Το ΔΝΤ αντιδρά στα νέα φορολογικά μέτρα που προτείνει η Αθήνα

Το ΔΝΤ αντιδρά στα νέα φορολογικά μέτρα που προτείνει η Αθήνα Facebook Twitter
EPA/OLIVIER HOSLET
27

Όπως μετέδωσε απόψε ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου το Ταμείο δεν θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε πολιτική συμφωνία επιτευχθεί και στην χρηματοδότηση καθώς ο κος Τόμσεν φέρεται να δηλώνει πως δεν τολμά να θέσει ενώπιον των ημερών του στο διοικητικό συμβούλιο μια συμφωνία που δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα και δεν θα είναι συνολική.

 

Οι αξιωματούχοι του ταμείου συνέχισαν και σήμερα τον έλεγχο των προτάσεων, αλλά δεν είναι ευχαριστημένοι. Ο κος Ιγνατίου αναφέρει πως ζητούν να μειωθούν οι δαπάνες και πως υποστηρίζουν ότι η φορολογία δεν είναι λύση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Κριστίν Λαγκάρντ κατέθεσε την άποψη πως πρέπει να γίνουν πολλά για τη βιωσιμότητα του χρέους και πως είναι δυσαρεστημένη με την πρόταση.

 

Τις ίδιες επισημάνσεις κάνει και το γερμανικό οικονομικό πρακτορείο ΜΝΙ το οποίο αναφέρει πως οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ εκφράζουν διαφωνίες στην προτεινόμενη αύξηση των φόρων στην Ελλάδα. Το ΜΝΙ επικαλείται  Ευρωπαίο αξιωματούχο και αναφέρει ότι το ΔΝΤ αντιτίθεται σε μία σειρά προτεινόμενων μέτρων, όπως η αύξηση της εταιρικής φορολόγησης, η αναπροσαρμογή των δεικτών του ΦΠΑ και τα μέτρα για την αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος. «Υπάρχει διαφορετική προσέγγιση μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ επί της ελληνικής συμφωνίας» αναφέρει ο ίδιος αξιωματούχος.

 

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ