ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Πώς η Nutella καταστρέφει τον πλανήτη

Πώς η Nutella καταστρέφει τον πλανήτη Facebook Twitter
9

Η υπουργός περιβάλλοντος και οικολογίας της Γαλλίας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του κολοσσού των τροφίμων και γλυκών Ferrero κατηγορώντας τον πως ευθύνεται για την καταστροφή του πλανήτη και τεράστιες αποψιλώσεις δασών που οδηγεί στην παγκόσμια υπερθέρμανση.

"Πρέπει αν προχωρήσουμε σε αναδάσωση πολλών δέντρων επειδή υπάρχει μαζική αποψίλωση των δασών που οδηγεί επίσης στην παγκόσμια υπερθέρμανση. Θα πρέπει να σταματήσετε να τρώτε Nutella, επειδή χρησιμοποιεί φοινικέλαιο," δήλωσε η Ρουαγιάλ σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal +.

Τα φοινικόδεντρο που καλλιεργούνται σε τεράστιες ποσότητες για να καλύψουν τις ανάγκες των βιομηχανιών παραγωγής τροφίμων έχουν αντικαταστήσει μεγάλο μέρος των δέντρων του πλανήτη και η Ρουαγιάλ υποστηρίζει πως η Nutella θα πρέπει να βρει εναλλακτικό προϊόν για το διάσημο γλύκισμά της.

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο μεγάλη είναι η κατανάλωση της Νutella αρκεί να θυμάται πως στον πλανήτη πωλείται ένα βαζάκι κάθε δύο δευτερόλεπτα. Η εταιρεία πάντως απάντησε στις πολεμικές δηλώσεις και στο κάλεσμα για μποϊκοτάζ που απηύθυνε η κα Ρουαγιάλ. Ο ιταλικός οίκος Ferrero εξέδωσε ανακοίνωση την επόμενη μέρα με την οποία ξεκαθαρίζει πως η εταιρεία έχει επίγνωση των περιβαλλοντικών προκλήσεων και έχει υπογράψει συμφωνία που τη δεσμεύει να το κάνει με τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί.

Η Ferrero η οποία προμηθεύεται σχεδόν το 80% του φοινικελαίου από τη Μαλαισία και το υπόλοιπο των προμηθειών από την Παπούα Νέα Γουινέα, την Ινδονησία και τη Βραζιλία έχει επίσης βρεθεί στο στόχαστρο φιλοζωικών οργανώσεων που ισχυρίζονται πως οι καλλιέργειες της έχουν σχεδόν εξαφανίσει τον πληθυσμό ουρακοτάγκων στην Ινδονησία.

9

ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Άντριου: «Νιώθει πιο απομονωμένος από ποτέ» μετά τον αποκλεισμό του από τη βασιλική οικογένεια

Δημοσίευμα βρετανικού μέσου αναφέρει πως ο Άντριου «βιώνει τη μεγαλύτερη απομόνωση της ζωής του» μετά την αποκάλυψη των σχέσεών του με τον καταδικασμένο, για σεξουαλικά εγκλήματα, Τζέφρι Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ΕΠΟΙΚΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ

Διεθνή / Δυτική Όχθη: Έποικοι εκτρέπουν νερό Παλαιστινίων αγροτών και μετατρέπουν αρχαία δεξαμενή σε τουριστικό αξιοθέατο

Άρθρο της Haaretz αποκαλύπτει πως Ισραηλινοί έποικοι μετέτρεψαν αρχαία δεξαμενή σε αυτοσχέδιο τουριστικό προορισμό που προσελκύει εκατοντάδες επισκέπτες κάθε Σαββατοκύριακο
THE LIFO TEAM