Έντονη ήταν η αντίδραση της Ελλάδας στην αναφορά του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στη ΦΥΡΟΜ με το όνομα Μακεδονία.
Στη διάρκεια συνεντεύξεων που έδωσε μετά την συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας, ο Νορβηγός διπλωμάτης ανέφερε τέσσερις φορές με το όνομα «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ. «Προέχει να αποφευχθεί η βία να διασφαλιστεί ότι λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί και ότι οι νόμοι τηρούνται και να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κρίσης στη Μακεδονία», απάντησε ο Γενς Στολτενμπεργκ σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις εξελίξεις στα Σκόπια.
Ο Έλληνας αντιπρόσωπος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες έστειλε επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας.
Πολιτική /
O Γ.Γ. του ΝΑΤΟ αποκάλεσε τη ΦΥΡΟΜ Μακεδονία
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Πάσχα 2026: Πότε φαίνεται να «χαλάει» ο καιρός – Τι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις
Fuel Pass 2026: Πώς θα μάθω αν είμαι δικαιούχος
Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Επέστρεψαν με τα παιδιά τους στην πασχαλινή λειτουργία μετά από δύο χρόνια
Μια νέα εξέταση θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τη διάγνωση του καρκίνου του ενδομητρίου
Πώς διέσωσαν τον πιλότο του F-15 που καταρρίφθηκε από το Ιράν: Η «υψηλού κινδύνου» επιχείρηση κράτησε ώρες