Ένας Ρώσος πολιτικός κατηγορεί τους U2 για «γκέι προπαγάνδα»

Ένας Ρώσος πολιτικός κατηγορεί τους U2 για «γκέι προπαγάνδα» Facebook Twitter
3

Ο Alexander Starovoitov που ανήκει στο Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας με πρόεδρο τον Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι δήλωσε ότι το τελευταίο άλμπουμ των U2 “Songs of Innocence” έχει μέσα άσεμνο περιεχόμενο.

Με αυτό εννοεί το εξώφυλλο του δίσκου στην φυσική του μορφή που δείχνει τον ντράμερ του γκρουπ Larry Mullen Jr να αγκαλιάζει τον γιο του Elvis. Και οι δύο είναι γυμνόστηθοι.

Το συγκεκριμένο άλμπουμ έχει πουλήσει 500 εκατομμύρια κόπιες από την κυκλοφορία του πέρσι μέσω του iTunes. Σύμφωνα με τον Bono είναι το πιο προσωπικό άλμπουμ που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ και χρειαζόταν ένα ανάλογο εξώφυλλο.Ο Starovoitov όμως πιστεύει ότι το εξώφυλλο είναι εντελώς γκέι.

Δεν είναι ο μόνος που έχει ακραίες απόψεις. Ένας Ρώσος δικηγόρος ο Evgeny Tonky θα μηνύσει και θα ζητήσει αποζημίωση την Apple για ηθικές ζημιές εκ μέρους του γιου του και ένα μνημείο του ιδρυτή της Apple Steve Jobs αφαιρέθηκε από το πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης πέρσι επειδή θεωρήθηκε ότι ήταν ομοφυλοφιλική προπαγάνδα. (Ο διάδοχος του Jobs στην Apple, ο Tim Cook είναι ανοικτά ομοφυλόφιλος)

Και το επίμαχο εξώφυλλο:

Ένας Ρώσος πολιτικός κατηγορεί τους U2 για «γκέι προπαγάνδα» Facebook Twitter
Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM
Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Πολιτισμός / Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Μια μεγάλη έκθεση στο Bowes Museum επιστρέφει στη διαδρομή της Vivienne Westwood, πενήντα χρόνια μετά την έκρηξη του punk, φωτίζοντας τον τρόπο με τον οποίο ένωσε τη μόδα με την πρόκληση, την ιστορία του ενδύματος και μια ολόκληρη αισθητική ανυπακοής.
THE LIFO TEAM
ΟΣΚΑΡ ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Πολιτισμός / Το μήνυμα του Χαβιέ Μπαρδέμ στα Όσκαρ 2026: «Όχι στον πόλεμο, ελευθερία στην Παλαιστίνη»

Τον Φεβρουάριο, ο Μπαρδέμ ήταν ένας από τους πάνω από 100 διάσημους που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στην οποία επικρίνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για τη «σιωπή» του σχετικά με τη Γάζα
THE LIFO TEAM