«Πυρά» κατά Βαρουφάκη στον απόηχο του Eurogroup

«Πυρά» κατά Βαρουφάκη στον απόηχο του Eurogroup Facebook Twitter
5

Μετά την ένταση που φέρεται να επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα, με το Bloomberg να κάνει λόγο για «σφυροκόπημα» εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δέχεται «πυρά» και από τον διεθνή Τύπο.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ επιβεβαίωσε ότι η συνεδρίαση του Eurogroup διεξήχθη σε σκληρό κλίμα και πως ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών επιχειρηματολόγησαν οπωσδήποτε έντονα. Τόνισε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας, θέλουν από την ελληνική κυβέρνηση συγκεκριμένα στοιχεία μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Το Bloomberg, επικαλούμενο πηγή με γνώση της υπόθεσης, ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι ΥπΟΙΚ είπαν ότι οι χειρισμοί του Γ. Βαρουφάκη στις συνομιλίες ήταν ανεύθυνοι και τον κατηγόρησαν ότι χάνει χρόνο, ότι είναι «ερασιτέχνης» και «τζογαδόρος».

«Πυρά» κατά Βαρουφάκη στον απόηχο του Eurogroup Facebook Twitter

Τo γερμανικό περιοδικό Spiegel γράφει ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος σε σχέση με τους ομολόγους του στην ευρωζώνη, καθώς πιστεύει ότι μια συμφωνία, στο πλαίσιο που ζητεί η ελληνική πλευρά, είναι εφικτή,

Η Ελλάδα διολισθαίνει προς την πτώχευση και οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι η συμφωνία βρίσκεται μακριά, αναφέρει το περιοδικό, προσθέτοντας πως μοναδικός αισιόδοξος είναι ο Βαρουφάκης ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να πείσει τους εταίρους του για μια σειρά μέτρων όπως την άρση του πλειστηριασμού στην πρώτη κατοικία και τη μη αύξηση του ΦΠΑ. «Το ερώτημα είναι αν βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο η μισοάδειο», σημειώνει το Spiegel.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM
Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM