«Μένουμε Βαλκάνια»

 «Μένουμε Βαλκάνια» Facebook Twitter
Αλλά αλήθεια, ποια ακριβώς Ευρώπη ευαγγελίζονταν οι χτεσινοί διαδηλωτές; Την Ευρώπη του Αδώνιδος, του Φορτσάκη, του Δένδια, του Κικίλια, της Βούλτεψη και όλου αυτού του θιάσου σκιών που συγκρότησε την αυταρχικότερη, αντιδημοκρατικότερη και πλέον σκοταδιστική μεταπολιτευτική κυβέρνηση; Φωτο: Nikos Libertas / SOOC
55

Ήταν αναμφίβολα μια συγκέντρωση μεγάλη (τύπου καμια δεκαριά χιλιάδες κόσμος δηλαδή, μην τρελαθούμε κιόλας), καλά οργανωμένη και προετοιμασμένη – εμφανής η διαφορά με αντίστοιχη προ καιρού που εξελίχθηκε σε φιάσκο, αφού ζήτημα αν είχε μαζέψει εκατό άτομα. Ήταν επίσης η πρώτη, ουσιαστικά, αντιπολιτευτική συγκέντρωση, η πρώτη απόπειρα «επίδειξης δύναμης» από τις συνιστώσες του λεγόμενου «Μετώπου της Λογικής» (ΝΔ βασικά αλλά και από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, κάποιοι σκόρπιοι κεντρώοι και φιλελεύθεροι, διάφοροι περίεργοι κ.λπ.), που ως βεβαίως αναμενόταν προβλήθηκε με τον πρέποντα ενθουσιασμό από τα μεγάλα κανάλια - Σκάι και Mega που είδα βιώνανε πολλαπλούς οργασμούς – καθώς και τα αντίστοιχα εκδοτικά συγκροτήματα (ήταν π.χ. από τα λίγα «ξεκλείδωτα» ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα των Νέων).


Σημαίες ελληνικές και της ΕΕ, σφυρίχτρες, «όχι στη σταλινοποίηση», «ναι στην επιχειρηματικότητα», «όχι στο πελατειακό κράτος», «μένουμε Ευρώ», «όχι στους εθνικούς τραμπούκους», «Στρατούλη-Λαφαζάνη και κάθε παλαβέ / από την Ευρώπη δεν θα μας βγάλετε ποτέ», «ναι στα μέτρα Γιούνγκερ» ήταν μερικά από τα συνθήματα στα "φωτοτυπημένα" χαρτόνια και πλακάτ, «Ελλάς-Ευρώπη-Δημοκρατία» η «ιαχή» που δονούσε κάθε τόσο την πλατεία σε ένα κάλεσμα που πράγματι συναγωνίστηκε αρκετά επάξια σε όγκο και παλμό εκείνο της Αριστερής Πλατφόρμας και των λοιπών ριζοσπαστών του Σύριζα την προηγούμενη μέρα με σύνθημα «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας». Με ΜΑΤ και κάγκελα απόντα, οι διαδηλωτές δεν δίστασαν να κάνουν κανονική κατάληψη στον προαύλιο χώρο και τοι περιστύλιο ακόμα της βουλής, άσχετα που οι ίδιοι άνθρωποι διαρρήγνυαν τα επώνυμα ιμάτιά τους όταν αντιεξουσιαστές είχαν πρόσφατα προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες, άσχετα που όποιος τολμούσε να διανοηθεί κάτι τέτοιο επί Σαμαροβενιζέλων κατέληγε σούμπιτος στα μπουντρούμια της ΓΑΔΑ με μίνιμουμ σπασμένο κεφάλι και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από το «νέφος» των δακρυγόνων-ασφυξιογόνων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της αντιπολίτευσης κι όχι μόνο της αξιωματικής είναι ότι δυστυχώς παραείναι συντηρητική, παλιομοδίτικη και «βλάχα» επαρχιώτισσα για να καμώνεται την Ευρωπαία.


Αλλά αλήθεια, ποια ακριβώς Ευρώπη ευαγγελίζονταν οι χτεσινοί διαδηλωτές; Την Ευρώπη του Αδώνιδος, του Φορτσάκη, του Δένδια, του Κικίλια, της Βούλτεψη και όλου αυτού του θιάσου σκιών που συγκρότησε την αυταρχικότερη, αντιδημοκρατικότερη και πλέον σκοταδιστική μεταπολιτευτική κυβέρνηση; Γιατί αυτοί ήταν που έδωσαν το «στίγμα» της χτεσινής συγκέντρωσης. Αυτοί και κάτι καθώς πρέπει κύριοι και κυρίες προνομιούχων βορείων και νοτίων προαστίων, κάτι καλοστεκούμενοι νοικοκυραίοι (από αυτούς που αύριο-μεθαύριο θα βγουν με κατσαρόλες) και κάτι «φλωρέ» κολεγιόπαιδα. Που δεν ευαρεστήθηκαν καν να μας ενημερώσουν πόσες και ποιες παραπάνω θυσίες θα ήταν άραγε διατεθειμένοι να κάνουν οι ίδιοι προκειμένου να μείνουμε στην Ευρώπη που οραματίζονται. Ο κόσμος της εργασίας, οι μη προνομιούχοι, οι μη έχοντες, οι αναξιοπαθούντες, οι άνεργοι, οι απελπισμένοι ήταν θεαματικά απόντες από την κινητοποίηση αυτή και αυτό είναι το πρώτο μεγάλο πρόβλημα της αντιπολίτευσης: Δεν έχει καταφέρει – ούτε καν προσπαθήσει ικανοποιητικά - να πείσει αυτή την «κρίσιμη μάζα» γιατί θα πρέπει να υπομένει στωικά και τις πλέον εξωφρενικές απαιτήσεις των θεσμών και πόσο αξίζει τελικά η πάση θυσία παραμονή στο Ευρώ. Δεν την έχει πείσει καν ότι κατανοεί και συμμερίζεται την κατάστασή της. Ειδικά αυτό το «πάση θυσία» αδυνατεί να το εξηγήσει επαρκώς, γι΄αυτό άλλωστε κι απώλεσε την εξουσία.

«Τι μας λες τώρα, δεν έχει ακραίους η άλλη πλευρά; Είναι λιγότερο γραφικοί οι κυβερνητικοί ΑΝΕΛ ή κάποιες συριζέικες συνιστώσες; Ως αντιμνημονιακή δεν χαρακτηρίζεται ακόμα και η Χρυσή Αυγή;», ακούω. Και θα συμφωνήσω, εν μέρει, με τη διαφορά ότι αφενός οι «γραφικοί» της άλλης πλευράς δεν είναι ο κανόνας κι αφετέρου είναι γνωστό ποιοι, πώς και γιατί πάσχιζαν να εντάξουν τη ΧΑ στο κοινοβουλευτικό παιχνίδι ενόσω ακόμα τα «τάγματα εφόδου» της τραμπούκιζαν μετανάστες και πολιτικούς της αντίπαλους με τη «διακριτική ανοχή» της ΕΛΑΣ.


Αυτό είναι το δεύτερο – και μεγαλύτερο – πρόβλημα της αντιπολίτευσης κι όχι μόνο της αξιωματικής. Ότι δυστυχώς παραείναι συντηρητική, παλιομοδίτικη και «βλάχα» επαρχιώτισσα για να καμώνεται την Ευρωπαία. Δεν διαθέτει καν - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - τα «πεφωτισμένα» εκείνα στελέχη που θα έκαναν τη διαφορά, που θα της προσέδιδαν έναν πιο σύγχρονο, κοσμοπολίτικο και πολιτικά φιλελεύθερο χαρακτήρα. Παραμένει δηλαδή φανατικά «Βαλκάνια» στη χειρότερη εκδοχή τους. Και το οξύμωρο γι' αυτή είναι ότι πιο «Ευρωπαίοι» – δηλαδή πιο ανοιχτοί, μοντέρνοι, προοδευτικοί κι ελευθερόφρονες φαντάζουν οι επικριτές της ευρωπαϊκής ιδέας (όπως έχει εξελιχθεί στις μέρες μας, τουλάχιστον) από ό,τι οι αυτοαποκαλούμενοι υπερασπιστές της. 

55

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

14 σχόλια
Αλλά αλήθεια, ποια ακριβώς Ευρώπη ευαγγελίζονταν οι χτεσινοί διαδηλωτές; Την Ευρώπη του Αδώνιδος, του Φορτσάκη, του Δένδια, του Κικίλια, της Βούλτεψη και όλου αυτού του θιάσου σκιών που συγκρότησε την αυταρχικότερη, αντιδημοκρατικότερη και πλέον σκοταδιστική μεταπολιτευτική κυβέρνηση; Πηγή: www.lifo.grη κυβερνηση συριζανελ εξελεγη μετα απο δημοκρατικοτατες εκλογες και έχοντας ελευθερη προσβαση σε ολα τα ΜΜΕ. Σιγα το σκοταδισμό !!!ο Αδωνις εχει πολλα ελαττώματα αλλα τουλαχιστον αντεχει την κριτική και μερικες φορες με πολυ χιουμορ μαλισταεκτος βεβαια εαν αυτο το υφος και ηθος να ειναι πιο δημοκρατικο, https://www.youtube.com/watch?v=mk3mJlpJdSU
Άστοχο σχόλιο κ.Αντωνόπουλε, το γεγονός ότι μπροστά φάνηκε η Βούλτεψη και ο Άδωνις δεν σημαίνει ότι ήταν τα χαρακτηριστικά δείγματα των ανθρώπων που είχαν μεταβεί χτες στο Σύνταγμα. Εργαζόμενοι, ιδιωτικού αλλά και δημόσιου τομέα, μαγαζάτορες κ.α. ήταν οι περισσότεροι, αν όμως σε κάποιους φάνηκαν ώς μνημονιακά κατακάθια, ας κοπεί ένα κονδύλι για να μεταβούν στον αντιμνημονιακό παράδεισο της Βενεζουέλας. Το 70% του κόσμου θέλει ευρώ και αυτό τα λέει όλα.Θα συμφωνήσω/διαφωνήσω με το τελευταίο σχόλιο σας όμως: η αντιπολίτευση όπως αντιπροσωπεύεται από την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ είναι η "Ευρωπαϊκή" πλέμπα, ουδεμία σχέση έχουν με τις περιβόητες Ευρωπαϊκές αξίες. Αλλά και στο σύνολο τους οι επικριτές της Ευρωπαϊκής ιδέας ουδεμία σχέση έχουν με την πρόοδο ή την ελευθερία απόψεων (πόση ελευθεραία απόψεων έχετε δει στις "αριστερές" πλατφόρμες;). Οι περισσότεροι υιοθετούν τον "αντι-Ευρωπαϊσμό" σαν ένα ακόμα στοιχείο του αριστερού lifestyle, δογματικά και αυτιστικά, χωρίς να πιστεύουν ουσιαστικά σε αυτά που διατυμπανίζουν αλλά απολαμβάνοντας πλήρως όλες τις Ευρωπαϊκές ανέσεις που έχει ένας κάτοικος αυτής της ηπείρου. Θεωρώ ότι η χτεσινή συγκέντρωση δεν έδειξε τόσο ότι υπάρχει κόσμος που θέλει να είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής ένωσης, αλλά ότι υπάρχει κόσμος που αρνείται πεισματικά να διαχειριστεί τα κόμπλεξ του. Για μια ακόμα φορά αποτυγχάνουμε να κρατηθούμε στο ύψος τον περιστάσεων.
Ηταν η συγκεντρωση των "Don't touch our money!', the money που βγηκε με μιζα, ρουσφετι ή στην καλυτερη περιπτωση, με χοντρη φοροδιαφυγη βεβαια, γιατι ολοι ξερουμε πως εβγαινε το χρημα στην Ελλαδα ολα αυτα τα χρονια. Αλλα σαν κατοικος βορειοευρωπαικης χωρας εδω και μια εικοσαετια εχω να πω και κατι αλλο... μιλανε για Ευρωπη αυτοι που μας ξεφτυλισαν διεθνως, που η κυβερνηση τους εδινε ψευτικα στοιχεια για να μπουμε στο ευρω, με αποτελεσμα με το που εγινε το μπαμ να μας αποκαλουν εξω 'οι ψευτες οι Ελληνες', εκτος βεβαια απο 'τεμπεληδες' και φοροφυγαδες...Οσο για το θεμα του ποσο εχει αλλαξει η σταση της αστυνομιας στις συγκεντρωσεις στο Συνταγμα τους τελευταιους μηνες, οι φημες και οι φοβοι των συγκεντρωμενων οτι θα τους ψεκαζαν με φτηνιαρικα αρωματα του σουπερμαρκετ για να τους σπασουν το ηθικο, αποδειχτηκαν τελικα αβασιμες...
οι πραγματικα πλοουσιοι εχουν τα χρηματα τους σε ασφαλής ψυχρους προορισμους. Πχ ο Λάκης κανει ταινια με 3 εκ . στην Ευρωπη και επρεπε να βγαλει αυτα τα λεφτα εξω.Η παρανοια των κοκκινων γραμμων των συνταξεων (ανεξαρτητους υψους) που αυξανει τον ΦΠΑ (,και πλητει τον ανεργο τον χαμηλοσυνταξιουχο κλπ) παντως με ξεπερναει.Οι περισοτεροι συμπολιτες μας δεν μπορουν να ξεφυγουν απο μια ποδοσφαιρικη αναλυση της πολιτικης και οικονομικης καταστασης.
Οι άνεργοι και οι αναξιοπαθούντες αγαπητέ είναι που θα πεινάσουν περισσότερο από εμας τους προνομιούχους, δηλαδή τους εργαζόμενους και άγρια φορολογημένους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.
Ακριβώς όπως τα λες. Ευρώπη σημαίνει διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους, σημαίνει ίσότητα μεταξύ των φύλων, σημαίνει ανθρωπινα δικαιώματα. Οι πλεοψηφία των διοργανωτών είναι ενάντια σ´όλα αυτά. Δεν είδα τον Αδωνη να κόπτεται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, για το σύμφωνο συμβίωσης, για το δικαίωμα στη ιθαγενεια είναι σ´όλα αντιθετος. Αν όμως θέλουμε Ευρώπη πρέπει ν´αποδεκτουμε και τα Ευρωπαϊκα ιδεώδη και μόνο αυτο δεν κάνουν ο Κικίλιας, ο Άδωνης, κι ο Δενδίας.
Πολύ σωστά Piron. Η λέξη διχαστικό περιγράφει πλήρως αυτό το άρθρο. Αυτό τόν διχασμό περιμένουν κάποιοι στη γωνία για να αρπάξουν και να αναιρέσουν το πολύτιμο μας.
Πολύ μεγάλη πικρία φαίνεται πως έχετε για το ότι μαζέψε η χτεσινή διαδήλωση "καμιά δεκαριά χιλιάδες κόσμο - μην τρελαθούμε κιόλας" κι όχι εκατό άτομα όπως η προχτεσινή της αριστερής, προοδευτικής (ο Θεός να την κάνει) πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα ήταν κατανοητό απο έναν οποιονδήποτε ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εσείς κ. Αντωνόπουλε διαμορφώνετε κοινή γνώμη και θα έπρεπε να μιλάτε πιο υπεύθυνα και να αποφεύγετε ψεύδη και ανάρμοστους χαρακτηρισμούς τύπου "φλωρέ κολλεγιόπαιδα", "νεοφιλελέδες" (σε άλλο άρθρο) κτλ. Άραγε ήσασταν εκεί να μετρήσετε και να ψυχομετρήσετε τους διαδηλωτές και ξέρετε κι απο ποιο μέτωπο είναι? Όποιος θέλει διαδηλώνει, σε όλους ανήκει η Ελλάδα, όχι μόνο στους αριστερούς, και δη στους fake. Μην σοκάρεστε από το γεγονός πως όταν μια διαδήλωση γίνεται με φωνές και "φωτοτυπημένα" πλακάτ όπως λέτε υποτιμητικά, κι όχι με μολότοφ, δεν διαμαρτύρεται κανείς και δεν τρώει κανείς δακρυγόνα, αντιθέτως έχει τον ίδιο, ή και δυνατότερο παλμό.Όσον αφορά πάλι την τελευταία παράγραφο, χωρίς κανένα επιχείρημα αποκαλείτε βλάχα επαρχιώτισσα σύσσωμη την αντιπολίτευση χωρίς κανένα επιχείρημα, ενώ υποστηρίζετε πως οι επικριτές της ευρωπαικής ιδέας (που για να ξέρουμε και τι λέμε είναι: ΚΚΕ, αριστερές συνιστώσες Συριζα, ΑΝΕΛ, ΧΑ) είναι ελευθερόφρωνες και προοδευτικοί ως τα μπούνια. Ουδέν σχόλιον.
Κανείς δεν τρώει δακρυγόνα γιατί αυτήν την στάση έχει αποφασίσει να κρατήσει η Κυβέρνηση (μέχρι τώρα τουλάχιστον), όχι γιατί "είναι καλύτεροι" οι χτεσινοί από άλλους.Και την ημέρα που ψηφιζόταν το μνημόνιο 2 γιαγιάδες βαράγανε τα ΜΑΤ και όχι κουκουλοφόρους, πριν ένα χρόνο περίπου ΑΜΕΑ βαράγανε τα ΜΑΤ, ανθρώπους σε καροτσάκια, πρόπερσι τον κ. Γλέζο ψέκασαν στην μάπα, όχι τον Μαζιώτη, ήταν επειδή απειλούσαν οι βρωμιάρηδες γέροι και ΑΜΕΑ την Δημοκρατία ή επειδή έχει άλλες εντολές η αστυνομία;
Είναι η πρώτη φορά που σχεδόν ταυτίζομαι με άρθρο της Lifo, σε σημείο που απορώ.Σε λαό που θεωρεί ότι οι έννοιες "Δύση" κι "Ευρώπη" ταυτίζονται με την έννοια "Νομισματική ολοκλήρωση" αφήνοντας ολότελα απ'έξω τις βασικες συστατικές έννοιες της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης, υποστηρίζω απόλυτα πως το τελευταίο που αξίζει είναι η ίδια η συμβολική επαγωγή στην αντίπερα όχθη. Στην τελική ας χρησιμοποιήσουμε ΕΝΑΝ από τους πολλούς φιλοσόφους της Δύσης, τον Καστοριάδη, κι ας προχωρήσουμε στον καθορισμό τελικά του τί συνιστά καθ'ημάς Ευρώπη, κι ας αυτοθεσμίσουμε ανάλογα. Για την ιστορία σαν οικονομολόγος είμαι στενά υπέρ της παραμονής στο ευρώ, σαν πολίτης είμαι ενάντια στην σκύλευση κάθε έννοιας για μικροπολιτικούς λόγους, από κουτοπονηριά ή (χρήσιμη;) ηλιθιότητα.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου όπως και με τα περισσότερα του άρθρου. Έχω σιχαθεί να βλέπω ανθρώπους με απόψεις Σαρίας (και δεν ξέρω αν υπερβάλλω!) να το παίζουν φιλοευρωπαϊστές και να καπηλεύονται τον φιλελευθερισμό. Ποιοί; Αυτοί που :1. Όχι απλά αρνούνται να διαχωρίσουν Κράτος και Εκκλησία αλλά και στηρίζουν με φανατισμό την θεοκρατία (συνεχής εμπλοκή Εκκλησίας σε οικονομικά και συνταγματικά θέματα, προπαγάνδα πολιτικών μέσω κληρικών,άνθρωπος στα δικαστήρια με νόμο ΠΕΡΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ, εμπρηστικές δηλώσεις ΝΔ για πολιτικό όρκο-σύμφωνο συμβίωσης-ονοματοδοσία, "αυτές-τις-εικόνες-δεν-θα-τις-κατεβάσει-κανείς" κλπ).2. Στερούν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και καταδικάζονται για αυτό από το δικαστήριο του Στρασβούργου .3. Ξερνούν σεξιστικό και ομοφοβικό οχετό κάθε Τρίτη και Πέμπτη. 4. Όχι απλά ανέχονται αλλά και επιβραβεύουν την κατάχρηση εξουσίας και βίας από την ΕΛ.ΑΣ και άλλους ενώ "καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται" (ανελέητο ξύλο και προκλήσεις σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών,πλήρης αμνηστία για αστυνομικούς σε πράξεις βίας,εμπορίας ναρκωτικών/ανθρώπων, αποδεδειγμένα βασανιστήρια σε αντιφασίστες διαδηλωτές->απόλυση δημοσιογράφων που ανέφεραν για 3 δευτερόλεπτα το πόρισμα του ιατροδικαστή και ο Δένδιας ακόμα μηνύει την Guardian,φόρος τιμής από ΝΔ Πάτρας στον ΔΟΛΟΦΟΝΟ Καλαμπόκα, εκβιασμοί και μπράβοι από ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κλπ)5. Σιγοντάρουν και συνομιλούν με εγκληματίες νεοναζί ή χουντικούς(χρηματοδότηση Χ.Α από ΝΔ, Μπαλτάκος,Βορίδης,Πλεύρης,Άδωνις,Σιδέρη, πλήρης ανοχή από ΕΛΑΣ σε φαινόμενα φασιστικής βίας κατά μεταναστών,προσφύγων, LGBT,αριστερών)6. Ρατσιστική ρητορεία και υποκίνηση σε βία κατά αλλοδαπών 24/7.7. Κατάργηση ιατρικού απορρήτου και εξευτελισμός σε οροθετικές με τα πρόσωπά τους να προβάλλονται μέρα- μεσημέρι στα ΜΜΕ. 8. Δυσκολία να κοπεί ο ομφάλιος λώρος με τον φασισμό και τις μεθόδους του που υπήρξε στην Ελλάδα η "μητέρα" της λαικής δεξιάς (Μεταξάς,χίτες,τάγματα ασφαλείας, λευκή τρομοκρατία, χούντα κλπ) σε αντίθεση με την ευρωπαική δεξιά, της οποίας τα σπέρματα ήρθαν από την Γαλλική Επανάσταση και τις αξίες της.Και αυτά μου έρχονται πρόχειρα! Επίσης, για να αφήσω και τα κοινωνικά, να τονίσω ότι και στον οικονομικό τομέα, η πολιτική του 98% της αντιπολίτευσης ΔΕΝ είναι φιλελευθέρη. Και ρωτώ, όσους αυτοαποκαλούνται φιλελεύθεροι και φιλοευρωπαϊοι : Όταν συνέβαιναν τα παραπάνω, κατεβήκατε σε κάποια διαδήλωση ή κάποιας μορφής διαμαρτυρίας τελοσπάντων ; Δεν το ρωτώ ειρωνικά και χαίρομαι για όσους πραγματικούς φιλελεύθερους το έπραξαν. Απλώς, υποπτεύομαι ότι πολλών η φιλοευρωπαϊκότητα εξαντλείται στο νόμισμα, ξεχνώντας άλλες, πολύ πιο τερατώδεις πράξεις εναντίον των ευρωπαϊκών αξιών και του πολιτισμού. Μάλλον , όπως είχε φανεί και από σχετικές δηλώσεις του Νεράντζη, η ΕΕ είναι καλή για τα λεφτά αλλά για τα υπόλοιπα είναι ανώμαλοι, αδερφές και "εδώ είναι Ελλάδα". Κοινώς , η πιο αντι-ευρωπαική και ανέντιμη στάση που μπορεί να έχει κανείς. Και ναι, υπάρχει ανάλογος οχετός από τους ΑΝΕΛ (πρώην μέλη ΝΔ έτσι;) και είναι όνειδος να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση και να κάνει τα στραβά μάτια ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξίσου απαράδεκτο το θεωρώ αλλά αυτό αφενός δεν δικαιολογεί τα συντηρητικά και μισάνθρωπα στοιχεία της αντιπολίτευσης και αφετέρου σε επίπεδο νομοθεσίας ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μερικά σωστά (και φιλελεύθερα!) πράγματα (σύμφωνο, ιθαγένεια κλπ).ΥΓ : Κάποιοι λέτε ή αφήνετε να εννοηθεί ότι τα ΜΑΤ δεν χτύπησαν στο "Μένουμε Εύρωπη" γιατί εσείς είστε καλά παιδιά άρα όσοι άνθρωποι έχουν χτυπηθεί, πεθάνει, τραυματιστεί (με μόνιμες βλάβες), εξευτελιστεί κλπ , το ΑΞΙΖΑΝ ; Είστε ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ; Έχετε πάει σε (ειρηνική!) πορεία υπό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να δείτε αστυνομικούς να προκαλούν, να βρίζουν, να ξυλοκοπούν με μένος αθώους πολίτες, να χρησιμοποιούν προβοκάτορες και ασφαλίτες,να παραβιάζουν κάθε κατοχυρωμένο δικαίωμα,να "φορτώνουν" τσάντες και μπουκάλια σε απλό κόσμο ; Ή έστω, δεν τα έχετε δει σε βίντεο ;Ντοκουμέντα έχει μέχρι και η Διεθνής Αμνηστία, αφού όόόλοι οι άλλοι είμαστε κακοί τρομοκράτες και δεν μας πιστεύετε. Εγώ , ως θύμα αστυνομικής βίας (που έλεγα ευχαριστώ που έπαθα μια απλή διάσειση ενώ άλλοι δίπλα μου κατέληξαν με σπασμένα πλευρά και παράλυση) , θεωρώ αδιανόητα απαράδεκτο άνθρωποι υποτίθεται προοδευτικοί να διαιωνίζουν το στερεότυπο του "κακού" διαδηλωτή και του "προστάτη" ματατζή μετά από όσα έχουν γίνει.
εντάξει Θοδωρή..εσένα που σου αρέσει η Ραχήλ, ο Πάκης, η Ζωή, ο Καμμένος και ο Τέρενς Κουίκ, μείνε με τα λεπτά αυτά πνέυματα της δημοκρατιας και της διανόησης... Και άκου Παντελίδη
Πω-πω κυρ Αντωνόπουλε σε λατρεύω.1) οι διαδηλωτές δεν δίστασαν να κάνουν κανονική κατάληψη...... άσχετα που οι ίδιοι άνθρωποι διαρρήγνυαν τα επώνυμα ιμάτιά τους όταν αντιεξουσιαστές είχαν πρόσφατα προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες, άσχετα που όποιος τολμούσε να διανοηθεί κάτι τέτοιο επί Σαμαροβενιζέλων κατέληγε σούμπιτος στα μπουντρούμια της ΓΑΔΑ Πηγή: www.lifo.gr2) Αλλά αλήθεια, ποια ακριβώς Ευρώπη ευαγγελίζονταν οι χτεσινοί διαδηλωτές; Την Ευρώπη του Αδώνιδος, του Φορτσάκη, του Δένδια, του Κικίλια, της Βούλτεψη και όλου αυτού του θιάσου σκιών που συγκρότησε την αυταρχικότερη, αντιδημοκρατικότερη και πλέον σκοταδιστική μεταπολιτευτική κυβέρνηση; Πηγή: www.lifo.grΜην το λέτε αυτό... για κάποιους η στιγμή που άνοιξε η ΕΡΤ ήταν χούντα, σε αντίθεση με το δημοκρατικό κλείσιμο της πριν 2 χρόνια...3) Που δεν ευαρεστήθηκαν καν να μας ενημερώσουν πόσες και ποιες παραπάνω θυσίες θα ήταν άραγε διατεθειμένοι να κάνουν οι ίδιοι προκειμένου να μείνουμε στην Ευρώπη που οραματίζονται Πηγή: www.lifo.gr4) Παραμένει δηλαδή φανατικά «Βαλκάνια» στη χειρότερη εκδοχή τους. Και το οξύμωρο γι' αυτή είναι ότι πιο «Ευρωπαίοι» – δηλαδή πιο ανοιχτοί, μοντέρνοι, προοδευτικοί κι ελευθερόφρονες φαντάζουν οι επικριτές της ευρωπαϊκής ιδέας (όπως έχει εξελιχθεί στις μέρες μας, τουλάχιστον) από ό,τι οι αυτοαποκαλούμενοι υπερασπιστές της. Πηγή: www.lifo.grΣε λατρεύω λέμε.Και κάτι ακόμα.Έγινε προχτές συγκέντρωση που στηρίζει την ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, αλλά στην αξιωματική αντιπολίτευση (και γενικά στην αντιπολίτευση) δεν άρεσε αυτό και είπε να διαχωρίσει την θέση της σε άλλη συγκέντρωση ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ και ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ, ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.Εκείνοι είναι αραγε διατεθειμένοι να μοιραστούν τα υπάρχοντα τους ως απαραίτητη θυσία για το σώσιμο της χώρας και την παραμονή στην Ευρώπη;Και για να γυρίσω στο 1, φαντάσου η κυριούλα με την λεπτή χρυσού χρώματος τσαντούλα ή ο κύριος με την μεγάλη κοιλιά και το πούρο να έπρεπε να τρέξουν από δακρυγόνο για τι χούντα θα μιλάγανε τώρα. Τουλάχιστον σε αυτό θα είχαν μια δόση δίκαιο.
η κορυφή της σύγχυσης των δεξιών κοκορόμυαλων βέβαια ήταν ο γραφικός εκείνος κύριος που είχε ο κεφάλι του κουκουλωμένο με τη σημαία της Ευρώπης αλλά το σώμα του τυλιγμένο με τη σημαία της Βρετανίας, μαχητικής υποστηρίκτριας του ευρωπαϊκού ιδεώδους (το οποίο δεν συμπεριλαμβάνει όμως το ευρώ!...)
Ολα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει την χώρα μας (απ το Αγγλικό μέχρι τους ΣΑΝΕΛ) εκπροσωπούν το ίδιο ακρβώς πράγμα: Πελατειακό κράτος + τοπικιστικά συμφέροντα και φατριές + διαφθοράΑντίθετα ο,τι καλό έχει γίνει είναι λόγω των πιέσεων της Ευρώπης. Γι'αυτο πρεπει να παραμεινουμε «πάση θυσία».
Αυτή η αντιπαράθεση αδώνιδων με σκληροσυριζαίους, νομίζω στην παρούσα δεν είναι σωστή. Δε χρειάζεται να συμφωνείς με την προηγούμενη κυβέρνηση για να δηλώσεις την ανάγκη παραμονής στην Ευρώπη. Αντίστοιχα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τους αγανακτισμένους των προηγούμενων ετών που διαδήλωναν σχεδόν αγκαλιά με τους χρυσαυγίτες. Με μπροσταρηδες τους ευνοημένους του δημοσίου. Αν νομίζεις ότι ο κόσμος της εργατιάς είναι πλέον εξαθλιωμένος και δεν έχει τίποτα να χάσει απ την "κακή" Ευρώπη, τότε κινδυνεύουμε. Αυτά τα πολύ χειρότερα σκεφτεται ο κόσμος που διαδήλωσε, χωρίς να εγκρίνει τη συντηρητική και αναποτελεσματική προηγούμενη κυβέρνηση. Όχι όλοι φυσικά. Αλλα εκει πρεπει να εστιάσουμε. Στην παραμονή στην Ευρώπη με ταυτόχρονη ΑΛΛΑΓΗ του αναχρονιστικού μας μοντέλου. Υπάρχουν επικίνδυνα πολλοί που σκέφτονται ρομαντικές μοναχικές επαναστάσεις, κι όπου βγει....Δυστυχώς ο κόσμος δε λειτουργεί έτσι και είναι πολύ σκληρός...κατι που οι Έλληνες σαφώς δεν έχουν δει ακόμα...Κραυγή αγωνίας λοιπόν.
Δε χρειάζεται να συμφωνείς με την προηγούμενη κυβέρνηση για να δηλώσεις την ανάγκη παραμονής στην Ευρώπη. Πηγή: www.lifo.grΔηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει κλείσει συμφωνία ακόμα ρισκάροντας να καταστραφεί και ο ίδιος, είναι πειδή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ την Ευρώπη;Το τι είναι συντηρητισμός δεν μένει στα στενά όρια των κοινωνικών hot θεμάτων που μας απασχολούν.Η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν ήταν συντηρητική απλώς επειδή δεν πέρασε ΚΑΝ ένα γαμημένο σύμφωνο, είναι για πολλούς άλλους λόγους, κάποιοι από τους οποίους ΕΙΝΑΙ η σημερινή Ευρώπη εις βάρος των πολιτών της. την πλειοψηφία τους τουλάχιστον.Ο δογματισμός που ακολουθείτε τυφλά, σαν Θρησκεία στα οικονομικά, δεν νομίζω να σου αφήνει πολλά περιθώρια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ αλλαγής.Αρπακτικά πουλιά οι μεγάλοι παίκτες της Ευρώπης (και όχι μόνο), έχουν πέσει πάνω από το σάπιο Ελληνικό κράτος (που πλήρωνε ΚΑΙ αυτούς εκτός από τους Δ.Υ... και μάλιστα παραπάνω) και με καθόλου μοντέρνα οπτική γωνία μιας πραγματικά ενωμένης Ευρώπης ζητάνε το αίμα της πλειοψηφίας για να επιτρέψουν στους υπόλοιπους να ζήσουν, έστω με το καθημερινό άγχος (που σκοτώνει εξίσου...).Όντως δεν λειτουργεί έτσι ο κόσμος και ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει.Θα αλλάξει δηλαδή, το θέμα είναι υπό ποιες επιρροές.Μια δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση μιας χώρας της Ενωμένης (ακόμα) Ευρώπης είναι ο καλύτερος αγγελιοφόρος για τα άσχημα αυτά μαντάτα που όλοι κάνουν πως δεν βλέπουν.Η "επανάσταση", δεν σημαίνει φωτιές, επεισόδια και ξύλο.
Κύριε Αντωνόπουλε, το ενδεχόμενο να μην θέλουμε καμία από τις δύο εκδοχές της Ευρώπης σας περνάει από το μυαλό; Πρέπει οπωσδήποτε να ανήκουμε σε ένα από τα δύο στρατόπεδα; Και πώς ξέρετε οτι αυτοί που παραβρέθηκαν ήταν ¨κύριοι και κυρίες προνομιούχων βορείων και νοτίων προαστίων, κάτι καλοστεκούμενοι νοικοκυραίοι (από αυτούς που αύριο-μεθαύριο θα βγουν με κατσαρόλες) και κάτι «φλωρέ» κολεγιόπαιδα¨; Τους ρωτήσατε; Το 70% του Ελληνικού λαού πάνω κάτω σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θέλει να μείνουμε στο ευρώ, κι αυτοί πλουσιόπαιδα είναι; Και εν πάσει περιπτώσει εσείς τι προτείνετε να κάνουμε;
Το 70% του ελληνικού λαού που θέλουν ευρώ είναι πλουτοκράτες. Γι αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να τους φορολογεί ξεχωριστά θα πετάξει ένα 23% ΦΠΑ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ να τους τσούξει όλους. Παλιοφλώροι.