Αυτή είναι η διαδηλώτρια που 'επιτέθηκε' στον Ντράγκι

Αυτή είναι η διαδηλώτρια που 'επιτέθηκε' στον Ντράγκι Facebook Twitter
5

Αυτή είναι η διαδηλώτρια που 'επιτέθηκε' στον Ντράγκι Facebook Twitter
Η φωτογραφία που έχει στο άβαταρ του τουίτερ της [https://twitter.com/josephine_witt]

Μία διαδηλώτρια διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς ανέβηκε πάνω στο γραφείο, μπροστά από τον Μάριο Ντράγκι, φωνάζοντας «Τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ» και πετώντας κομφετί.

Αυτή είναι η διαδηλώτρια που 'επιτέθηκε' στον Ντράγκι Facebook Twitter

Πρόκειται, όπως γράφει η εφημερίδα Telegraph για την Josephine Witt, πρώην μέλος των FEMEN που τώρα κάνει ακτιβιστικές δράσεις μόνη της. 

Μόλις αφέθηκε ελεύθερη απ' την αστυνομία έγραψε στο Twitter της:

Αυτή είναι η διαδηλώτρια που 'επιτέθηκε' στον Ντράγκι Facebook Twitter
Καλημέρα Ελλάδα! Περισσότερη αλληλεγγύη, λιγότερη λιτότητα. #nogrexit #freegreece

Δεν ήταν το πρώτο περιστατικό για το οποίο συνελήφθη πάντως. Πριν από δύο χρόνια της επιβλήθηκε πρόστιμο για διατάραξη θρησκευτικής λειτουργίας, μετά από μια γυμνόστηθη διαμαρτυρία της στον Καθεδρικό Ναό της Κολωνίας, στη Γερμανία.

Πριν από ένα περίπου μήνα είχε ανεβάσει ένα τουίτ με μια φωτογραφία από ακτιβιστική δράση υπέρ της Ελλάδας, κάνοντας και σχετικό σχόλιο: 

Αυτή είναι η διαδηλώτρια που 'επιτέθηκε' στον Ντράγκι Facebook Twitter
Το κείμενο που μοίρασε (πέταξε) στον Ντράγκι

Για να μπορέσει να μπει στη συνέντευξη τύπου, η κα Witt υπέγραψε πως εκπροσωπεί έναν ειδησεογραφικό οργανισμό στον οποίο δεν εργάζεται καν. Η ίδια εξήγησε πως υποκρίθηκε πως ήταν ρεπόρτερ του Vice, γνωρίζοντας πως το Vice προσλαμβάνει πολλούς νέους δημοσιογράφους. 

Η Witt μάχεται εδώ και χρόνια εναντίον του «ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού» και της «αντιδημοκρατικής» ΕΚΤ. Υποστηρίζει πως η σημερινή της πράξη δεν θα είναι η τελευταία, αλλά πως θα συνεχίσει να μάχεται για τα πιστεύω της. 

Αυτή είναι η διαδηλώτρια που 'επιτέθηκε' στον Ντράγκι Facebook Twitter
Φωτο απ' το τουίτερ της

Φιλικό της πρόσωπο που μίλησε στην εφημερίδα αναφέρει ότι «η Josephine θέλει ειρήνη και ευτυχία για τις ζωές μας, για την Ελλάδα αλλά και για όλες τις χώρες της Μεσογείου. Ο σκοπός της είναι να βοηθήσει στην αντικατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κατάργηση των συνόρων.»

 


 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας τρανς ιερέας γράφει ιστορία σε καθεδρικό ναό των ΗΠΑ

Διεθνή / Ένας τρανς ιερέας γράφει ιστορία σε καθεδρικό ναό των ΗΠΑ

Ο Μάικα Κρόνιν ανέλαβε τον Καθεδρικό των Αγίων Πάντων στο Μιλγουόκι και έγινε ο πρώτος ανοιχτά τρανς επικεφαλής καθεδρικού ναού στην Επισκοπική Εκκλησία των ΗΠΑ. Ο ίδιος λέει ότι βρήκε στην Εκκλησία έναν χώρο όπου μπορεί να υπάρχει όπως είναι και να υπηρετεί ως ιερέας.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΙΑΣΜΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: Οι δυνάμεις του Ιράν συντόνισαν δολοφονίες, βασανιστήρια και σεξουαλικές κακοποιήσεις διαδηλωτών

Η Διεθνής Αμνηστία εντόπισε 87 Ιρανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και τον Αλί Χαμενεΐ, οι οποίοι, όπως ανέφερε, θα πρέπει να διερευνηθούν για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΝΑΔΑΣ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγει τον δρόμο για ειδική σχέση με τον Καναδά

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτείνει μια «Συμμαχία για το Μέλλον» με τον Καναδά, απέναντι στους δασμούς και την επιθετική πολιτική Τραμπ που ωθεί την Οτάβα σε στρατηγική απομάκρυνση από την Ουάσινγκτον
ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ