Χυδαίες εκφράσεις του Νότη Σφακιανάκη για τη Μελίνα Μερκούρη

Χυδαίες εκφράσεις του Νότη Σφακιανάκη για τη Μελίνα Μερκούρη Facebook Twitter
37

Με χυδαίες εκφράσεις αναφέρθηκε ο Νότης Σφακιανάκης στη Μελίνα Μερκούρη στη διάρκεια της εμφάνισης του σε νυχτερινό κέντρο.

Ο τραγουδιστής είπε από πίστας (για να περνάει η ώρα όπως σημείωσε επειδή δεν μπορεί να τραγουδάει συνέχεια):  «Πήγα στον Παρθενώνα και ήθελα να φουντάρω. Είναι μέγιστη ντροπή από το 1992 τα κοπρόσκυλα που διαφεντεύουν τις τύχες μας, λέγεται Μελίνα Μερκούρη και τα ρέστα... η θεά του κ@λου. Έχουν μέσα στο μνημείο το δικό μας γερανούς σκουριασμένους από το 1992 και παραπήγματα οι ξεδιάντροποι! Μιλάμε τώρα για ελεεινή φυλή, που μας κυβερνάει από το 1973 και μετά».

Πολιτισμός
37

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Πολιτισμός / Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Το Ελληνικό Περίπτερο στα Giardini της Βενετίας μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο από τον Ανδρέα Αγγελιδάκη, τον εικαστικό και αρχιτέκτονα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia με το έργο «Escape Room», από τις 9 Μαΐου έως τις 22 Νοεμβρίου 2026. 
THE LIFO TEAM
Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Πολιτισμός / Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Η ανακάλυψη δύο παιδικών ταφών με χάλκινα πολεμικά ζωνάρια στην Ποντεκανιάνο της Ιταλίας ξαναφέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα για το πώς μια αρχαία κοινωνία απέδιδε κύρος, ρόλους και μέλλον ακόμη και στα παιδιά.
THE LIFO TEAM
Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Πολιτισμός / Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Το Ghost Elephants ακολουθεί μια αποστολή αναζήτησης ελεφάντων στην Αγκόλα, αλλά στα χέρια του Werner Herzog γίνεται κάτι περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ. Γίνεται μια ιστορία για την εμμονή, τη σιωπή και το άγνωστο.
THE LIFO TEAM
Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Όταν δεν είσαι συγκρίσιμος με κάποιους ανθρώπους που προσέδωσαν διεθνή αναγνώριση μέσω του έργου τους στην Ελλάδα, προσπαθείς να τους υποβαθμίσεις στο δικό σου επίπεδο αντί να προσπαθήσεις να τους φτάσεις και να τους ξεπεράσεις. Είναι πολύ πιο εύκολο, Νότη.
Διανοούμενος! Ο Θεός να δώσει μην πάθει τίποτα αυτό το Ιερό Τέρας του νεοελληνικού Πολιτισμού! Τα λόγια του είναι βάλσαμο για την ψυχή (και μια σακούλα με σκατά)
Πρόβλεψη υστεροφημίας:21 χρόνια από τον θάνατό της, και το όνομα της Μελίνας λάμπει και θα λάμπει στην Ελλάδα και διεθνώς για δεκαετίες και -προφανέστατα- για αιώνες...Αναρωτιέμαι ποιος θα θυμάται τον Σφακιανάκη όταν απλώς θα έχει πάψει να "πουλάει". Όσο για την υστεροφημία του, δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα είναι αυτή, πέραν του τριετούς μνημόσυνου! Το "αιωνία αυτού η μνήμη" το λένε οι παπάδες για όλους, αλλά δεν ισχύει στην πράξη για κανέναν. Μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, σαν της Μελίνας, γίνεται πραγματικότητα!
Το πιο ενδιαφέρον είναι οτι όσο μιλούσε δε σταμάτησε η φασαρία και τα χαχανα απο το κοινο. Ειτε τραγουδάει, ειτε βρίζει τη Μελίνα ενα και το αυτό τους είναι. Το έχω πει πολλές φορες. Οι άνθρωποι που πηγαίνουν στο σκυλαδικο δεν πηγαίνουν για να ακούσουν μουσική(έστω και την γελοία μουσική του Νότη), πηγαίνουν για να σπάσουν πλάκα.Τέτοιο είναι το επίπεδο τους. Και των "μουσικών" αυτου του ειδους και των θαμώνων τους!
Τα ποιο πολλά σχόλια που διάβασα είναι τουλάχιστον για γέλια και γελοία. Η όλη επιχειρηματολογία στην τοποθέτηση του σφακιανάκη , είναι του τύπου.: ‘’Εννοείται ότι οι δηλώσεις του (αλλά και ο ίδιος) είναι κατάπτυστες.’’ Άλλος λέει ότι δεν πρέπει να έχει άποψη, άλλος ότι τραγουδάει σε σκυλάδικα, άλλος τον λέει ηλίθιο, άλλος πάλι λέει τι περιμένεις από άνθρωπο με δεξιές απόψεις, άλλος ατάλαντο.. κ.α. Ναι, μπορεί να είναι οσα λέτε, αλλά είναι άσχετα με το θέμα. Πείτε γιατί έχει άδικο όσον αφορά τις δηλώσεις του, αλλά θέτοντας επιχειρήματα και μη γίνεστε χειρότεροι βωμολοχώντας. Αν πάλι πιστεύετε ότι είναι λίγος και δεν αξίζει να ασχολείστε, δεν υπάρχει λόγος να ασχολείστε. Αυτό δεν είναι το μεγαλείο της δημοκρατίας, να επιτρέπει την ύπαρξη των πολεμίων της στη δημοσία ζωή; (για αυτούς που τον χαρακτηρίζουν ακροδεξιό). Αν απαγορεύσουμε το δικαίωμα της άποψης σε κάποιους επειδή δεν ασπαζόμαστε τις απόψεις τους τότε σε πια δημοκρατία πιστεύουμε; Ποιο πολύ με φασίστες μοιάζετε με αυτές τις τοποθετήσεις. Με αυτά τα επιχειρήματα δεν πιστεύω να επαίρεστε ως καλύτεροι από αυτόν.