειρηματικότητα
THE LIFO TEAM