Αν αυτό που είπε ο Φίλης για τα μακαρόνια το έλεγε ο Πάγκαλος...

Αν αυτό που είπε ο Φίλης για τα μακαρόνια το έλεγε ο Πάγκαλος... Facebook Twitter
23

  

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα τα προϊόντα που η κυβέρνηση προτείνει να αυξηθούν θα αυξηθούν λόγω της μετάταξης από το συντελεστή ΦΠΑ 13% στο 23% είναι:

-όλα τα μεταποιημένα, συσκευασμένα και κονσερβοποιημένα τρόφιμα

-μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, ζάχαρη, καφές, κακάο, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, αλάτι, προψημένο ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές, συσκευασμένα κουλούρια, μπισκότα, πατατάκια κ.α. 

Στην εκπομπή του ο Παύλος Τσίμας τον ρώτησε για τις αυξήσεις σε βασικά αγαθά όπως είναι τα μακαρόνια, για να λάβει την παρακάτω απάντηση:

Φίλης: "΄Πόσο συχνά τρώτε μακαρόνια και σας πείραξε η αύξηση του ΦΠΑ;"

Posted by Ομάδα Αλήθειας on Wednesday, 24 June 2015

Η πλήρης δήλωση: "Δηλαδή, πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος, για να βγάλουμε την αύξηση 10% στις δαπάνες του; Το 10% είναι έξι λεπτά το πακέτο τα μακαρόνια. Γι' αυτό συζητάμε. Συζητάμε για έξι λεπτά, έξι σεντς το πακέτο τα μακαρόνια; Αυτό κουβεντιάζουμε, όταν μιλάμε σοβαρά πολιτικά; Τέτοια προπαγάνδα γίνεται!»

 

Φυσικά είναι έξι σεντς το πακέτο στα μακαρόνια, και διάφορα άλλα σεντς και ευρώ για όλα τα υπόλοιπα τρόφιμα που θα αυξηθούν. Αλλά όντως, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Προσωπικά -παρ' ό,τι είμαι τρελός μακαρονάς- με πειράζει λιγότερο αυτή η αύξηση απ' το ότι δεν αυξάνονται οι χαμηλότερες συντάξεις με μείωση των υψηλότερων (πράγμα που είναι στις προτάσεις που μας κάνει το ΔΝΤ και εμείς απορρίψαμε!).

 

Ο κύριος Φίλης βέβαια θα έχει αυτήν την ΜαριαΑντουανετική φράση να τον ακολουθεί και κάποιοι θα του την χτυπάνε για πολύ καιρό κυρίως γιατί αντί να πει, «Όντως θα υπάρξει μια μικρή αύξηση και στα μακαρόνια, αλλά είναι όσο πιο μικρή γίνεται και δεν θα είναι μόνιμη», ή κάτι τέτοιο κατευναστικό, απάντησε με ψιλοεξοργιστικό ύφος του στυλ, σιγά ρε μεγάλε πώς κάνεις έτσι πόσο συχνά τρως μακαρόνια να ούμε;

 

Είδα και μερικές παρωδίες:

 

Αν αυτό που είπε ο Φίλης για τα μακαρόνια το έλεγε ο Πάγκαλος... Facebook Twitter

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.Δικαίως πάντως αναρωτιέται κανείς πως θα είχαν αντιδράσει οι περήφανοι αριστεροί αν μια τέτοια δήλωση είχε κάνει κανάς Άδωνις, ή ακόμα περισσότερο ο Πάγκαλος... .

23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

14 σχόλια
Αρη σε νιωθω κοντα μου,Διαβασα τι εγινε με τον Αρκα και θορυβηθηκα.Να κλεισω εισητηριο για Αθηνα για weekend τελος Ιουλιου?Ποτε θα αρχισουν οι διωξεις των Μη-συριζαιων;Τι να κανω?
Δεν ξέρω πόσο συχνά τρώμε μακαρόνια αλλά τα χρησιμοποιούμε συχνά για να βλέπουμε μέσα από αυτά:Οι μισθωτοί τον μισθό μας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες τους πελάτες, οι συνταξιούχοι τις συντάξεις...Πραγματικό περιστατικό (διηγούμενο από τον Δ. Σαββόπουλο):Κάποιος φίλος του Γιάννη Τσαρούχη, σε κοινό τους στέκι (ταβερνάκι), καθημερινά, πάντα συγκεκριμένη ώρα, παρήγγελνε και έτρωγε μία μακαρονάδα σκέτη. Μία ημέρα λοιπόν που τα οικονομικά του ήταν (προσωρινώς) κάπως καλύτερα παρήγγειλε ένα μπιφτέκι, όπως έτρωγε το μπιφτέκι πέρασε από μπροστά του ο Τσαρούχης χωρίς να του δώσει σημασία. Τότε γυρνάει και λέει στον Τσαρούχη, «τι έγινε Γιάννη, περνάς και δεν μας χαιρετάς;» και ο Τσαρούχης, ετοιμόλογα του απαντάει: «Συγνώμη, δεν σε γνώρισα με το μπιφτέκι...!».
Σιγά τα λεφτά για μακαρόνια, 1€/μήνα διαφορά κατά μέσο όρο ανά οικογένεια. Εδώ δίναμε επίδομα σάντουιτς στους ΔΕΗτζήδες. Το φόρο λίπους που έιπε ο Βαρουφ γιατί δεν τον βάζουμε; Κακώς.
Δεν ξέρω αν έχεις δει τι βάζουν στο καλάθι του σουπερ μάρκετ τα φτωχα νοικοκυριά. Έχεις δει τι τρώνε;Κατα βάση μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, πουμαρο για τη σάλτσα. Είναι πολύ προστυχο ότι κόλλησαν στα μακαρόνια και "ξεχνανε" οτι ΟΛΑ ΑΥΤΑ που προανέφερα θα εχουν αυξημενο ΦΠΑ.Τι θα τρώνε τα παιδακια που λιποθυμούν στα σχολεία; Αστακο;
Έτσι θα γίνεται και με τον πληθωρισμό σε λίγο καιρό. Θα πληθωρίζεται η δραχμή με 10%-15% ετησίως και ο κάθε Φίλης θα σου λέει έλα μωρέ για δέκα-είκοσι σεντ κάνεις έτσι; Τι είναι δέκα σεντ μπροστά στη δυνατότητα που έχουμε για σοσιαλιστικό μετασχηματισμό!Ο δε γίγαντας Φωτόπουλας θα ζητάει ΑΤΑ και θα του τη δίνουν.Ο κάθε λοβοτομημένος θα τα καταπίνει αμάσητα (όπως έκανε στη δεκαετία του '80) και κουνάει σημαιάκια.
Με την ίδια αγοραία λογική, πόσο γάλα πια χρειάζονται καθημερινά οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ (και μόνον αυτοί) που για χάρη τους πρέπει να τους κόψουμε και μηνιαία τροφεία, μπάρμπα-Φίλη μου?
Θέλει η πουτάνα να κρυφτει μα η χαρά δεν την αφήνει!!! Εκτός από τη μακαρονάδα , την προσπάθειά του να παρασύρει το κοινό το είδατε;;;"ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ!! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ Δ Α Ν Ε Ι Σ Τ Ω Ν" Για να λάβει την απόλυτα σωστή απάντηση των δημοσιογράφων ότι πρόκειται για ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ!
By the way, μια και αναφέρθηκε "Προσωπικά -παρ' ό,τι είμαι τρελός μακαρονάς- με πειράζει λιγότερο αυτή η αύξηση απ' το ότι δεν αυξάνονται οι χαμηλότερες συντάξεις με μείωση των υψηλότερων (πράγμα που είναι στις προτάσεις που μας κάνει το ΔΝΤ και εμείς απορρίψαμε!)". Υποτίθεται ότι "επιμένουν στην πλήρη εφαρμογή του νόμου 3863/10 (κυρίως στον υπολογισμό των συντάξεων, αυξάνει τις χαμηλές συντάξεις και μειώνει τις υψηλές)" - αντιγράφω από άρθρο εδώ. Τι παίζει με αυτόν τον νόμο;
βάση συντελεστή πουδιαμορφώνεται κατά 50% από τη μεταβολή του ΑΕΠκαι κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Κα−ταναλωτή του προηγούμενου έτους και δεν υπερβαίνειτην ετήσια μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.http://www.poeota.gr/_download/N.3863-2010.pdfΟυσιαστικά λέει ότι θα ανέβει η κατώτατη κάνα 50ρικο και θα πέσουν όλες οι υπόλοιπες στο ύψος της κατώτατης
ειναι λιγο πολυπλοκος ο υπολογισμος εαν δεν εισαι γνωστης, απο ο,τι καταλαβα παντως θα υπάρχει μια βασικη που θα παιρνουν ολοι στα 360 ε και μετα αναλογα με τα ενσημα σου τον τελευταιο μισθο και καποιους αλλους συντελεστες παιρνεις επιπλεον ποσό. Οντως πεφτουν οι υψηλές ανεβαινουν λιγο οι χαμηλές και συνδέονταςτη βασική εαν καταλαβα καλά με ΑΕΠ θα μεταβαλλεται προς τα πανω ή και προς τα κατω?Επίσης εαν δεν εχεις ενσημα αλλά εχεις καποιο εισόδημα τη βασικήδεν την παιρνεις.
Θα μεταβληθεί άπαξ βάση ΑΕΠ προς τα κάτω. ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ, αφού οι όποια μεταβολή «δεν υπερβαίνει την ετήσια μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή» Όχι μόνο μειώνει της συντάξεις συλλήβδην προς τα κάτω αλλά εξασφαλίζει ότι ακόμα και αν το ΑΕΠ ανέβει δεν πρόκειται ποτέ να αυξηθεί η πραγματική αγοραστική αξία της σύνταξης Μιλάμε για μεταρρυθμίσεις όχι αρ@@@!
δεν αυξάνονται οι χαμηλότερες συντάξεις με μείωση των υψηλότερων Πηγή: www.lifo.grποια θεωρεί το ΔΝΤ υψηλή σύνταξη? γτ κάτι Τζήμεροι και κάτι Θεοδωράκηδες κ κάτι παρόμοιοι θεωρούν έναν συνταξιούχο με 1200-1500 ευρώ υψηλοσυνταξιούχο (όταν ακόμα και η πραγματική του σύνταξη με τις κρατήσεις φτάνει από 900-1200 ευρώ).