Κέρι: Να μείνει στη φυλακή ο Ξηρός

Κέρι: Να μείνει στη φυλακή ο Ξηρός Facebook Twitter
7

Με ξεκάθαρο τρόπο έθεσε το θέμα της αντίθεσης των ΗΠΑ στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας στη συνάντηση που είχε χθες με τον Έλληνα ομόλογό του.

 «Οι τρομοκράτες πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή» είπε ο κ. Κέρι σημειώνοντας ότι «οι κοινές προσπάθειές μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν θα μπορούσαν παρά να είναι ακόμα πιο σημαντικές στο μέλλον. Προβληματιζόμαστε πολύ γιατί αυτοί που διέπραξαν πράξεις τρομοκρατίας και είναι στην φυλακή, πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή».

Ο κ. Κοτζιάς απάντησε στον κ. Κέρι ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης είναι «μια στάση η οποία προσδιορίζεται και καθορίζεται από το γεγονός ότι υπάρχουν έντεκα καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γύρω από τα θέματα των συνθηκών στις φυλακές».

«Είναι γνωστή η σημασία που δίνει η αμερικανική κυβέρνηση στα ζητήματα της τρομοκρατίας» είπε ο κ. Κοτζιάς ο οποίος εξήγησε, όπως είπε, στον ομόλογό του την κατανόηση της ελληνικής κυβέρνησης στις ανησυχίες των ΗΠΑ, επισήμανε όμως ότι αυτές «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στην ουσία του νόμου».

Επισήμανε ότι «ουδείς από αυτούς τους καταδικασθέντες που θα εμπίπτουν στις διατάξεις του καινούριου νόμου δεν πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος αλλά πρόκειται να είναι κρατούμενος υπό άλλες συνθήκες, δηλαδή στο σπίτι του υπό τις συνθήκες που προβλέπει ο νέος νόμος».

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν, εκτός του θέματος Ξηρού, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί σήμερα και στο μέλλον να βοηθήσουν οι ΗΠΑ αλλά και η ανάγκη να υπάρξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη απέναντι στην ελληνική οικονομία. Συζητήθηκαν επίσης οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως και οι σχέσεις με την ΠΓΔΜ, οι εξελίξεις στην περιοχή και το Κυπριακό.

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για μετρό Θεσσαλονίκης: «Ξεκινά ο σχεδιασμός της επέκτασης προς τις βορειοδυτικές συνοικίες»

Ο πρωθυπουργός παρέστη στα εγκαίνια της επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά - Οι πέντε νέοι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 3 το μεσημέρι
THE LIFO TEAM
ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Πολιτική / Ελλάδα – Ιταλία: Στις 8 Σεπτεμβρίου η συμφωνία για τις δύο ιταλικές φρεγάτες FREMM

Με τη νέα συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι νομικοί, οικονομικοί και τεχνικοί όροι για την απόκτηση των δύο φρεγατών, καθώς και οι λεπτομέρειες για τη μεταβίβαση και την ένταξή τους στο Πολεμικό Ναυτικό
THE LIFO TEAM