Σαμαράς: Κυβέρνηση χωρίς Τσίπρα, αν χάσει τη δεδηλωμένη

Σαμαράς: Κυβέρνηση χωρίς Τσίπρα, αν χάσει τη δεδηλωμένη Facebook Twitter
SOOC
8

Έτοιμος να συμβάλει στο σχηματισμό κυβέρνησης που θα προχωρήσει σε συμφωνία με την Ευρώπη, αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τη δεδηλωμένη, δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς.

«Δική μου επιδίωξη δεν είναι να μπω σε μια κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή» λέει ο πρόεδρος της ΝΔ, και προτείνει το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης χωρίς το σημερινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Αν η κυβερνητική πλειοψηφία δεν στηρίξει την όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, έχουμε απώλεια της δεδηλωμένης» λέει στο περιοδικό Crash και τονίζει ότι "ασφαλώς, πρέπει να υπάρξει άλλος κυβερνητικός συνασπισμός στη συνέχεια. Και αυτό απαιτεί μια μεγάλη εθνική συνεννόηση. Και για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και για την έξοδο από την κρίση».


Όπως δηλώνει, ο ίδιος δεν θα ήθελε συμμετοχή σε αυτή την κυβέρνηση. «Αν ο κ. Τσίπρας έχανε τη δεδηλωμένη, ούτε εκείνος θα ήταν σωστό να παραμείνει πρωθυπουργός. Και, εν πάσει περιπτώσει, δική μου επιδίωξη δεν είναι να μπω σε μια κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές άμεσα, γιατί δεν το αντέχει η χώρα», σημειώνει ο κ. Σαμαράς.


 Κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αν απολεσθεί η δεδηλωμένη, το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι ο κ. Τσίπρας, με όσους δικούς του συμφωνούν, να προχωρήσει σε μια συμφωνία με την Ευρώπη, με τη βοήθεια τη δική μας. Κι έτσι να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα τα προχωρήσει όλα αυτά. Σε μια τέτοια μεταβατική κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ούτε εγώ θα συμμετάσχω ούτε ο κ. Τσίπρας θα θέλει να συμμετάσχει».

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΤΡΑ ΔΕΘ

Πολιτική / Ανάρτηση Κυριάκου Μητσοτάκη: «Συμφωνία Προόδου και Ευημερίας με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030» 

Τα μέτρα που αφορούν επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, συνταξιούχους, τον κατώτατο μισθό, το «Σπίτι μου», το ηλεκτρικό ρεύμα και τον «κουμπαρά για τη νέα γενιά»
THE LIFO TEAM
ΑΜΑΛ ΚΛΟΥΝΕΙ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη συναντήθηκαν με την Αμάλ Κλούνεϊ: Στο επίκεντρο της συζήτησης τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου
THE LIFO TEAM
 Ζαχαράκη: Δεν είμαστε εδώ για να λογοκρίνουμε βιβλία - Εμπιστεύομαι τους επιστήμονες

Πολιτική / Ζαχαράκη: Δεν είμαστε εδώ για να λογοκρίνουμε βιβλία - Εμπιστεύομαι τους επιστήμονες

Η Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, μίλησε σχετικά με τα νέα σχολικά βιβλία και την απεικόνιση οικογενειών με γονείς του ιδίου φύλου, ξεκαθαρίζοντας πως ο ρόλος του Υπουργείου δεν είναι να ασκεί λογοκρισία.
THE LIFO TEAM