Η σπόντα της Λαγκάρντ για τον Βαρουφάκη που προκάλεσε αίσθηση

Η σπόντα της Λαγκάρντ για τον Βαρουφάκη που προκάλεσε αίσθηση Facebook Twitter
17

Οταν οι συνομιλίες του Eurogroup κατέρρευσαν εντός 60 λεπτών απ' την έναρξή τους σήμερα στο Λουξεμβούργο, η επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. δεν θέλησε να κρύψει τη δυσαρέσκειά της.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε μια φράση που προκάλεσε αίσθηση στους δημοσιογράφους των παγκόσμιων ΜΜΕ: 

«Υπάρχει επείγουσα ανάγκη για διάλογο, με ενήλικες στο δωμάτιο», δήλωσε υπονοώντας πως η στάση Βαρουφάκη ήταν, το λιγότερο, παιδιάστικη.

Πρόσθεσε: «Μπορούμε να πλησιάσουμε σε λύση μόνο αν υπάρχει διάλογος. Αυτή τη στιγμή έχουμε έλλειψη διαλόγου...»

Παράλληλα, το Δ.Ν.Τ. έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεσή του για την περιοχή με βασικό συμπέρασμα πως είναι «διαχειρίσιμοι» οι κίνδυνοι που δυνητικά εγείρει η ελληνική κρίση για την ευρωζώνη, εφόσον οι Ευρωπαίοι ηγέτες ενεργήσουν εγκαίρως προκειμένου να ενισχύσουν τις οικονομίες τους:

«Υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μία έγκαιρη και αποτελεσματική ανταπόκριση σε πολιτικό επίπεδο, οι μεσοπρόθεσμοι κίνδυνοι που συνδέονται με την αβεβαιότητα σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα μοιάζουν διαχειρίσιμοι» σημειώνει το ΔΝΤ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το Ταμείο εκτιμά πως οι κίνδυνοι μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στην περιοχή έχουν σε κάθε περίπτωση «ελαττωθεί» χάρη στους διάφορους μηχανισμούς που τέθηκαν σε ισχύ από τους Ευρωπαίους για την αντιμετώπιση της κρίσης: την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τα «τείχη προστασίας» που δημιούργησαν οι Βρυξέλλες. «Οι κίνδυνοι που συνδέονται με την ελληνική κρίση είναι διαχειρίσιμοι εφόσον ληφθούν μέτρα συντονισμένα με στόχο να επιταχυνθεί και να ενισχυθεί η ολοκλήρωση της νομισματικής ένωσης και να καταστεί πιο ανθεκτική». 

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM