ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

«Πυρά» κατά Βαρουφάκη στον απόηχο του Eurogroup

«Πυρά» κατά Βαρουφάκη στον απόηχο του Eurogroup Facebook Twitter
5

Μετά την ένταση που φέρεται να επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα, με το Bloomberg να κάνει λόγο για «σφυροκόπημα» εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δέχεται «πυρά» και από τον διεθνή Τύπο.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ επιβεβαίωσε ότι η συνεδρίαση του Eurogroup διεξήχθη σε σκληρό κλίμα και πως ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών επιχειρηματολόγησαν οπωσδήποτε έντονα. Τόνισε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας, θέλουν από την ελληνική κυβέρνηση συγκεκριμένα στοιχεία μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Το Bloomberg, επικαλούμενο πηγή με γνώση της υπόθεσης, ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι ΥπΟΙΚ είπαν ότι οι χειρισμοί του Γ. Βαρουφάκη στις συνομιλίες ήταν ανεύθυνοι και τον κατηγόρησαν ότι χάνει χρόνο, ότι είναι «ερασιτέχνης» και «τζογαδόρος».

«Πυρά» κατά Βαρουφάκη στον απόηχο του Eurogroup Facebook Twitter

Τo γερμανικό περιοδικό Spiegel γράφει ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος σε σχέση με τους ομολόγους του στην ευρωζώνη, καθώς πιστεύει ότι μια συμφωνία, στο πλαίσιο που ζητεί η ελληνική πλευρά, είναι εφικτή,

Η Ελλάδα διολισθαίνει προς την πτώχευση και οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι η συμφωνία βρίσκεται μακριά, αναφέρει το περιοδικό, προσθέτοντας πως μοναδικός αισιόδοξος είναι ο Βαρουφάκης ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να πείσει τους εταίρους του για μια σειρά μέτρων όπως την άρση του πλειστηριασμού στην πρώτη κατοικία και τη μη αύξηση του ΦΠΑ. «Το ερώτημα είναι αν βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο η μισοάδειο», σημειώνει το Spiegel.

5

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM
Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ