7 στους 10 Ελληνες θέλουν διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους

7 στους 10 Ελληνες θέλουν διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους Facebook Twitter
Άφιξη του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης Βαρθολομαίου στις Σέρρες στο πλαίσιο πενθήμερης επίσκεψης στο Νομό Σερρών, στις 17 Απριλίου 2015.... SOOC
28

Υπέρ του διαχωρισμού Κράτους - Εκκλησίας τάσσεται η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "ΒΗΜΑ".

Η δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας, αποκαλύπτει πως το 74,5% τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού, και το 19,7% να διαφωνεί.

Την ικανοποίηση για έργο και τη δραστηριόητα της Εκκλησίας εξέφρασε και πάλι η μειοψηφία με το 63,9% να δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο.

Παράλληλα, το 47% θεωρεί ότι ο ρόλος της Εκκλησίας έχει αποδυναμωθεί και το 78,4% τάσσεται υπέρ της άποψης ότι οι κληρικοί θα πρέπει να μισθοδοτούνται από την Εκκλησία και όχι από το ελληνικό δημόσιο. 

Στην ίδια έρευνα το 73% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της καύσης των νεκρών, πρακτική την οποία η Εκκλησία εξακολουθεί να απορρίπτει.

28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM