Bloomberg: Κλιμακωτή συμφωνία σκέφτεται να προτείνει η Μέρκελ στον Τσίπρα

Bloomberg: Κλιμακωτή συμφωνία σκέφτεται να προτείνει η Μέρκελ στον Τσίπρα Facebook Twitter
3

Κλιμακωτή συμφωνία σκέφτεται να προτείνει η Γερμανία στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Bloomberg. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ μπορεί να είναι ικανοποιημένη εάν η Αθήνα δεσμευθεί να υλοποιήσει τουλάχιστον μία μεταρρύθμιση από αυτές που ζητούν οι πιστωτές, προκειμένου να αποδεσμευθούν κεφάλαια διάσωσης, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν καλά τις γερμανικές θέσεις και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Ενώ οι Γερμανοί εξακολουθούν να επιμένουν σε ένα πακέτο μέτρων, που περιλαμβάνει υψηλότερους φόρους, αποκρατικοποιήσεις και λιγότερο γενναιόδωρες παροχές στους συνταξιούχους, μπορεί να αρκεστούν σε μια σαφή δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση για ένα συγκεκριμένο μέτρο προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» τη βοήθεια, δήλωσε μία από τις πηγές, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το άρθρο προσθέτει ότι ενώ θα μπορούσε να δοθεί περιθώριο στον Τσίπρα μέχρι το επόμενο έτος για να υλοποιήσει μέτρα, όπως μείωση των συνταξιοδοτικών παροχών, θα πρέπει να ξεκινήσει την εφαρμογή τουλάχιστον μίας σημαντικής μεταρρύθμισης εάν θέλει να αρχίσει η παροχή βοήθειας. Καμία από τις πηγές ωστόσο δεν διευκρίνισε ποιο ακριβώς θα είναι το μέτρο - κλειδί που θα κληθεί να εφαρμόσει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση.

Για να πείσει τους πιστωτές ότι σοβαρολογεί, ο Τσίπρας θα πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένη δράση, για παράδειγμα, φέρνοντας μεταρρυθμιστικούς νόμους στη Βουλή, πρόσθεσε η μία πηγή. Τόνισε ότι εάν οι Έλληνες αξιωματούχοι κινηθούν γρήγορα, τα κεφάλαια θα μπορούσε να αποδεσμευθούν στις αρχές Ιουλίου.

Η Γερμανία, επίσης, δεν θα είχε αντίρρηση να επεκταθεί πάλι το τρέχον πρόγραμμα, εάν ο Τσίπρας παρουσιάσει συγκεκριμένες πολιτικές για την επίτευξη των στόχων που συμφωνήθηκαν με τους εταίρους στις 20 Φεβρουαρίου, υπογραμμίζει το άρθρο.

Το Bloomberg σημειώνει ότι εκπρόσωποι της Μέρκελ δεν απάντησαν στα μηνύματα του πρακτορείου για κάποιο σχόλιο, ενώ εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Οικονομία / Ηλεκτρική ενέργεια: Οι παρεμβάσεις για μείωση της τιμής - Νέο «Εξοικονομώ» και αύξηση του επιδόματος θέρμανσης

«Δεν πρόκειται για σχέδιο επιδοματικό ή για προσωρινή βελτίωση, αλλά για ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και μετρήσιμο σχέδιο, για μόνιμα χαμηλότερες τιμές με διαρθρωτικές παρεμβάσεις», δήλωσε ο υπουργός Σταύρος Παπασταύρου
THE LIFO TEAM
Νίκος Βέττας: «Ακόμα και το να βγεις να φας, το σκέφτεσαι εξαιτίας της ακρίβειας»

LiFO politics / Νίκος Βέττας: «Ακόμα και το να βγεις να φας, το σκέφτεσαι εξαιτίας της ακρίβειας»

Ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ και καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Βέττας, μιλά στη LIFO για την ακρίβεια και πώς μπορούν να βοηθήσουν οι επενδύσεις στην αντιμετώπισή της.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
17 ΜΕΤΡΑ ΔΕΘ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Οικονομία / ΔΕΘ: Ο νέος χάρτης φοροελαφρύνσεων για επαγγελματίες και επιχειρήσεις - Στα 2,2 δισ. ευρώ τα 17 μέτρα

Στο επίκεντρο του σχεδίου βρίσκονται οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, τα κίνητρα για επενδύσεις και επιχειρηματικότητα
THE LIFO TEAM