Η Ένωση Αθεων -που σκοπό έχει να εξαλείψει κάθε λόγο ύπαρξή της, όταν κάποτε οι θρησκείες δεν θα εξουσιάζουν κανέναν παρά μόνο αυτούς που το επιλέγουν- κοινοποίησε τις προάλλες μια, ολόσωστη κατά τη γνώμη μου, επιστολή για το "Άγιο Φως"

 

Υποστήριξαν να μην πληρώνουμε εμείς, οι φορολογούμενοι τη μεταφορά με αεροπλάνο, τα αγήματα και τις τιμές αρχηγού κράτους. (Εξάλλου μέχρι το 1988, το "Άγιο Φως" ερχόταν με πλοίο, χωρίς περιττά έξοδα του κράτους.) Στη συνέχεια, η Εκκλησία απάντησε κάνοντας ότι δεν κατάλαβε ότι της ζητούν να πληρώνει, επιτέλους, μόνη της το λογαριασμό και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έβγαλε μια ανακοίνωση που είναι τελείως άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

 

Έχω γράψει τη γνώμη μου για το "Άγιο Φως" και τη γελοιότητα που το συνοδεύει. Φέτος όμως με το επίσημο αίτημα προς το κράτος για τη διακοπή πληρωμής της μεταφοράς του φωτός και τον διάφορων συνοδών του, ανακαλύψαμε πόσο καλοί άνθρωποι είναι ορισμένοι απ' τους υποστηρικτές της μεταφοράς. 

 

Να οι αντιδράσεις μερικών πιστών Χριστιανών (και μάλιστα στο facebook ενός σάιτ με υποτιθέμενους αριστερούς, προοδευτικούς αναγνώστες, via Alexander Aslanidis).

 

Λίγη απαραίτητη, ειλικρινής, αγνή χριστιανική αγάπη. Μέρες που είναι...

 

Μερικές απ' τις χειρότερες αντιδράσεις, με αφορμή την επιστολή της Ένωσης Αθεων για το Άγιο Φως

 

Άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν το οξύμωρο του πράγματος, και κοντέυουν να πνιγούν στην απέραντη αγάπη του Θεού που έχουν μέσα τους. Φυσικά, χωρίς να ντρέπονται καθόλου...