Το βαρύτατο πολιτικό ατόπημα του κ. Κουρουμπλή

Το βαρύτατο πολιτικό ατόπημα του κ. Κουρουμπλή Facebook Twitter
38
Το βαρύτατο πολιτικό ατόπημα του κ. Κουρουμπλή Facebook Twitter
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

Disclaimers:
1. Αν και φιλελεύθερη πιστεύω ακράδαντα ότι αγαθά όπως η παιδεία, η ενημέρωση, ο πολιτισμός και πάνω απ'όλα η υγεία έχουν έναν αναμφισβήτητο δημόσιο χαρακτήρα. Ειδικά η υγεία. Ο πλανήτης έχει παράξει πολύ πολιτισμό και πολύ πλούτο ώστε να υπάρχει έστω κι ένας συνάνθρωπός μας που θα πεθάνει επειδή η φτώχεια του δεν του δίνει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.


2. Αν και άθεη και θερμή θιασώτης του διαχωρισμού εκκλησίας-κράτους είμαι ευσεβής άνθρωπος κι αυτό φαίνεται κι από αυτά που γράφω διαρκώς. Με γοητεύει το θρησκευτικό φαινόμενο ως κοινωνικό γεγονός και σέβομαι με τον πιο κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των συμπολιτών μου.

Αυτά για να μην βρεθώ να απολογούμαι για κάτι άσχετο με το σχόλιό μου.

Ο Υπουργός Υγείας κ.Κουρουμπλής που θα συνοδεύσει τα οστά στον "Αγιο Σάββα" διαπράττει μια σειρά από βαρύτατα πολιτικά ατοπήματα:

1. Όταν το κράτος, δια του Υπουργού του για θέματα υγείας, περιφέρει στα δημόσια νοσοκομεία "θαυματουργά οστά", στην πραγματικότητα παραιτείται της υποχρέωσης να ενισχύει με χρήματα του κράτους την ιατρική έρευνα, τη θεραπεία και τις καμπάνιες πρόληψης για ασθένειες όπως ο καρκίνος. Το κυριότερο είναι ότι θέτει υπό σοβαρή αμφισβήτηση τις υπηρεσίες δημόσιας Υγείας που προσφέρει στους πολίτες του.

2. Όταν το κράτος, δια του Υπουργού Υγείας του, περιφέρει στα δημόσια αντικαρκινικά νοσοκομεία "θαυματουργά οστά", τότε ακυρώνει την προσπάθεια που κάνουν οι γιατροί να εξηγήσουν στην κοινή γνώμη ότι ακριβώς επειδή δεν υπαρχει "Ο" καρκίνος, δηλαδή δεν πρόκειται για μία ασθένεια αλλά για ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο γιαυτό και είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί "ΤΟ" φάρμακο για τον καρκίνο. Έτσι νομιμοποιεί και διάφορους αγύρτες, παραϊατρικούς που καπηλεύονται τον πόνο. Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς ευθύνονται για τον θάνατο συνανθρώπων μας.

3. Όταν το κράτος, δια του Υπουργεού Υγείας του, περιφέρει στα δημόσια νοσοκομεία χριστιανικά "θαυματουργά οστά", παραβιάζει κατάφωρα τα δικαιώματα Μουσουλμάνων, Εβραίων, λοιπών Αλλόθρησκων και Αθέων ασθενών.

Το ατόπημα λοιπόν είναι πολύ βαρύ. Βάλλει ευθέως τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, ακυρώνει όλη την προσπάθεια των ιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ και παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα. Λυπάμαι πολύ.

*facebook.com/vivian.efthimiopoulou

38

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια