Το Airbnb τώρα και στην Κούβα

Το Airbnb τώρα και στην Κούβα Facebook Twitter
2

Το Airbnb λειτουργεί σε 190 χώρες και 34000 πόλεις στον κόσμο – ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Η τελευταία τους όμως προσθήκη είναι και η πιο ιστορική.

Ο διαδικτυακός διεθνής ιστότοπος ενοικίασης κατοικίας προσφέρει πια τις υπηρεσίες του στην Κούβα. Και είναι η πρώτη αμερικάνικη εταιρεία που λειτουργεί στην χώρα από τότε που ο Ομπάμα και ο Φιντέλ Κάστρο δήλωσαν ότι θα αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών που δεν υπήρχαν για 50 χρόνια.

Η εταιρεία θα έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις όπως περιορισμένες επιλογές πληρωμής και διαδικτυακή πρόσβαση και το αμερικάνικο εμπάργκο που συνεχίζεται ακόμη. Έτσι θα ξεκινήσει συγκρατημένα. Οι αμερικάνοι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέξουν από περίπου 1000 καταχωρήσεις που η πλειοψηφία τους βρίσκονται στην Αβάνα.

Το Airbnb δηλώνει ότι το μοντέλο της – το να μείνεις στο σπίτι κάποιου και να πληρώσεις λιγότερα από ό,τι σε ένα ξενοδοχείο – θα βοηθήσει στην διευκόλυνση ταξιδιών που δεν θα καταστρέψουν τον μοναδικό χαρακτήρα της Κούβας που έχει διαμορφωθεί από την χρόνια απομόνωσή της από τον βόρειο γείτονά της.

«Η ιδέα εδώ είναι να στηρίξουμε την ανάπτυξη ενός τουρισμού που δεν θα είναι αρνητικός και θα αναδείξει την Κούβα σαν ένα ξεχωριστό προορισμό».

Η εταιρεία είχε αναγκαστεί από τον νόμο να μπλοκάρει το IP λογαριασμών που προέρχονταν από την Κούβα και έπρεπε να βρει μια λύση με το Υπουργείο Εσωτερικών της Αμερικής για να τροποποιηθεί (ο νόμος) σχετικά με τα ταξίδια στην Κούβα.

Επιπλέον έστειλε υπαλλήλους στην χώρα για να συναντηθούν με ιδιοκτήτες σπιτιών και για να τους κάνουν γνωστή την ύπαρξη του σάιτ.

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι ότι ελάχιστα σπίτια στην Κούβα έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ και αυτό δημιουργούσε δυσκολία στην πληρωμή ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές. Η πληρωμή γίνεται συνήθως διαδικτυακά. Επίσης δεν έχουν ζεστό νερό και ακόμη απαγορεύουν τα ταξίδια που γίνονται μόνο για τουριστικούς λόγους.

Παρόλα αυτά είναι μια καλή αρχή για να απαλύνουν οι σχέσεις των δύο χωρών. 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα έκκληση από τον πάπα Λέοντα στο Ισραήλ να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα

Διεθνή / Νέα έκκληση από τον πάπα Λέοντα στο Ισραήλ να επιτρέψει τη βοήθεια στη Γάζα

«Ανανεώνω την ένθερμη έκκλησή μου να επιτραπεί η είσοδος δίκαιης ανθρωπιστικής βοήθειας και να τερματιστούν οι εχθροπραξίες, το καταστροφικό τίμημα των οποίων πληρώνουν τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς»
LIFO NEWSROOM
Γάζα:  Η ΕΕ να επανεξετάσει συμφωνίες με το Ισραήλ, ζητούν 17 κράτη μέλη - Διαφωνούν Ελλάδα και Κύπρος

Διεθνή / Γάζα:  Η ΕΕ να επανεξετάσει συμφωνίες με το Ισραήλ, ζητούν 17 κράτη μέλη - Διαφωνούν Ελλάδα και Κύπρος

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ θα ξεκινήσει επανεξέταση της συμφωνίας για να διαπιστωθεί εάν το Ισραήλ έχει παραβιάσει τις δεσμεύσεις του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Διεθνή / Reuters: Η Ουκρανία παρουσιάζει στην ΕΕ αυστηρότερο σχέδιο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εν μέσω αμερικανικών «δισταγμών»

Το έγγραφο των 40 σελίδων περιλαμβάνει σειρά συστάσεων, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται η έκδοση νομοθεσίας που θα επιταχύνει την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από άτομα που έχουν υποστεί κυρώσεις από την ΕΕ, με στόχο την αποστολή αυτών των πόρων στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM