Ο βουλευτής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης έκανε στη Βουλή ένα χοντρό ατόπημα

Ο βουλευτής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης έκανε στη Βουλή ένα χοντρό ατόπημα Facebook Twitter
Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
18

UPDATE: Σήμερα μου ήρθε η παρακάτω επιστολή, την οποία δημοσιεύω ολόκληρη. 

 

                                                                        Αθήνα,  4/5/2015

                                                                     

Κύριε Δημοκίδη,

  

Απαντώντας στο δημοσίευμα του ιστoτόπου σας με τίτλο: «Ο βουλευτής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης έκανε στη Βουλή ένα χοντρό ατόπημα. Γιατί όμως δεν ίδρωσε το αυτί κανενός;» της 30/4/2015, σας επισυνάπτω προς δημοσίευση την απάντηση  - Δελτίο Τύπου που απέστειλα προς τα μέσα ενημέρωσης, απέναντι στην επιχείρηση λάσπης και κατασυκοφάντησης που επιχειρήθηκε εναντίον μου.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης σχολιάζοντας  αναπαραγόμενο δημοσίευμα στα μέσα ενημέρωσης, δήλωσε τα εξής:

«Η μονταζιέρα των κύκλων της Ν.Δ. σε full πρόγραμμα. Σήμερα παραφράζουν τα χείλη μου. Αύριο θα αναγνώσουν την παλάμη μου, για να προεξοφλήσουν τη μοίρα μου. Πόσο πιο χαμηλά μπορούν να πέσουν οι κύκλοι ενός κόμματος;

Η επιχείρηση στοχοποίησης και σπίλωσης μου κορυφώνεται. Αποδιδόμενο σε μένα σχόλιο, που συνοδεύει την παρέμβαση της Πρόεδρου της Βουλής , αναφέρεται σκωπτικά στη συμμετοχή συγκεκριμένων προσώπων σε εταιρία, υπόθεση την οποία γνωρίζουμε άλλωστε από παλιότερα δημοσιεύματα και καταγγελίες. Με βάση αυτό το σχόλιο μου: «δεν το ξέρουμε αυτό;»-(ότι δηλαδή συμμετείχαν), πλάθουν φανταστικές ερμηνείες και μου αποδίδουν ανύπαρκτες προθέσεις.

Προδίδει ωστόσο σαφέστατα και αποκαλύπτει το τελικό στόχο των ευφάνταστων κατασκευαστών της πραγματικότητας. Επιχειρούν να κλείσουν στόματα

που μιλούν και θέτουν πολιτικά ζητήματα αιχμής, όπως το θέμα των τηλεοπτικών συχνοτήτων και των προστίμων στα τηλεοπτικά κανάλια. Παραμένω όρθιος. Υπερασπίζομαι πολιτικές.

 Αυτοί που επιχείρησαν χθες στη Βουλή να μου αποδώσουν ιδιοτελή κίνητρα σχετικά με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, έχοντας το θράσος να προσβάλλουν ακόμη και συγγενικά μου πρόσωπα, εμφανίζονται  σήμερα ως τιμητές. Αυτό που τελικά τους ενοχλεί είναι ότι η κυβέρνηση ΑΝΟΙΓΕΙ την ΕΡΤ.».     

(29/04/2015)

Επιπρόσθετα, θα ήθελα να τονίσω σε σχέση με την αναφορά σας περί «ομοφoβικού-σεξιστικού αστείου» που μου αποδίδουν κύκλοι της Ν.Δ. (βίντεο χωρίς ήχο και καμία καταγραφή στα πρακτικά της Βουλής), ότι η διαχρονική  προσωπική μου προσήλωση και ο σεβασμός μου στο ατομικό δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού του κάθε ανθρώπου είναι απόλυτος.

Σε επίρρωση των όσων αναφέρω, επειδή ως πολιτικά πρόσωπα  δεν είμαστε αυτό που δηλώνουμε ή αυτό που δηλώνουν οι άλλοι για μας, αλλά αυτό που πράττουμε, σας κάνω γνωστό και το εξής: Σε ανύποπτο χρόνο (Φεβρουάριος 2014), ως μέλος του συντονιστικού του αγώνα των απολυμένων-εργαζομένων εθελοντικά στην Ελεύθερη ΕΡΤ3 είχα πάρει  ανοιχτά θέση στη διάρκεια συνέλευσής μας, μπροστά στους εκπροσώπους των οργανώσεων «LGBTIQ Κοινότητα Νέων Θεσσαλονίκης» και Thessaloniki Pride - ΗΟΜΟphonia, υπέρ της τοποθέτησης ενός τεράστιου πανό στο κτίριο της τηλεόρασης ΕΡΤ3, κατά των διακρίσεων εναντίον ανθρώπων με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

                                                           Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

                                                        Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσ/νίκης

 

Με το διπλανό μικρόφωνό του ανοιχτό και τις κάμερες να είναι πάνω του -μιας και καθόταν δίπλα στην ομιλήτρια Ζωή Κωνσταντοπούλου- ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος (Αλέκος) Τριανταφυλλίδης, κορόιδεψε δύο κυρίους που αναφέρθηκαν, λέγοντας ότι δεν ξέρουμε αν είναι άντρες ή γυναίκες. 

Ο πάντα συνοφρυωμένος, με ψευτο-σοβαρό ύφος δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, πολέμησε αγωνιστικά το κλείσιμό της και με το που δεν πληρωνόταν πια απ' το κράτος αντιπολιτεύτηκε εκείνη την κυβέρνηση σα να μην υπήρχε αύριο. Και τελικά, αργότερα, βρήκε τελικά μια φιλόξενη αγκαλιά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και κατ' επέκταση στη Βουλή. 

[4 Ιουλ 2014 - Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης δακρύζει την ώρα που η κάμερα δείχνει τους χιλιάδες ανθρώπους που ξενυχτούν στα μπλόκα έτσι ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο για την "Μικρή ΔΕΗ".]

Αυτός ο κύριος λοιπόν, που τόσο νοιάζεται για τα δικαιώματα των ανθρώπων (αρκεί να είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι;) θεώρησε ότι χτες στη Βουλή ήταν η κατάλληλη ώρα και το κατάλληλο μέρος να κάνει το εξής ομοφοβικό/σεξιστικό αστείο:

Το σχόλιο του κ. Τριανταφυλλίδη αφορούσε σε αναφορά της Προέδρου της Βουλής για την επαγγελματική δραστηριότητα των κ.κ. Παπασταύρου και Θωμά Βαρβιτσιώτη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε προηγούμενη αναφορά της κ. Κωνσταντοπούλου για τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, της είπε: «Είναι αισχρό αυτό που κάνετε και ως γυναίκα...Είναι ανεπίτρεπτο μια κυρία που μιλάει για τον φεμινισμό και τα ίσα δικαιώματα ανδρών-γυναικών να ισχυρίζεται ότι πρέπει η σύζυγος κάποιου, όταν αυτός γίνεται υπουργός, να πηγαίνει σπίτι και να σταματάει τη δουλειά της. Απορώ πώς το λέτε και συνεχίζετε και το λέτε».

Η Πρόεδρος της Βουλής του απάντησε: «Εν σχέση δε με την αήθη σας αναφορά σε σχέση με το ποια είναι γυναίκα και ποιος δεν είναι, το θέμα του να υπάρχει μια εταιρεία στην οποία συμπράττει η οικογένεια του κ. Στουρνάρα, η σύζυγος και οι θυγατέρες του και η εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο αδερφός του κ. Βαρβιτσιώτη και ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Παπασταύρου –που δεν είναι γυναίκες ούτε ο ένας ούτε ο άλλος- και η εταιρεία αυτή...».

Δίπλα στην κ. Κωνσταντοπούλου βρισκόταν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και δημοσιογράφος Αλ. Τριανταφυλλίδης ο οποίος εκείνη την ώρα ακούστηκε να ψιθυρίζει: «δεν το ξέρουμε αν δεν είναι» και στη συνέχεια να γελάει.

 


 

Ο καθένας δείχνει τον πολιτισμό και την αγωγή του με τα σχόλιά του, οπότε δεν ξέρω αν πρέπει να ασχοληθούμε άλλο με τον εν λόγω κύριο. 

Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι ότι δεν άνοιξε ούτε ρουθούνι. Ενώ σε αντίστοιχες περιπτώσεις ρατσιστικών "αστείων" γίνεται ο κακός χαμός, τώρα οι σύντροφοί του αλλά και τα ΜΜΕ γενικώς το κατάπιαν σαν να μη συνέβη ποτέ. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου που σαν αυστηρή δασκάλα εντοπίζει το σεξισμό ή τις λάθος εκφράσεις όλων των υπολοίπων -αρκεί να μην ήταν στο ίδιο κόμμα με το δικό της φυσικά- δεν αντέδρασε ούτε εκείνη τη στιγμή, ούτε αργότερα. 

Αν ο κύριος Τριανταφυλλίδης θέλει να κοροϊδεύει συνανθρώπους του σχετικά με το αν είναι 100% άντρες ή αν είναι γυναικούλες, ας το κάνει στο σπίτι του, για να γελάει μόνος του.

Σε 2-3 βουλευτές του Ποταμιού έχει μείνει η ρετσινιά επειδή πριν καν ανοίξει η Βουλή χαμογέλασαν κι έβγαλαν σέλφι. (Και ήμουν απ' αυτούς που τους κατέκριναν έντονα: «Η σημειολογία των χαβαλετζίδικων σέλφι στην πιο κρίσιμη περίοδο - Όχι άλλες χαριτωμενιές στη Βουλή»). Πώς γίνεται όμως να τιμωρούνται με χλεύη και μίσος κάποιοι που έβγαλαν φωτογραφία σαν τα παιδάκια στην πρώτη μέρα του σχολείου και να περνά απαρατήρητη η χυδαία φράση του εν λόγω κυρίου;

Είναι βέβαιο ότι αν το είχε πει χρυσαυγίτης, νεοδημοκράτης, πασοκτζής, ποταμίσιος ή οτιδήποτε άλλο θα είχε γίνει μέγα θέμα. Δεν πειράζει καθόλου όμως επειδή το είπε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος που υποτίθεται ότι θα φέρει το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και θα προστατέψει τις μειονότητες απ' το ρατσισμό. 

Αν ο κύριος Τριανταφυλλίδης θέλει να κοροϊδεύει συνανθρώπους του σχετικά με το αν είναι 100% άντρες ή αν είναι γυναικούλες, ας το κάνει στο σπίτι του, για να γελάει μόνος του. Όταν όμως το κάνει στη Βουλή, με ανοιχτά μικρόφωνα, ενώ η κάμερα τον τραβάει εν γνώση του, ας έχει το μυαλό να καταλάβει το λάθος του, κι αν το νιώσει, ας ζητήσει και μια συγγνώμη - δεν κοστίζει τίποτα.   

***

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

12 σχόλια
Η συμπεριφορά (έλλειψη ήθους και στοιχειώδους αυτοσεβασμού ) του συγκεκριμένου κυρίου είναι κοινός τόπος στους νεόκοπους της εξουσίας. Δυστυχώς η ελπίδα κάποιων έγινε ήδη εφιάλτης για όλους μας !!!
Θα καταλάβεις Άρη ότι ένα πράγμα που δεν κάνουν ποτέ οι αριστεροί είναι να ζητάνε συγγνώμη. Είναι τόσο φανατισμένοι που δε μπορούν να διανοηθούν ότι έκαναν λάθος.
Όσον αφορά το ερώτημα του τίτλου του άρθρου, απλά δεν έγινε ο κακός χαμός γιατί πολύ απλά είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και είναι γνωστό οτι μονίμως η αριστερά βγαίνει καταγγελτική μέχρι υπερβολής σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Νομίζω σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως διαφωνώ ότι ήταν σεξιστικός ο χαρακτηρισμός. Σεξιστικός είναι ένας χαρακτηρισμός που πραγματικά αφορά το φύλο του άλλου και που ο χαρακτηρίζων το αντιμετωπίζει ως υποδεέστερο και μη ίσο με το φύλο που αυτός έχει άρα το φύλο του άλλου μπορεί να "κριθεί", να "γελοιοποιηθεί", να "σχολιαστεί" κλπ. Εδώ δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Εδω αμφισβητήθηκε το φύλο των άλλων πολιτικών και μέσω της αμφιβολίας επιχειρήθηκε να αλλαχτεί το φύλο τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ενείχε το ερώτημα "αμφιβάλω αν είσαι... είσαι κάτι άλλο απο αυτό που θέλεις εσύ να αυτοπροσδιορίζεσαι". Δεν έχει δηλαδή το ρατσιστικό προσδιορισμό που πάντα εμπεριέχει ένας πραγματικά σεξιστικός προσδιορισμός. Η έννοια "δεν είστε άντρες αλλά είστε γυναίκες" ΔΕΝ περιέχει τη σύγκριση-ρατσισμό. Η σύγκριση (μεταξύ λογικών ανθρώπων) καταλήγει σε ισότητα δηλαδή "άνδρας ίσος με τη γυναίκα". Υπό αυτή την έννοια αυτή η ισότητα δεν περιέχει κάποια ύβρη για να είναι διασκεδαστική για τον εν λόγω κύριο να την εκστομίσει. Γι αυτό πιστεύω ότι ΔΕΝ το είπε έτσι και πρέπει να το δούμε ως υβριστικό και όχι ως σεξιστικό. Γιατί στο τέλος αποδίδοντας σε όλα σεξιστικό προσδιορισμό χάνουν και οι έννοιες την αξία τους και εμείς τη μπάλα.
Δυσκολεύομαι να πιστεψω οτι κομμα που εχει αγκαλιασει την Εκκλησια και τη Ρωσσια τοσο σφιχτα όσο ο Συριζα , θα φερει συμφωνο συμβιωσης για τους ΛΟΑΤ στη βουλη για ψήφιση .Οι ΑΝΕΛ ( η "ομορφια της δημοκρατιας" που ελεγε και ο Βαρουφακης σε εκεινο το μπαλκονι ..) τι θα κανουν σε αυτη την περιπτωση ? Ο συγκεκριμενος τυπος μοιαζει πολυ περισσοτερο για κομματο-γαβ γαβ παρα για δημιουργικο , ανοιχτομυαλο εστω και στο ελαχιστο , ανθρωπο
Υποτίθεται ότι θα έρθει ως τα μέσα Ιουνίου. Αυτό διαβεβαιώνει ο γεν γραμματεας του υπουργειου που το χει αναλάβει. Και φυσικά δε χρειαζεται τους ανελ για να ψηφιστεί. Υπάρχει και το Ποτάμι
τέτοιο άρθρο με τόση ξεκάθαρη προσωπική εμπάθεια δεν το περίμενα. Πάει το μελιστάλαχτο και ακριβοδίκαιο ύφος? τέλος τα σεξιστικά αστεία ή αυτά που εκλαμβάνονται ως σεξιστικά με δόλο, δεν αποτελούν αδικήματα απλά είναι κατακριτέα από ένα μέρος της κοινωνίας. Το αφιέρωμα σεντόνι πως προέκυψε?
Θεωρώ ότι ήταν ακριβοδίκαιο [όπως ήταν και το ξεκάθαρα έντονο άρθρο μου εναντίον του Γιακουμάτου που είχε πει σεξιστικές μπούρδες εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου], περιγραφικό και τελείως κυριολεκτικό αυτό το "αφιέρωμα - σεντόνι" - με την ελπίδα ότι πρώτοι απ' όλους οι πολιτικοί θα δώσουν το καλό παράδειγμα και θα σταματήσουν τον δημόσιο, ρατσιστικό τους λόγο.
Από ένα μέρος της κοινωνίας; Μαλλον θα εννοείς τους Ελληνες που θέλουν να είναι Ευρωπαιοι και όχι τριτοκοσμικοί ανελο-συριζαίοι. Να δούμε ποιος θα μας απαλλάξει απ αυτήν την παλιά ελληνική σαπίλα, μέρος της οποίας αποτελει αναμφισβήτητα και το τσίρκο που λέγεται Σύριζα.
Και μόνον από τη φανατίλα που βγάζει όταν κραυγάζει -όχι, δεν μιλάει(σαν άνθρωπος)- στη βουλή, κατανοεί κανείς ότι πρόκειται για [...]...Μόνο και μόνον επειδή έχει αναγνωρισιμότητα, μπήκε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Εκπληκτικό κριτήριο...(εντάξει, να σάς προλάβω: και ο Σαμαράς προεκλογικά, πρότεινε τη Νόνη Δούνια. Άλλος μα...έστρος κι αυτός...)