FT: Οι συντάξεις στην Ελλάδα καθυστέρησαν γιατί δεν υπήρχαν χρήματα

FT: Οι συντάξεις στην Ελλάδα καθυστέρησαν γιατί δεν υπήρχαν χρήματα Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
24

«Η ελληνική κυβέρνηση αγωνιζόταν την Πέμπτη να ολοκληρώσει τις πληρωμές σε περισσότερους από 2 εκατ. συνταξιούχους, αφότου ισχυρίστηκε ότι ένα "τεχνικό πρόβλημα" προκάλεσε την καθυστερημένη εκταμίευση», γράφουν σήμερα οι Financial Times. Η εφημερίδα ισχυρίζεται ωστόσο ότι η έλλειψη ρευστότητας ήταν η αιτία της καθυστέρησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε χθες ότι η καθυστέρηση στην καταβολή συντάξεων προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα του συστήματος ΔΙΑΣ των τραπεζών.

Ωστόσο, αξιωματούχος με γνώση του θέματος που επικαλούνται οι Financial Times διέψευσε ότι υπήρξε τεχνικό πρόβλημα και υποστηρίζει ότι οι πληρωμές καθυστέρησαν γιατί «την Τρίτη το πρωί, εξακολουθούσαν να λείπουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ» από τα ασφαλιστικά ταμεία.

FT: Οι συντάξεις στην Ελλάδα καθυστέρησαν γιατί δεν υπήρχαν χρήματα Facebook Twitter

Άλλος αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε ότι εισροές ύψους 500 εκατ. ευρώ την Τετάρτη διευκόλυναν την κατάσταση, ενώ 300 εκατ. ευρώ αναμενόταν να πληρωθούν την Πέμπτη. «Μάλλον θα τα καταφέρουμε αυτό τον μήνα» είπε ο ίδιος, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, εφόσον δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές για την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ, σχολιάζει το δημοσίευμα.

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Οικονομία / Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύονται και οι επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ συνεχίζονται, οι ΗΠΑ επιτρέπουν προσωρινά την αγορά ρωσικού πετρελαίου εν πλω
THE LIFO TEAM
Αισχροκέρδεια στα καύσιμα: Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Οικονομία / Αισχροκέρδεια στα καύσιμα: Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους θα εντείνουν τους ελέγχους και θα εφαρμόσουν αυστηρά τα πρόστιμα, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ιδίως σε μια περίοδο διεθνούς κρίσης και αυξημένου ενεργειακού κόστους
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Οικονομία / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Σκεφτείτε το πιο απίθανο σενάριο και προετοιμαστείτε», προειδοποιεί η επικεφαλής του ΔΝΤ

«Βλέπουμε την ανθεκτικότητα της παγκόσμιας οικονομίας να δοκιμάζεται ξανά από τη νέα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή» είπε, μεταξύ άλλων, η Γκεοργκίεβα
THE LIFO TEAM