16 τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείς!

16 τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείς! Facebook Twitter
2

Δάση, παραλίες και μοναδικής ομορφιάς φαινόμενα συνθέτουν μία λίστα με τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης. Μπορεί για τους περισσότερους τουρίστες η Ευρώπη να φέρνει στο μυαλό όμορφα καφέ, μουσεία, κοσμοπολίτικα μέρη και πολύβουες πόλεις, αλλά οι ομορφιές που κρύβονται στα φυσικά τοπία 

 

1. 

Οι βραχώδεις ακτές του Moher | Ιρλανδία

Η δυτική άκρη της Ιρλανδίας συναντά τον Ατλαντικό Ωκεανό δημιουργώντας ένα τοπίο που θυμίζει βαριά κουρτίνα. Πρόκειται για τις βραχώδεις ακτές του Moher. Πήραν το όνομά τους από ένα οχυρό του 18ου αιώνα και υψώνονται μέχρι και 200 μέτρα πάνω από το νερό.  

16 τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείς! Facebook Twitter

2.

Εθνικό Πάρκο Cairngorms | Σκωτία

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πάρκο της Μεγάλης Βρετανίας στο οποίο συναντά κανείς πέντε από τα έξι ψηλότερα βουνά της Σκωτίας. Συνολικά περιλαμβάνει 52 κορυφές, μία για κάθε εβδομάδα του έτους. 

 

16 τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείς! Facebook Twitter

3. 

Φαράγγι Verdon | Γαλλία

Στην Προβηγκία της νότειας Γαλλίας βρίσκεται το φαράγγι του τιρκουάζ ποταμού Verdon. Το 25 χιλιομέτρων φαράγγι, για τους Γάλλους "Grand canyon du Verdon", είναι ανάμεσα σε τοίχους από ασβεστόλιθο ύψους έως και 700 μέτρων. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για ορειβάτες και πεζοπόρους, αλλά και για λιγότερο αθλητικούς τουρίστες, που απλώς θέλουν να θαυμάσουν την υπέροχη θέα.   

 

16 τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείς! Facebook Twitter

4. 

Chamonix | Γαλλία 

Βόρεια του φαραγγιού και κοντά στα σύνορα με την Ιταλία και την Ελβτετία, το χωριό Chamonix βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφές των Γαλλικών Άλπεων. Ένα τελεφερίκ μεταφέρει τους επισκέπτες στην κορυφή του Aiguille du Midi που ξεπροβάλλει σαν γροθιά από το παγωμένο τοπίο. 

 

16 τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείς! Facebook Twitter

5. 

Matterhorn | Σύνορα Ιταλίας - Ελβετίας

Το Matterhorn ξεπροβάλλει από τον ουρανό σαν μία πυραμίδα 4.5 χιλιομέτρων. Το "Βουνό των Βουνών", όπως το αποκαλούν, βρίσκεται στα σύνορα της Ιταλίας με την Ελβετία, με την ψηλότερη κορυφή του να "πατάει" Ελβετία. Είναι ένα από τα υψηλότερα βουνά των Άλπεων και από τα πιο επικίνδυνα στον κόσμο. Περίπου 500 ορειβάτες έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να κατακτήσουν τις κορυφές του. 

 

16 τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείς! Facebook Twitter

6. 

Dolomites | Ιταλία

Οι Δολομίτες στολίζουν την βόρεια Γαλλία σαν πέτρινο στέμμα, με 18 από τις κορυφές τους να ξεπερνούν σε ύψος τα 3.000. Το τοπίο προκαλεί δέος, παράλληλα όμως είναι και ιδιαίτερα γραφικό, με την αντιπαράθεση αυτή να δίνει στην περιοχή την απαράμιλλη γοητεία του. 

 

16 τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείς! Facebook Twitter

7. 

Κοιλάδα του ποταμού Douro | Πορτογαλία

Εδώ και 2000 χρόνια οι άνθρωποι φτιάχνουν κρασί στις όχθες του ποταμού Douro, καθώς η κοιλάδα προσφέρει ένα ιδιαίτερα γόνιμο έδαφος για αμπελώνες και ελαιώνες. Στις βουνοπλαγιές της, οι ανθρώπινες καλλιέργειες συνυπάρχουν σε αρμονία με την φυσική ομορφιά του τόπου.

16 τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείς! Facebook Twitter

8. 

Εθνικό Πάρκο Cabo de Gata - Níjar | Ισπανία

Φλαμίνγκο, μοβ ερωδιοί, αετοί και περισσότερα από χίλια ακόμα είδη πτηνών έχουν το σπίτι τους στο Cabo de Gata - Níjar, το Εθνικό Πάρκο της Ισπανίας, ένα από τα σημαντικότερα καταφύγια της Δυτικής Ευρώπης. Μακριά από την πολύβουη Μαδρίτη, η γραφική αυτή ακτογραμμή συνδυάζει την ομορφιά των αμμόλοφων, ηφαιστειακών σχηματισμών και καλά κρυμμένων παραλίων. Είναι η τέλεια απόδραση για όποιον θέλει να νιώσει ότι βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο μακριά από τη ζωή της πόλης. 

 

16 τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείς! Facebook Twitter

9.

Εθνικό Πάρκο Durmitor | Μαυροβούνιο

Το Εθνικό Πάρκο Durmitor στο Μαυροβούνιο είναι ένα μωσαϊκό, αποτελούμενο από βουνοκορφές, παγωμένες λίμνες και και τα βαθύτερα φαράγγια της Ευρώπης και ένας από τους πιο φαντασμαγορικούς φυσικούς θησαυρούς της ηπείρου μας. Ένα από τα πολλά θαύματα του Πάρκου είναι το φαράγγι του ποταμού Τάρα, που ρέει για 80 χιλιόμετρα και το βάθος του αγγίζει τα 1.300 μέτρα. 

16 τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείς! Facebook Twitter

10. 

Εθνικό Πάρκο Plitvice Lakes | Κροατία

Καταρράκτες και ρεύματα συνδέουν τις 16 λίμνες του Πάρκου, σαν τα στολίδια ενός περιδέραιου. Αυτή η σειρά των λιμνών στα βουνά της Κροατίας είναι ένα μέρος ιδανικό για πεζοπορία, όπου κάθε στροφή είναι γεμάτη με καινούριες αποχρώσεις του γαλάζιου και του πράσινου. 

 

16 τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείς! Facebook Twitter

11. 

Eisriesenwelt | Αυστρία 

Στα γερμανικά, "Eisriesenwelt" σημαίνει "Ο κόσμος των παγωμένων γιγάντων", τίτλος που ταιριάζει απόλυτα με τα απόκοσμα σπήλαια της βορειοκεντρικής Αυστρίας. Είναι οι μεγαλύτερες σπηλιές με πάγο στον κόσμο, θαμμένες 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια και μήκους 42 χιλιομέτρων. Οι τουρίστες έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο μέρος των σπηλαίων, για τα οποία ο θρύλος λέει ότι είναι η παγωμένη είσοδος της Κόλασης.

 

16 τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείς! Facebook Twitter

12.

Εθνικό Πάρκο Berchtesgaden | Γερμανία

Μία γερμανική ιστοσελίδα αναφέρει ότι είναι το μέρος "από όπου ξεκινάει η ερημιά". Αναδυόμενο από τις όχθες της λίμνης Königssee, το ψηλότερο βουνό της Γερμανίας και Εθνικό Πάρκο, το Berchtesgaden, αποτελείται από τα πιο συγκλονιστικά τοπία της Βαυαρίας. 

16 τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείς! Facebook Twitter

 

13.

Μαύρο Δάσος | Γερμανία

Το Μαύρο Δάσος της Γερμανίας έχει τρία βασικά στοιχεία: πεύκα, έλατα και ένα δίκτυο ποταμών που διασχίζει την έκταση των 7.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το τοπίο συμπληρώνεται από λόφους και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τα παραμύθια των Αδερφών Γκριμ, όπως το "Χάνσελ και Γκρέτελ". 

 

16 τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείς! Facebook Twitter

14. 

Νησιά Φερόε | Δανία

Στον Βόρειο Ατλαντικό, 18 νησιά σχηματίζουν ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα φυσικά σκηνικά της Ευρώπης. Τα νησιά Φερόε έχουν περίπου 50.000 κατοίκους, που ζουν παρέα με διάφορα είδη θαλάσσιων πτηνών. Οι επικλινείς ακτές και τα παραθαλάσσια βράχια σχηματίζουν ένα τοπίο μαγευτικό. 

16 τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείς! Facebook Twitter

15.

Φιορδ | Νορβηγία

Είναι "οι ουλές από την υποχώρηση των πάγων". Είναι χάσματα γρανίτη που πέφτουν κάθετα πάνω στα σχεδόν παγωμένα νερά, που προκαλούν ένα απόκοσμο, σιωπηλό δέος. 

16 τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείς! Facebook Twitter

16. 

Το Βόρειο Σέλας | Φιλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Ισλανδία 

Ο ηλιακός άνεμος ρέει αντίθετα με την ατμόσφαιρα της γης, δημιουργώντας ένα από τα πιο εκπληκτικά θεάματα φωτός. Στο Kakslauttanen της Φιλανδίας, οι τουρίστες μπορούν να ξαπλώσουν στο κρεβάτι τους και να παρακολουθήσουν τα φώτα μέσα από τις γυάλινες οροφές των ιγκλού τους. Φευγαλέες αχτίδες του φαινομένου είναι ορατές και στους ουρανούς της Σουηδίας, της Ισλανδίας και της Νορβηγίας. 

 

16 τοποθεσίες που αξίζει να επισκεφτείς! Facebook Twitter
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η ανάβαση στο Έβερεστ κατέληξε από ηρωικό κατόρθωμα σε μαζική μπίζνα

Ταξίδια / Πώς η ανάβαση στο Έβερεστ κατέληξε από ηρωικό κατόρθωμα σε μαζική μπίζνα

Η συντριπτική πλειονότητα των αναβατών είναι πελάτες που πληρώνουν εξαψήφια ποσά και μεταξύ αυτών που ανέβηκαν πρόσφατα στην «κορυφή του κόσμου» ήταν κάποιοι τυφλοί, δύο 13χρονοι, αρκετοί εβδομηντάρηδες, ακόμη και άτομα που είχαν υποστεί διπλό ακρωτηριασμό.
THE LIFO TEAM
«Το χωριό μου, ο Δεσύλλας Μεσσηνίας, είναι ένας μικρός κρυφός παράδεισος»

Γειτονιές της Ελλάδας / «Το χωριό μου, ο Δεσύλλας Μεσσηνίας, είναι ένας μικρός κρυφός παράδεισος»

Ο Μάριος Γκρόγκος μιλά για τον τόπο του με την ανεμπόδιστη θέα στον μεσσηνιακό κάμπο, για ένα μέρος που πια έχει όλα κι όλα δύο μαγαζιά – έχει όμως και μια ομάδα κατοίκων που στήνει φεστιβάλ και εκθέσεις φωτογραφίας και ανανεώνει εθελοντικά την όψη του χωριού.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Αβινιόν/Αρλ

Ταξίδια / Ένα road trip στην Αβινιόν των επτά Παπών και στην Αρλ του Βαν Γκογκ

Γοτθική αρχιτεκτονική, μια «δεύτερη Ρώμη», πολλά δωρεάν μουσεία, φοιτητές να πίνουν μπύρες σε ζωντανές πλατείες και φιλότεχνοι που αναζητούν την αύρα που ενέπνευσε τον Ολλανδό ζωγράφο, αλλά και τον Πικάσο και τον Γκογκέν. Δυο πόλεις που σε κάνουν να ξεχνάς με το ιστορικό τους κέντρο όλα τα βάσανα του ταξιδιού.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Όλα από την αρχή στο Σκαμνέλι, σε ένα Ζαγοροχώρι 25 κατοίκων

Γειτονιές της Ελλάδας / Όλα από την αρχή στο Σκαμνέλι, ένα Ζαγοροχώρι 25 κατοίκων

Ο Φίλιππος Φραγκούλης άφησε πίσω του μια πολυετή καριέρα στις τράπεζες προκειμένου να επιστρέψει στις ρίζες του, στην Τύμφη. Αντικατέστησε τα meetings με τα πυκνά δάση που αποτελούν πλέον το φόντο της νέας του πορείας στη ζωή, έχοντας όμως να αντιμετωπίσει πια τις δυσκολίες ενός ορεινού τόπου.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Πώς είναι η καθημερινότητα ενός τριαντάρη στο ψηλότερο χωριό των Βαλκανίων;

Γειτονιές της Ελλάδας / Πώς είναι η καθημερινότητα ενός τριαντάρη στο ψηλότερο χωριό των Βαλκανίων;

Ο Άρης Αβέλλας περιγράφει τη ζωή του στη Σαμαρίνα, σε ένα μέρος που τραβάει την προσοχή ξένων αλπινιστών, σε έναν τόπο όπου όταν λιώνουν τα χιόνια μπορεί κανείς να βολτάρει σε καταρράκτες, να θαυμάσει άγρια ζώα, να δροσιστεί σε βάθρες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Η καθημερινή ρουτίνα ενός πλοίου της γραμμής τον χειμώνα

Ταξίδια / Η καθημερινή ρουτίνα ενός πλοίου της γραμμής τον χειμώνα

Πήραμε το πλοίο της γραμμής για να κάνουμε το δρομολόγιο που κάνουν οι ναυτικοί μετ’ επιστροφής, χωρίς να κατέβουμε σε κάποιο λιμάνι. Η διαδρομή μας ήταν Πειραιάς – Κύθνος – Σέριφος – Σίφνος – Κίμωλος – Μήλος και πίσω, ενώ άλλες μέρες προστίθενται κάποιοι ακόμα προορισμοί, με τερματικό λιμάνι εκείνο της Σαντορίνης. Στις περίπου 17 ώρες προσπαθήσαμε να δούμε και να καταγράψουμε τη ζωή τον χειμώνα μέσα σε ένα από τα πολλά πλοία που ταξιδεύουν αδιάκοπα στις ελληνικές θάλασσες.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Adrère Amellal: Μια μέρα στο ξενοδοχείο που φωτίζεται με κεριά στην όαση της Σίβα

Ταξίδια / Adrère Amellal: Μια μέρα στο ξενοδοχείο που φωτίζεται με κεριά στην όαση της Σίβα

Σε έναν αλλόκοτο υπερμεγέθη όγκο που ορθώνεται στην έρημο θυμίζοντας σεληνιακό τοπίο λειτουργεί ένα οικολογικό και απόλυτα μίνιμαλ αισθητικής ξενοδοχείο χωρίς ίντερνετ, ούτε τηλέφωνο, ούτε καν ερ-κοντίσιον.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο τόπος μου, ο Κάμπος της Χίου

Γειτονιές της Ελλάδας / H ζωή μου στον Κάμπο της Χίου, εκεί που οι λαλάδες κοκκινίζουν τη γη

Η Μάρω Χατζελένη περιγράφει την καθημερινότητά της στον τόπο που μεγάλωσε και επέστρεψε, σε ένα μέρος όπου αρχοντικά, περιβόλια και στέρνες με πηγάδια συνυπάρχουν μαγικά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο τόπος μου, η Καλοσκοπή

Γειτονιές της Ελλάδας / Mπορεί να ξαναζωντανέψει ένα χωριό είκοσι ατόμων στο βουνό της Γκιώνας;

Μια ομάδα κατοίκων φιλοδοξεί να αναζωογονήσει ένα ορεινό χωριό με άπλετο πράσινο, με άφθονα τρεχούμενα νερά και πηγές, την Καλοσκοπή Φωκίδας που βρίσκεται μόλις δυόμιση ώρες μακριά από την Αθήνα. Και δείχνει να τα καταφέρνει!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο τόπος μου, οι Λειψοί

Γειτονιές της Ελλάδας / Η ζωή μου στους ακριτικούς Λειψούς, εκεί που σταματά ο χρόνος

Ο Κωνσταντίνος Μπουράκης μας μιλά για τη ζωή στο νησί που κερδίζει την υπογεννητικότητα και αποτελεί έναν από τους πιο ποιοτικούς οικολογικούς προορισμούς της Ελλάδας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

σχόλια

1 σχόλια