Αντιδράσεις για 12 στρέμματα χωματερής στο Ελληνικό

Αντιδράσεις για 12 στρέμματα χωματερής στο Ελληνικό Facebook Twitter
12

Χθες, η αν. υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα παραχώρησης 12 στρεμμάτων εντός της έκτασης του Ελληνικού, για την οποία έχει ήδη συμφωνηθεί η παραχώρησή για αξιοποίηση στην εταιρεία Lamda Development.

Σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη, ο παραπάνω χώρος είναι απολύτως απαραίτητος προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων δήμων, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πρόταση αυτή εξέπληξε ακόμη και το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο δεν είχε ενημέρωση. Σύμφωνα με τα Νέα, οι δήμαρχοι των όμορων περιοχών του Ελληνικού εμφανίζονται επιφυλακτικοί με την πρόταση και σημειώνουν πως η δημιουργία της μονάδας είναι ένα αίτημα που δίνει λύσεις στους δήμους, αλλά δεν μπορεί να υλοποιηθεί, όπως εκτιμούν, χωρίς να ληφθεί υπόψη η συνολική αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου.

 

Ατυχή και άστοχη χαρακτήρισε την ανακοίνωση της αναπληρώτριας υπουργού οικονομικών κ. Βαλαβάνη ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος. Ο Δήμαρχος σχολίασε την ανακοίνωση αυτή, με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

"Άστοχη η δήλωση της Υπουργού : Η δήλωση της Υπουργου κυρίας Βαλαβάνη ότι θα παραχωρηθούν 12 στρέμματα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού για Τοπικό Σταθμό Διαχείρισης Απορριμάτων είναι μάλλον ατυχής και άστοχη ! Αυτό γιατί η υπουργός οφείλει πρώτα να μας ξεκαθαρίσει αν ισχύει η υπογραφή του ΤΑΙΠΕΔ με τον επενδυτή για την αξιοποίηση των 6300 στρεμμάτων συνολικά. Αν ναι, τότε πρέπει να κάτσουμε στο τραπέζι δήμοι, ΤΑΙΠΕΔ και επενδυτής ώστε να δούμε πως και που θα γίνει το έργο μαζί με μια σειρά άλλων θεμάτων που επίσης διεκδικούμε οι δήμοι. Αν δεν ισχύει όμως η συμφωνία και την ακύρωσε μόνη της η Υπουργός τότε οφείλει πρώτα να μας λύσει την εξίσωση του τι θα απογίνουν 6300 στρέμματα και η σχέση του δήμου μας με αυτά και μετά συζητάμε για τα 12 που αφορούν τα απορρίμματα ! Ήρθε η ώρα για Ξεκάθαρες θέσεις και να σταματήσει η αόριστη πάρα φιλολογία για την τύχη του Ελληνικού που ρημάζει 15 χρόνια τώρα και κάποιοι το ονειρεύονται Χωματερή την μία φορά ή Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών την άλλη αγνοώντας προκλητικά την τοπική κοινωνία που απαιτεί Ανάπτυξη και Πράσινο."

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM