Δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 5 Ιουνίου δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας το πρωί στον Alpha 9,89.
«Υπάρχουν χρήματα μόνο για μισθούς και συντάξεις τον επόμενο μήνα. Δεν έχουμε χρήματα να δώσουμε λεφτά έξω» είπε ο κ. Φίλης, προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν το πρόγραμμα το δανειακό να έχει μονομερώς σταματήσει, δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε δανεισμό με χρήματα από τον προϋπολογισμό. Οι δανειστές είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τη δανειακή σύμβαση».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο αρνητικό σενάριο. «Θα το δούμε για δημοψήφισμα, το Σύνταγμα δίνει πολλές δυνατότητες» ανέφερε ο κ. Φίλης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «δεν θα δεχθούμε συμφωνία που να μην υπάρχει δέσμευση για χρηματοδότηση της οικονομίας».
Πολιτική /
Φίλης: Χρήματα για την επόμενη δόση στο ΔΝΤ δεν υπάρχουν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
«Αφύσικη» και «ανατριχιαστική»: Αποσύρεται AI διαφήμιση των McDonald's μετά τις αντιδράσεις
«Βγάλε τα φρύδια», «Το FBI είναι πιο αργό τη νύχτα»: Τι έγραφε ο Μαντζιόνε στον εαυτό του
Αγρότες: Σε ποια σημεία της χώρας θα συναντήσετε μπλόκα - Δείτε live τον χάρτη
Φοινικούντα: Πώς φτάσαμε στη σύλληψη του ανιψιού του θύματος - Ποιον αναζητούν τώρα οι Αρχές
Άννα Κανδαράκη: «Να αξίζω άραγε τόση αγάπη;» - Το νέο μήνυμα μετά την αποκάλυψη της διάγνωσης με καρκίνο