Πανούσης: Γνωρίζουμε όλους τους κουκουλοφόρους της Νομικής

Πανούσης: Γνωρίζουμε όλους τους κουκουλοφόρους της Νομικής Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
18

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΘΕΜΑ» μεταξύ άλλων μίλησε για το θέμα των αντιεεξουσιαστών και των επεισοδίων. Ο κος Πανούσης παραδέχτηκε την παθητική στάση της Αστυνομίας απέναντι στους αντεξουσιαστές, αλλά προειδοποίησε πως αυτό είναι προσωρινό και πως αν συνεχιστούν τα επεισόδια η τακτική θα αλλάξει.

 

Στην ίδια συνέντευξη αναφέρει πως οι Αστυνομικές Αρχές γνωρίζουν όλους τους καταληψίες της Νομικής και δεσμεύεται ότι σε όλους θα αποδοθούν κατηγορίες και θα σχηματιστεί δικογραφία. "Μπαίνουν 30 άνθρωποι, βγαίνουν οι 15, μένουν άλλοι τόσοι, βγαίνουν δύο, τους συλλαμβάνουμε. Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Συλλάβαμε δύο, ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιποι είναι όλοι ταυτοποιημένοι και θα μπουν όλοι στη δικογραφία." δηλωσε σχετικά.

"Υπάρχει μια ήπια διαχείριση προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι που επί 40 χρόνια κάνουν διάφορα να ξανασκεφτούν ορισμένα πράγματα. Μια ήπια διαχείριση με πολύ κοντινό ορίζοντα. Δηλαδή δεν θα είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια αυτό." αναφέρει ο Πανούσης στο ΘΕΜΑ. Παράλληλα αναφέρει πως έχει ετοιμάσει έναν φάκελο με αναφορές για το τι έχει καεί, τι ζημιές έχουν προκληθεί σε δημόσια περιουσία και πόσοι αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί τα τελευταία δύο χρόνια και τον οποίο θα διαβιβάσει στον πρωθυπουργό.

"Για όλα υπάρχει και ένα όριο και το όριο δεν είναι τα καμένα αυτοκίνητα. Αν συνεχίσουν αυτό το βιολί, είναι δεδομένο ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να αφήνει αυτά τα πράγματα ατιμώρητα, αν αυτοί θεωρούν ότι είμαστε σε πόλεμο, τότε η δημοκρατία, οι δομές της, η Αστυνομία και τα δικαστήρια θα κάνουν τη δουλειά τους." αναφέρει Πανούσης.

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM