ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Χυδαίες εκφράσεις του Νότη Σφακιανάκη για τη Μελίνα Μερκούρη

Χυδαίες εκφράσεις του Νότη Σφακιανάκη για τη Μελίνα Μερκούρη Facebook Twitter
37

Με χυδαίες εκφράσεις αναφέρθηκε ο Νότης Σφακιανάκης στη Μελίνα Μερκούρη στη διάρκεια της εμφάνισης του σε νυχτερινό κέντρο.

Ο τραγουδιστής είπε από πίστας (για να περνάει η ώρα όπως σημείωσε επειδή δεν μπορεί να τραγουδάει συνέχεια):  «Πήγα στον Παρθενώνα και ήθελα να φουντάρω. Είναι μέγιστη ντροπή από το 1992 τα κοπρόσκυλα που διαφεντεύουν τις τύχες μας, λέγεται Μελίνα Μερκούρη και τα ρέστα... η θεά του κ@λου. Έχουν μέσα στο μνημείο το δικό μας γερανούς σκουριασμένους από το 1992 και παραπήγματα οι ξεδιάντροποι! Μιλάμε τώρα για ελεεινή φυλή, που μας κυβερνάει από το 1973 και μετά».

Πολιτισμός
37

ΣΗΜΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Nino: Η ταινία όπου ένας νεαρός Παριζιάνος πρέπει να αυνανιστεί πριν αρχίσει θεραπεία για καρκίνο

Πολιτισμός / Nino: Η ταινία όπου ένας νεαρός Παριζιάνος πρέπει να αυνανιστεί πριν αρχίσει θεραπεία για καρκίνο

Ο Théodore Pellerin πρωταγωνιστεί στη νέα γαλλική ταινία της Pauline Loquès ως ένας νεαρός Παριζιάνος που, μετά από διάγνωση καρκίνου, πρέπει να καταψύξει το σπέρμα του πριν αρχίσει θεραπεία που μπορεί να τον αφήσει στείρο.
THE LIFO TEAM
Στο σπίτι των Γκίλμπερτ & Τζορτζ δεν υπάρχει κουζίνα αλλά υπάρχει ένας απρόσμενος κληρονόμος

Πολιτισμός / Στο σπίτι των Γκίλμπερτ & Τζορτζ δεν υπάρχει κουζίνα αλλά υπάρχει ένας απρόσμενος κληρονόμος

Με αφορμή τη νέα τους έκθεση στο Gilbert & George Centre, οι δύο θρύλοι της βρετανικής τέχνης μιλούν μαζί με τον Endless, τον street artist που μπήκε στη ζωή τους και άφησε να αιωρείται ξανά το ερώτημα της κληρονομιάς τους.
THE LIFO TEAM
Η παράλογη ομορφιά των στοιχειωμένων ονείρων του Gregory Crewdson

Πολιτισμός / Η παράλογη ομορφιά των στοιχειωμένων ονείρων του Gregory Crewdson

Με αφορμή την κυκλοφορία έξι φωτογραφιών από το Dream House σε συλλεκτικές εκτυπώσεις της Avant Arte, έρχεται ξανά στο προσκήνιο η θρυλική σειρά όπου ο Gregory Crewdson φωτογράφισε την Τζούλιαν Μουρ, την Τίλντα Σουίντον, τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, την Γκουίνεθ Πάλτροου και τον Γουίλιαμ Χ. Μέισι μέσα σε ένα εφιαλτικό σπίτι στο Βερμόντ.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Όταν η Σαρλότ Γκενσμπούργκ συνάντησε τον Καβάφη στην Αθήνα

Πολιτισμός / Όταν η Σαρλότ Γκενσμπούργκ συνάντησε τον Καβάφη στην Αθήνα

Η Σαρλότ Γκενσμπούργκ φωτογραφήθηκε δίπλα στο άγαλμα του Κ.Π. Καβάφη στην Αθήνα, σε μια ανάρτηση του Ιδρύματος Ωνάση που ένωσε απρόσμενα την ευρωπαϊκή ποπ μυθολογία της με τον Αλεξανδρινό ποιητή.
THE LIFO TEAM
Η Αφροδίτη του Μποτιτσέλι είχε πρόσωπο, σώμα και έναν ανεξήγητο θάνατο στα 23

Πολιτισμός / Η Αφροδίτη του Μποτιτσέλι είχε πρόσωπο, σώμα και έναν ανεξήγητο θάνατο στα 23

Πέθανε στα 23 της, αλλά το πρόσωπό της έμεινε για αιώνες πάνω στο κοχύλι της Αναγέννησης. Τώρα, μια νέα μελέτη προτείνει ιατρική εξήγηση για τον πρόωρο θάνατο της Σιμονέτα Βεσπούτσι.
THE LIFO TEAM
Πίνακας του Μοντιλιάνι που είχαν αρπάξει οι Ναζί πρέπει να επιστραφεί μέσα σε 30 ημέρες

Πολιτισμός / Πίνακας του Μοντιλιάνι που είχαν αρπάξει οι Ναζί πρέπει να επιστραφεί μέσα σε 30 ημέρες

Ένας από τους πιο γνωστούς πίνακες του Μοντιλιάνι, λεηλατημένος την περίοδο των Ναζί, βρίσκεται ξανά στο κέντρο μιας υπόθεσης που ενώνει αγορά τέχνης, Panama Papers και μια οικογένεια που τον διεκδικεί εδώ και δεκαετίες.
THE LIFO TEAM
Η Ταϊλάνδη ετοιμάζει τα πρώτα της καλλιστεία για λεσβίες και τρανς άνδρες

Πολιτισμός / Η Ταϊλάνδη ετοιμάζει τα πρώτα της καλλιστεία για λεσβίες και τρανς άνδρες

Με το Tom Thailand 2026, οι toms της Ταϊλάνδης αποκτούν για πρώτη φορά πανεθνική προβολή, σε έναν διαγωνισμό που απευθύνεται σε γυναίκες με αρρενωπή ή ανδρόγυνη έκφραση, αλλά και σε τρανς άνδρες.
THE LIFO TEAM
Ο Λιλ Νας Χ μίλησε για τη διπολική διαταραχή: «Υπάρχει λιγότερος φόβος στην καρδιά μου»

Πολιτισμός / Ο Λιλ Νας Χ μίλησε για τη διπολική διαταραχή: «Υπάρχει λιγότερος φόβος στην καρδιά μου»

Ύστερα από μήνες μακριά από τη δημοσιότητα, ο 27χρονος καλλιτέχνης μίλησε για τη θεραπεία του, το στίγμα γύρω από την ψυχική υγεία και τη νέα μουσική που ετοιμάζει.
THE LIFO TEAM
Μήπως οι «αιωνόβιοι» της Ικαρίας ήταν απλώς λάθη στα ληξιαρχεία;

Πολιτισμός / Μήπως οι «αιωνόβιοι» της Ικαρίας ήταν απλώς λάθη στα ληξιαρχεία;

Το Morbid του Saul Justin Newman αμφισβητεί τους μύθους της μακροζωίας, υποστηρίζοντας ότι πίσω από πολλούς «αιωνόβιους» μπορεί να βρίσκονται λάθος ηλικίες, λάθος μητρώα και άνθρωποι που έμεναν ζωντανοί μόνο στα χαρτιά.
THE LIFO TEAM
ΟΥΜΑ ΘΕΡΜΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΕΘΑΝΕ

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρόμπερτ Θέρμαν: Μία από τις σημαντικότερες ακαδημαϊκές φωνές του θιβετιανού βουδισμού και πατέρας της Ούμα Θέρμαν

Ο Ρόμπερτ Θέρμαν αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη του θιβετιανού βουδισμού και θεωρήθηκε ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς μελετητές στο αντικείμενο
THE LIFO TEAM
Η Celine μετά τη λατρεία και το σκοτάδι ψάχνει ξανά τη χαρά

Πολιτισμός / Ο Μάικλ Ράιντερ φέρνει στη Celine μια χαρά χωρίς αφέλεια

Ο Μάικλ Ράιντερ επιστρέφει στη Celine σαν κάποιος που δεν θέλει να νικήσει τα φαντάσματά της, αλλά να ανοίξει τα παράθυρα. Με χρώμα, μνήμη και ρούχα φτιαγμένα για πραγματικές ζωές, επιχειρεί να ξαναδώσει στον παρισινό οίκο τη χαρά του ντυσίματος.
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Όταν δεν είσαι συγκρίσιμος με κάποιους ανθρώπους που προσέδωσαν διεθνή αναγνώριση μέσω του έργου τους στην Ελλάδα, προσπαθείς να τους υποβαθμίσεις στο δικό σου επίπεδο αντί να προσπαθήσεις να τους φτάσεις και να τους ξεπεράσεις. Είναι πολύ πιο εύκολο, Νότη.
Διανοούμενος! Ο Θεός να δώσει μην πάθει τίποτα αυτό το Ιερό Τέρας του νεοελληνικού Πολιτισμού! Τα λόγια του είναι βάλσαμο για την ψυχή (και μια σακούλα με σκατά)
Πρόβλεψη υστεροφημίας:21 χρόνια από τον θάνατό της, και το όνομα της Μελίνας λάμπει και θα λάμπει στην Ελλάδα και διεθνώς για δεκαετίες και -προφανέστατα- για αιώνες...Αναρωτιέμαι ποιος θα θυμάται τον Σφακιανάκη όταν απλώς θα έχει πάψει να "πουλάει". Όσο για την υστεροφημία του, δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα είναι αυτή, πέραν του τριετούς μνημόσυνου! Το "αιωνία αυτού η μνήμη" το λένε οι παπάδες για όλους, αλλά δεν ισχύει στην πράξη για κανέναν. Μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, σαν της Μελίνας, γίνεται πραγματικότητα!
Το πιο ενδιαφέρον είναι οτι όσο μιλούσε δε σταμάτησε η φασαρία και τα χαχανα απο το κοινο. Ειτε τραγουδάει, ειτε βρίζει τη Μελίνα ενα και το αυτό τους είναι. Το έχω πει πολλές φορες. Οι άνθρωποι που πηγαίνουν στο σκυλαδικο δεν πηγαίνουν για να ακούσουν μουσική(έστω και την γελοία μουσική του Νότη), πηγαίνουν για να σπάσουν πλάκα.Τέτοιο είναι το επίπεδο τους. Και των "μουσικών" αυτου του ειδους και των θαμώνων τους!
Τα ποιο πολλά σχόλια που διάβασα είναι τουλάχιστον για γέλια και γελοία. Η όλη επιχειρηματολογία στην τοποθέτηση του σφακιανάκη , είναι του τύπου.: ‘’Εννοείται ότι οι δηλώσεις του (αλλά και ο ίδιος) είναι κατάπτυστες.’’ Άλλος λέει ότι δεν πρέπει να έχει άποψη, άλλος ότι τραγουδάει σε σκυλάδικα, άλλος τον λέει ηλίθιο, άλλος πάλι λέει τι περιμένεις από άνθρωπο με δεξιές απόψεις, άλλος ατάλαντο.. κ.α. Ναι, μπορεί να είναι οσα λέτε, αλλά είναι άσχετα με το θέμα. Πείτε γιατί έχει άδικο όσον αφορά τις δηλώσεις του, αλλά θέτοντας επιχειρήματα και μη γίνεστε χειρότεροι βωμολοχώντας. Αν πάλι πιστεύετε ότι είναι λίγος και δεν αξίζει να ασχολείστε, δεν υπάρχει λόγος να ασχολείστε. Αυτό δεν είναι το μεγαλείο της δημοκρατίας, να επιτρέπει την ύπαρξη των πολεμίων της στη δημοσία ζωή; (για αυτούς που τον χαρακτηρίζουν ακροδεξιό). Αν απαγορεύσουμε το δικαίωμα της άποψης σε κάποιους επειδή δεν ασπαζόμαστε τις απόψεις τους τότε σε πια δημοκρατία πιστεύουμε; Ποιο πολύ με φασίστες μοιάζετε με αυτές τις τοποθετήσεις. Με αυτά τα επιχειρήματα δεν πιστεύω να επαίρεστε ως καλύτεροι από αυτόν.