Την τιμωρία ανδρών των ΟΥΚ ζητά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Την τιμωρία ανδρών των ΟΥΚ ζητά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
46

Την τιμωρία των ανδρών των ΟΥΚ που φώναξαν εθνικιστικά συνθήματα στη χθεσινή στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα ζητά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου με ανάρτηση της στο Facebook.

 

Την τιμωρία ανδρών των ΟΥΚ ζητά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter

Σε βίντεο που ανάρτησε η Ευρωκίνηση στο κανάλι της στο youtube ακούγονται οι άνδρες των ΟΥΚ να φωνάζουν:  «Και το όνειρο μας είναι / στην Πόλη εμείς να μπούμε / σημαία να υψώσουμε / τον ύμνο εμείς να πούμε».

46

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Λιγος σεβασμος στα ΟΥΚ, που αν τα πραγματα σκουρινουν, αυτοι με κινδυνο της ζωης τους θα βγαλουν τα καστανα απο τη φωτια. Τα παιδια αυτα ειναι ηρωες.Ερχεται ο καθε τυχαρπαστος και κρινει τα ΟΥΚ, εκει εχουμε φτασει!Ποια ειναι η κυρια Κατριβανου και τι εχει κανει για τον τοπο αυτο;
Σώπα ρε! Σιγά μην είναι οι ΟΥΚΑΔΕΣ ήρωες. Αν δεν ήταν οι επίλεκτες μονάδες να δούμε ποιοι θα πήγαιναν στα Ίμια εκείνο το βράδυ. Η Κατριβάνου υποθέτω...
Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω την υποχρέωση που έχει η κοινωνία απέναντι στους στρατιώτες γενικά. Δουλεία τους δεν είναι να προστατεύουν την χώρα; Δεν πληρώνονται γι αυτό; Επιλογή τους δεν ήταν να ακολουθήσουν αυτή την καριέρα; Όπως εγω και εσυ είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε σωστά την δουλεία μας έτσι είναι και αυτοί.
Smaug, η διαφορά ειναι οτι αυτοί (οχι μονο οι ουκάδες-γενικα του στρατου) υπηρετούν την χώρα δεν δουλεύουν.. Και οι συγκεκριμένοι ειναι αυτοί της πρώτης σειράς που τους στέλνεις και δεν ξέρεις αν θα γυρίσουν... Αλλά εμεις οι απλοί πολίτες τους κάνουμε ήρωες όλους όταν πεθάνουν.... Πριν το θάνατο ειναι γουρουνια, στρατοκαυλοι, αρρωστοι, πληρωμένοι δολοφόνοι και άλλα τέτοια χαζα που κυκλοφορουν.... Και όπως διάβασα κάπου και μου άρεσε "Η παρέλαση των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών δεν είναι περίπατος του Λυκείου Ελληνίδων, οφείλει να εξυψώνει το εθνικό φρόνημα και να μην λησμονεί τις αλύτρωτες ελληνικές Πατρίδες."
@ tCaki, "Και όπως διάβασα κάπου και μου άρεσε"...γιατί δεν αναφέρεις τις πηγές σου, καλέ;«Η παρέλαση των Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών δεν είναι περίπατος του Λυκείου Ελληνίδων, οφείλει να εξυψώνει το εθνικό φρόνημα και να μην λησμονεί τις αλύτρωτες ελληνικές Πατρίδες» αναφέρει με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, απαντώντας στις επιθέσεις για τα συνθήματά τους στην χθεσινή (25/3/2015) παρέλαση της 25ης Μαρτίου.»Αχ, οποία συγκίνησις! Ονειρώξεις με "αλύτρωτες πατρίδες" και "μεγάλες ιδέες" (τρομάρα να τους έρθει)ενώ παράλληλα τα "τάγματα εφόδου" τους, που δεν είναι του ...Λυκείου των Ελληνίδων, αλλά λέοντες: https://2pat.files.wordpress.com/2011/05/lion.jpg,συνηθίζουν να την πέφτουν ομαδικά και πισώπλατα.
Σωστά γιατί να έχεις υποχρέωση σε κάποιον που πληρώνεται για να μας προστατεύει και παίζει κορώνα γράμματα τη ζωή του πολλές φορές. Ειδικά στην Αστυνομία. Αφού πληρώνεται, παίρνει τόσα λεφτά από το Κράτος. Και να σκοτωθεί τι έγινε; έχει πληρωθεί για αυτό!!!!!
Και πάλι επιλογή τους είναι να πάνε στον στρατό και να ενταχθούν σε αυτά τα σώματα. Δεν τους ανάγκασε ούτε το κράτος, ούτε κανείς. Να ναι καλά τα παιδιά όπου και να είναι αλλά στην τελική είναι δική τους απόφαση να είναι στην πρώτη γραμμή σε ώρα ανάγκης.
@ΠενταγιώτισσαΔεν ανέφερα την πηγή γιατι το διάβασα στο fb ομάδας περι Ο.Υ.Κ. ένα αυτο, και 2ον δεν ψηφίζω Χ.Α. αν αυτό υπονόησες με το τρόπο και την εριστικότατη σου "καλέ"!Και το οτι κάποιος ανήκει στην συγκεκριμένη ομάδα δεν ειναι σωστό να βαφτίζεται φασιστής ή χρυσαυγήτης.
@ tCaki...Και -φυσικά- δεν πήγε το μυαλό σου στο ότι ένα τέτοιο λεχθέν θα μπορούσε, κάλλιστα, να προέρχεται απ' αυτόν τον χώρο.Άσχετα με το τι ψηφίζει κανείς φοβάμαι πως τους Χ.Α. πολλοί τους «μίσησαν» ...τα λεγόμενά τους, όμως, λιγότεροι. Επίσης στην περίπτωση που δεν το αντελήφθηκες μιλούσα για τις τακτικές των «τάγματων εφόδου» των Χ.Α..Και θα μού επιτρέψεις να έχω μία α’ εριστικότητα όταν βλέπω να αναπαράγονται, άκριτα, μαλακίες της Χ.Α..
Η κ. Κατριβάνου μέχρι χθες δηλαδή φανταζόταν ότι τα ΟΥΚ - ΤΑ ΟΥΚ, ffs - εκπαιδεύονται με συνθήματα του στυλ "τίποτα στον κόσμο δε μας σκιάζει, ούτε η μπόρα ούτε το χαλάζι, έχουμε μαζί μας το Χριστό";;Ποτέ δε σταματάει να με εκπλήσει η άγνοια που έχουν κάποιοι πολιτικοί για το τι γίνεται (και κυρίως το πώς γίνεται) γύρω τους.
Και που ειναι το κακο? Η Κωνσταντινούπολη ήταν κομμάτι της Ελλάδος, της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Ας μην ισοπεδώνονται όλα... Έναν ανθελληνισμό τον έχει η κυρία Κατριβάνου.. Αγάπησα, ενα σχολειό που μου μαθε να τραγουδω <3
Το σύνθημα που αναφέρεται είναι προκλητικό για την γείτονα χώρα. Και όσο και αν η γείτονα αυτή προβαίνει σε απαράδεκτες ενέργειες, θα ήταν όντως σωστό να αποφεύγονται τέτοιες εθνικιστικές εκδηλώσεις, για πολλούς λόγους. Αλλά να μιλάμε για φασισμό, πρόκληση της δημοκρατίας και τιμωρίες είναι τουλάχιστον υπερβολικό - μια απλή σύσταση θα ήταν αρκετή.
Αυτό θέλεις εσύ; Μπετόβεν και Μότσαρτ στις επίλεκτες μονάδες του στρατού; στα Ίμια πρώτοι αυτοί πήγαν, όχι εσύ κι εγώ... οπότε άσε αυτούς να κάνουν τη δουλειά τους κι εμείς τη δικιά μας...
Σώπασε κυρά Δέσποινα και μην πολύ δακρύζεις, πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ΄ναι. Έτσι μεγαλώσαμε, (και εγώ σε αριστερή οικογένεια και άλλοι σε δεξιές ή κεντρώες) τώρα αυτά τα παιδιά όσο μιλάνε για ένα όνειρο μέχρι να μεγαλώσουν καλά είναι, όσο όμως είναι μέσα στα πλαίσια της φριχτής νεοναζιστικής προπαγάνδας, είναι θέμα παιδείας να μη μολύνονται!!!
Με υπουργό Καμμένο; Dream on!(τα ίδια συνθήματα πάντως - και χειρότερα - χρησιμοποιούνται στην βασική εκπαίδευση των πεζικάριων. Τουλάχιστον αυτό συνέβαινε το 2005 που πέρασα εγώ, φαντάζομαι οτι ισχύει και τώρα.)
Οκ και εγω τα θεωρω γραφικα ολα αυτα που συμβαινουν στον ελληνικο στρατο, απλα θα ηθελα η κ. Κατριβανου με τον ιδιο ζηλο να ποσταρει στο facebook και για την καταργηση απο την λογοτεχνια μας (και ισως με καψιμο στην πυρα των αντιστοιχων βιβλιων) του θρηνου της αλωσεως "...παλι με χρονια με καιρους, παλι δικα μας θα ειναι..." Χωρις πλακα τωρα, σιχαινομαι τα ακρα ειτε αυτα ειναι δεξια ειτε αριστερα!Καμια λογικη και στους δυο...
Με την διαφορά οτι ο θρήνος της αλώσεως διδάσκεται,μεταξύ άλλων, ως δημοτικό-παραδοσιακό ποιήμα, ενώ τα παραπάνω στιχάκια χρησιμοποιούνται μόνο για να καβλώνουν μερικοί ελληναράδες.Υπάρχει μια κάποια διαφορά.
Με την διαφορά ότι άλλο πράμα το "καβλώνουν οι ελληναράδες" κι άλλο πράμα η τόνωση ηθικού μέσω συνθημάτων που συμβαίνει σε οποιοδήποτε στρατόπεδο του κόσμου. Προσωπικά με ενοχλεί πολύ περισσότερο ο ανταγωνισμός του ποιος θα βρίζει πιο πολλές φορές τη μάνα του άλλου στα γηπεδικά συνθήματα(ναι αυτά που ακούν και παιδιά και οικογένειες και όσοι παρευρίσκονται στα γήπεδα κάθε σουκου) παρά οι πατριωτικές φανφάρες των ΟΥΚάδων. Με την διαφορά επίσης ότι άλλο πράμα πατριώτης άλλο πράμα φασίστας. Άλλο πράμα ΕΣ, άλλο πράμα ΧΑ. Άλλο πράμα παραλλαγή, κι άλλο πράμα τα άρβυλα των χρυσαύγουλων. Ελπίζω σε βασική, στοιχειώδη λογική να συνεννοούμαστε...