Ο φυλακισμένος χουντικός Ντερτιλής δεν θα πάει στην κηδεία του γιού του

Ο φυλακισμένος χουντικός Ντερτιλής δεν θα πάει στην κηδεία του γιού του Facebook Twitter
23

Δεν θα παραστεί στη κηδεία του γιού του, ο χουντικός Νικόλαος Ντερτιλής, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια από το δικαστήριο που δίκασε τους πραξικοπηματίες και τους συνεργούς τους. Ο 62χρονος γιός του Ντερτιλή πέθανε το περασμένο Σάββατο από ανεύρυσμα και η κηδεία του θα γίνει αύριο από το Α’ Νεκροταφείο.

Ο Ντερτιλής είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία φοιτητή έξω από το Πολυτεχνείο, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Ως μάρτυρας κατηγορίας είχε καταθέσει ο οδηγός του, ο οποίος περιέγραψε πώς ο Ντερτιλής επιβαίνοντας στο τζιπ σήκωσε το περίστροφο και πυροβόλησε το φοιτητή στο κεφάλι.

Ο στρατιωτικός Ντερτιλής είχε τη φήμη σκληρού αξιωματικού, ο οποίος πριν την χούντα είχε υπηρετήσει σαν ταγματάρχης στην Κύπρο, υπό τις διαταγές του στρατηγού Γρίβα. Αναφέρεται στο «ιστορικό» ότι όταν κατά την εκκαθάριση ενός τουρκοκυπριακού χωριού, ο Γρίβας του ζήτησε από τον ασύρματο να μην ξεπεραστούν τα όρια στη μεταχείριση των αμάχων, ο Ντερτιλής εκνευρισμένος, πυροβόλησε τον ασύρματο.

Στρατιωτικός και ο γιός του, ήταν επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Αποστολών. Παραιτήθηκε από το στρατό και έφυγε για την Αυστρία, όπου έγινε επιχειρηματίας.

23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ελλάδα / Τροχαίο στην Ξάνθη: Δύο άντρες και δύο γυναίκες μόλις 20-25 ετών οι νεκροί - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Ο πέμπτος επιβάτης του μοιραίου αυτοκινήτου και τρεις από τους επιβάτες του λεωφορείου με το οποίο συγκρούστηκε αυτό, έξω από την Ξάνθη, είναι σοβαρά τραυματισμένοι
NEWSROOM