Σόιμπλε: Ευθύνη της Ελλάδας τυχόν απόφαση για επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων

Σόιμπλε: Ευθύνη της Ελλάδας τυχόν απόφαση για επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων Facebook Twitter
4

Στο σενάριο της επιβολής ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θεωρεί πιθανό, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ειδικότερα, κατά τη συζήτησή του με τον Αμερικανό καθηγητή οικονομικών Κένεθ Ρόγκοφ, η οποία θα δημοσιευθεί αύριο στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, όταν ο Γερμανός υπουργός ρωτήθηκε αν θεωρεί πιθανή μια τέτοια εξέλιξη απάντησε πως η απόφαση για την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων είναι αποκλειστική ευθύνη κάθε χώρας μέλους.

Από την πλευρά του, ο Ρόγκοφ πρότεινε κατά τη συζήτηση η Ελλάδα να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων για πέντε ή δέκα χρόνια, ώστε να εξυγιάνει την οικονομία της. Με αυτό τον τρόπο εκ των πραγμάτων ένα ευρώ στην Ελλάδα θα έχει μικρότερη αξία από ένα ευρώ στη Γερμανία ή τη Γαλλία. Γι' αυτό τον λόγο τέτοιου είδους μέτρα είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενα.

Ο Σόιμπλε, στη συνέντευξη που παραχώρησε, ζητά ακόμα από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει μια απόφαση για το μέλλον της Ελλάδας στην νομισματική ένωση. «Έχουμε πει ότι θα σας βοηθήσουμε, αλλά πρέπει να σταθείτε ξανά στα πόδια σας οικονομικά. Αυτή είναι η φιλοσοφία του προγράμματος διάσωσης. Η νέα κυβέρνηση (της Ελλάδας) λέει: "Θέλουμε να κρατήσουμε το ευρώ, αλλά δεν θέλουμε πια το πρόγραμμα". Αυτά τα δύο δεν γίνονται», υπογραμμίζει.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM