H 18χρονη Ζωή Κωνσταντοπούλου (αρχές 1995)

H 18χρονη Ζωή Κωνσταντοπούλου (αρχές 1995) Facebook Twitter
21

Πριν από 20 χρόνια, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ρωτήθηκε στο δρόμο απ' την κάμερα του ΣΚΑϊ πώς φαντάζεται αυτόν που θα μας κυβερνούσε στο μέλλον. 

Η πρόβλεψή της ήταν εξαιρετικά ακριβής και η επιθυμία της προαγματοποιήθηκε. 

Από την εκπομπή «Εδώ και τώρα» της 27/03/1995, με τη Λιάνα Κανέλλη και τον Δημήτρη Τάκη.

[τι γράφει η αφίσα πίσω της;]

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
τόσος κόσμος παρακαλάει το Σύμπαν - μετά Κοελιο - και αυτό το ρημάδι την Ζωή άκουσε τόσο καθαρά?Αμα στα 18 εχεις τόσο καθαρή αποψη οτι θέλεις να είσαι μέρος της εξουσίας στα 40 τι φαντάζεσαι αλήθεια? @ Simpa πραγματι ειναι εμετικά και απαράδεκτα τα σχόλια για την εμφάνιση της αλλά βάζω ενα προβληματισμο. Η Μπακογιάννη ειναι αναμφισβήτητα πολυ δυναμική γυναίκα επίσης, σπάνια όμως εχει υποστεί τετοια επιθετικά σεξιστικά σχόλια σαν την Ζωή.Μήπως η γενικότερη στάση της Ζωής "ελκει" αντίστοιχης ποιότητας επιθετικότητα?Για παράδειγμα κάνει ολοκληρη μανούρα στην περίπτωση σεξιστικων σχολίων στη Βουλή αλλά και η ιδια εχει ουσιαστικά αντίστοιχη συμπεριφορα.Στην επιτροπή για ΕΡΤ την ωρα που κάποιος σχολίσε οτι ο Ταγματάρχης είχε κατα λάθος τσεκάλει "φυλο - γυναίκα" στην αίτηση ενδιαφέροντος η Ζωή σχολίασε ... "ε δεν πειράζει θα ηταν αναβάθμιση"αθώο σχετικά παράδειγμα, οι περισσότεροι απλά γέλασαν.Εαν όμως ειχε συμβεί το αντίστροφο ενας αντρας δλδ να θεωρήσει το δικό του φύλο αναβαθμισμένο σε σχέση με το γυναικείο τι κεραυνούς θα είχε ρίξει η Ζωή? Προσωπικά σαν γυναίκα ενοχλούμαι για τέτοιου ειδους επιθέσεις στην Ζωή αλλά επίσης σαν γυναίκα ενοχλούμαι και από το δικό της τεράστιο κομπλεξ απέναντι στο αντρικό φύλο και δυστυχώς καπου αυτα τα κομπλεξ αναγνωρίζονται μεταξύ τους και "συνομιλούν" με παρόμοια επιθετικότητα.
Ακριβώς αυτό! Ξέχασα να το γράψω στο πρώτο μου σχόλιο.Το είδα στην σατυρική εκπομπή "ό,τι να 'ναι" την περασμένη Πέμπτη βράδυ προς Παρασκευή πρωί,με τον Βουλαρινό να την κριτικάρει για το σεξιστικό της σχόλιο εις βάρος όλων των ανδρών με αφορμή το σφάλμα εκ παραδρομής του κυρίου Ταγματάρχη. Από την ίδια θέση επέπληττε τον Σαμαρά για σεξισμό,και είχε γίνει ντόρος σ' όλα τα Μ.Μ.Ε,τώρα που είναι αυτή θύτης σεξισμού,πέρασε στα ψιλά γράμματα,αναρωτιέμαι γιατί...ΥΓ αναρωτιέμαι,επίσης,γι αυτούς που πίεσαν 'όχι" στο πρώτο μου σχόλιο: τί δεν τους άρεσε,τί δεν κατάλαβαν! Απεδείχθησαν τα απωθημένα αρχομανίας και η έπαρση της(για να μην πω συμπλέγματα).Δεν νομίζω να είμαι ο μόνος που μπορεί να διαβάζει πίσω από τις λέξεις(και ξέρουμε ποιός κρύβεται πίσω από τις λέξεις...!),αν και το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι πολύ εύκολο,για πρωτάκια στην άτυπη σχολή των πολιτικών και πολιτικάντηδων.
@ δεν κατ τίποταΔε ξέρω αν η Κωνσταντοπούλου έχει προκλητική συμπεριφορά. Όμως η «κατηγορία» ότι μια γυναίκα είναι άσχημη δεν έχει σχέση με τη συμπεριφορά της. Μήπως ήταν πχ η Παπαρήγα ή η Μιχαλολιάκου κομπλεξικές απέναντι στο αντρικο φύλο; Κι αντίστοιχα πολλοί άντρες που έχουν πολύ προκλητική σεξιστική συμπεριφορά και είναι λιγότερο εμφανίσιμοι από την Κωνσταντοπούλου δεν δέχονται σχόλια για την εμφάνιση τους.Οι γυναίκες όμως που ενοχλούν για οποιοδήποτε λόγο δέχονται επίθεση για την εμφάνισή τους. Ο δεξιός θα πει την αριστερή άσχημη, ο αριστερός θα πει τη φασίστρια άσχημη κοκ Αν σε τσαντίζει η Κωνσταντοπούλου, κρίνε αυτό που σε ενοχλεί, αλλά όχι την εμφάνισή της. Κι εμένα με ενοχλεί ο Ομπάμα για την πολιτική του. Αν τον βρίσω όμως για το χρώμα του δέρματος του, τότε είμαι ρατσίστρια. Παρεμπιπτόντως, η Κωνσταντοπούλου ήταν από τις ελάχιστες αξιοπρεπείς φωνές σ'αυτή τη γελοία εκπομπή της Κανέλλη. Εκεί ρωτάνε νέους πως θέλουν να είναι αυτός που θα τους κυβερνάει. Κι ενώ οι περισσότεροι νέοι απαντάνε ανοησίες του στυλ, «δε με νοιάζει, θέλω να νοιάζεται για τους νέους, θέλω να είναι αριστερός», εκείνη λέει ότι θέλει να συμβάλει στη διακυβέρνηση της χώρας. Άσχετα με την εξέλιξη της Κωνσταντοπούλου, θα έπρεπε όλοι να σκεφτόμασταν έτσι, αλλά έχουμε συνηθίσει στην παθητικότητα και τη μοιρολατρία.
Τουλαχιστον ηξερε απο τοτε τι ηθελε να γινει. Οχι σαν μερικους κατεβατους που μπηκαν στην πολιτικη απο σποντα. La Mamounia ε; Παρακαλαγαν να μπουν μεσα!
Δηλαδή,με άλλα λόγια,"θέλω να είμαι στην εξουσία κι όχι υπήκοος,να εξουσιάζω κι όχι να εξουσιάζομαι,να κάνω κουμάντο εγώ κι όχι άλλοι!Κανένας πάνω από το κεφάλι μου!"Κι αυτή η προφητεία βγαίνει στους καιρούς μας!!
Εμετικά τα σχόλια στο youtube όπου σχολιάζεται η εμφάνιση της. Γιατί υπάρχει πάντα έτοιμη αυτή η προσβολή για τις γυναίκες που δεν συμπαθεί κανείς;
να και μερικά από τα σχόλια σχολιαστών στο facebookManos Katsigiannakis akoma agamhth paramenei emoticon wink3 · 26 λεπτάFotis Simos χαλαρα εχουν φυτρωσει αρχιδια εκει κατω1 · 20 λεπτάArgiris Papatheofilou arketa sexy ...2 · 29 λεπτάΕυη Σαραντοπουλου τι γλυκια φατσουλα ειν'αυτη;;2 · 30 λεπτά1 απάντησηVasilis Bill Kousagiannidis ρε μπας και ειναι εξωγαμο του ...βασιλη λεβεντη..?
α πα πα τι μπλαζέ ειρωνεία. Για να μη νομίζετε ότι είναι θέμα σχολιαστών του ytube αλλά το επίπεδο σας εδώ πέρα δεν διαφέρει και τόσο. Το βλέπω άλλωστε και σε τέτοιου είδους εξυπνάδες