Παρατήρηση για ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια έκανε η Κωνσταντοπούλου στον Σαμαρά

Παρατήρηση για ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια έκανε η Κωνσταντοπούλου στον Σαμαρά Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
41

Ένταση σημειώθηκε απόψε στη Βουλή μεταξύ της προέδρου Ζωής Κωσταντοπούλου και του Αντώνη Σαμαρά. Το κλίμα πυροδοτήθηκε από σχόλιο που έγινε στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος κάποια στιγμή ανέφερε πως απόψε θα μιλήσει σύμφωνα με την "ευθεία και αντρική σχολή". Οι αντιδράσεις από τα έδρανα της Βουλής ήταν άμεσες και ακούστηκαν στην αίθουσα. Η κυρία Κωνσταντοπούλου του ζήτησε να μην υποτιμά τις γυναίκες και στη συνέχεια ο κύριος Σαμαράς ανακάλεσε. 

Η δεύτερη παρατήρηση ήρθε λίγο αργότερα και αφορούσε την υπέρβαση χρόνου που έκανε ο κύριος Σαμαράς. Η κυρία Κωνσταντοπούλου του ζήτησε να ολοκληρώσει και ο πρώην πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας πως δεν αργεί. Λίγα λεπτά αργότερα η πρόεδος της Βουλής του ζήτησε πιο επιτακτικά να τελειώσει:

Όταν ο κύριος Σαμαράς ολοκήρωσε και επέστρεψε στη θέση του η πρόεδρος της Βουλής ξέσπασε και έκανε παρατήρηση στον πρώην πρωθυπουργό για τον χρόνο και τα σχόλια που έκανε. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου του είπε πως στη Βουλή ρατσιστικά και σεξιστικά σχόλια δεν θα ξανακουστούν, αναφερόμενη στην αρχική φράση του Αντώνη Σαμαρά για "ευθεία και αντρική σχολή". Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασε έντονα και την κατηγόρησε για λογοκρισία που δεν θα γίνει δεκτή.

41

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ