Le Monde: Τα λεφτά που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες πήγαν στη Γερμανία

Le Monde: Τα λεφτά που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες πήγαν στη Γερμανία Facebook Twitter
SOOC
3

Oι καταθέσεις που «έφυγαν» από τις ελληνικές τράπεζες τη Δευτέρα 22 Ιουνίου λόγω της ανασφάλειας για Grexit, κατευθύνθηκαν προς τις γερμανικές τράπεζες, αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le monde, η οποία δεν κατονομάζει τις πηγές της.

Η εφημερίδα επικαλούμενη αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρει ότι εκείνη την ημέρα βγήκαν από τις τράπεζες 1,5 δισεκ. ευρώ και έφυγαν προς στην Γερμανία. Την περασμένη εβδομάδα, οι Έλληνες «σήκωσαν» από τις τράπεζες χρήματα ύψους 5 δισ. ευρώ σύμφωνα με την εφημερίδα ενώ συνολικά από τον Ιανουάριο του 2010, 80 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν φύγει από την Ελλάδα. 

 

Le Monde: Τα λεφτά που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες πήγαν στη Γερμανία Facebook Twitter

Σημειώνει ακόμη ότι οι εκροές αυτές χρησιμοποιούνται από τους πιστωτές της Ελλάδας προκειμένου να πιεστεί η ελληνική κυβέρνηση για να υπογράψει συμφωνία.

Η Le Monde επισημαίνει επίσης ότι οι αναλήψεις που συνεχίζονται γίνονται από όλες τις κοινωνικές κατηγορίες, όμως οι μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό, γίνονται προφανώς γίνονται από τους πλουσιότερους Έλληνες.

Για τη μέτρηση αυτής της φυγής των κεφαλαίων, υπάρχει το σύστημα  «Target 2», που δείχνει ότι η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα που κατευθύνθηκαν αυτά τα χρήματα. Η γαλλική εφημερίδα σημειώνει ότι η επιλογή αυτή θα μπορούσε να εξηγηθεί από το μέγεθος της χώρας και τη "γοητεία» που ασκεί στους καταθέτες.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Τι πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι με την άυλη κάρτα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ιδιαίτερη μέριμνα για συνταξιούχους, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία και περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία
LIFO NEWSROOM