Η Ελβετία αναζητεί αγρότες με 3 χιλιάδες μισθό

Η Ελβετία αναζητεί αγρότες με 3 χιλιάδες μισθό Facebook Twitter
12

Πρόσφυγες για να εργαστούν σε αγροκτήματα της Ελβετίας αναζητεί η χώρα με πρώτο μισθό στα 2 χιλιάδες ευρώ που από το δεύτερο μήνα θα φτάσει τις 3 χιλιάδες ευρώ.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα της Ενωσης Ελβετών Αγροτών και του Υφυπουργείου Μετανάστευσης (SEM) που θα έχει διάρκεια τριών ετών.

Ήδη η Ένωση Ελβετών Αγροτών ξεκίνησε εκστρατεία υποδοχής μεταναστών τους οποίους προτίθεται να εντάξει επαγγελματικά στις αγροτικές εργασίες (επί πληρωμή) και με παράλληλες παροχές, όπως η εκμάθηση της γλώσσας.

Στόχος είναι οι πρόσφυγες που θα προσληφθούν να ενσωματωθούν αρμονικά στην ελβετική κοινωνία.

Ο γεωργικός τομέας απασχολεί περίπου 25.000 έως 35.000 ξένους εποχικούς εργαζομένους -κυρίως Πολωνούς και Πορτογάλους.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΡΟΥΤΕ ΝΑΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Επικοινωνία Ζελένσκι – Ρούτε: Η Ουκρανία θέλει περισσότερη βοήθεια από το ΝΑΤΟ στην αεράμυνα

Ο Ρούτε από την πλευρά του ανέφερε, μετά τη συνομιλία αυτή, ότι «συζητά με τους συμμάχους» στο ΝΑΤΟ πώς μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία την αντιαεροπορική άμυνα που χρειάζεται «κατεπειγόντως»
THE LIFO TEAM