Πώς η Nutella καταστρέφει τον πλανήτη

Πώς η Nutella καταστρέφει τον πλανήτη Facebook Twitter
9

Η υπουργός περιβάλλοντος και οικολογίας της Γαλλίας, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του κολοσσού των τροφίμων και γλυκών Ferrero κατηγορώντας τον πως ευθύνεται για την καταστροφή του πλανήτη και τεράστιες αποψιλώσεις δασών που οδηγεί στην παγκόσμια υπερθέρμανση.

"Πρέπει αν προχωρήσουμε σε αναδάσωση πολλών δέντρων επειδή υπάρχει μαζική αποψίλωση των δασών που οδηγεί επίσης στην παγκόσμια υπερθέρμανση. Θα πρέπει να σταματήσετε να τρώτε Nutella, επειδή χρησιμοποιεί φοινικέλαιο," δήλωσε η Ρουαγιάλ σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal +.

Τα φοινικόδεντρο που καλλιεργούνται σε τεράστιες ποσότητες για να καλύψουν τις ανάγκες των βιομηχανιών παραγωγής τροφίμων έχουν αντικαταστήσει μεγάλο μέρος των δέντρων του πλανήτη και η Ρουαγιάλ υποστηρίζει πως η Nutella θα πρέπει να βρει εναλλακτικό προϊόν για το διάσημο γλύκισμά της.

Για να αντιληφθεί κανείς πόσο μεγάλη είναι η κατανάλωση της Νutella αρκεί να θυμάται πως στον πλανήτη πωλείται ένα βαζάκι κάθε δύο δευτερόλεπτα. Η εταιρεία πάντως απάντησε στις πολεμικές δηλώσεις και στο κάλεσμα για μποϊκοτάζ που απηύθυνε η κα Ρουαγιάλ. Ο ιταλικός οίκος Ferrero εξέδωσε ανακοίνωση την επόμενη μέρα με την οποία ξεκαθαρίζει πως η εταιρεία έχει επίγνωση των περιβαλλοντικών προκλήσεων και έχει υπογράψει συμφωνία που τη δεσμεύει να το κάνει με τις προδιαγραφές που έχουν οριστεί.

Η Ferrero η οποία προμηθεύεται σχεδόν το 80% του φοινικελαίου από τη Μαλαισία και το υπόλοιπο των προμηθειών από την Παπούα Νέα Γουινέα, την Ινδονησία και τη Βραζιλία έχει επίσης βρεθεί στο στόχαστρο φιλοζωικών οργανώσεων που ισχυρίζονται πως οι καλλιέργειες της έχουν σχεδόν εξαφανίσει τον πληθυσμό ουρακοτάγκων στην Ινδονησία.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Διεθνή / Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Eπέκταση των τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι συνέπειες - Η ζώνη απαγόρευσης, οι αεροπορικές επιθέσεις και οι ανθρώπινες τραγωδίες
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Διεθνή / Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων στη Συρία: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε ομάδα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κοινότητα Δρούζων κοντά στη Δαμασκό, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στη νότια Συρία
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM