Τι συμβαίνει στο έμβρυο όταν η μαμά καπνίζει

Τι συμβαίνει στο έμβρυο όταν η μαμά καπνίζει Facebook Twitter
7

Οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος κατά την εγκυμοσύνη «εγγράφονται» κυριολεκτικά στα πρόσωπα των αγέννητων μωρών, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Durham στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν εικόνες μεγάλης ευκρίνειας προκειμένου να δουν τις διαφορές στην προγεννητική ανάπτυξη των εμβρύων ανάλογα με τα αν η μητέρα τους είναι καπνίστρια ή μη καπνίστρια.

Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής μελέτης 20 έγκυες γυναίκες, 16 καπνίστριες και τέσσερις μη καπνίστριες πέρασαν από υπερήχους ώστε να παρατηρηθεί η δραστηριότητα των εμβρύων  στη διάρκεια των 24, 28, 32 και 36 εβδομάδων κύησης.

Τα έμβρυα των οποίων οι μητέρες ήταν καπνίστριες άγγιζαν τα πρόσωπα τους και κινούσαν το στόμα τους περισσότερο από ό,τι τα έμβρυα που κυοφορούσαν μη καπνίστριες μητέρες.

Η Νάντια Reissland ερευνήτρια του πανεπιστημίου δήλωσε στο USA TODAY ότι το κάπνισμα επηρεάζει τη συμπεριφορά των εμβρύων  και ότι αυτά τα έμβρυα είναι λιγότερο ώριμα στη συμπεριφορά τους. Εκτιμά δε ότι τα έμβρυα ίσως να μπορούν να μυρίσουν τη μυρωδιά του καπνού.

Οι ερευνητές προειδοποιούν επίσης ότι το  κάπνισμα κατά την εγκυμοσύνη είναι επίσης πιο πιθανό να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό και σε άλλα θέματα υγείας.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (20-26/10/2022)

Living / Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (20-26/10/2022)

Ο Κρόνος επιστρέφει σε ορθή φορά και έπειτα από πολλούς μήνες που μείνατε άπραγοι λόγω αισθηματικής κατάπτωσης, μπορείτε πλέον να αφήσετε πίσω το παρελθόν και να σκεφτείτε πώς θα βελτιώσετε τη ζωή σας.
ΜΑΡΙΒΙΚΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 12/10 -Περπατώντας με λευκό μπαστούνι στην Αθήνα

Ζούμε, ρε! / Περπατώντας με λευκό μπαστούνι στην Αθήνα

H Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος εξηγούν πώς το λευκό μπαστούνι βοηθά τα άτομα με αναπηρία στην όραση να είναι ανεξάρτητα και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που συναντούν στις καθημερινές μετακινήσεις τους.
THE LIFO TEAM
ΔΕΥΤΕΡΑ 11/10- Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι είναι δέντρα που συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Παγκρατάρα μου, σ’ αγαπώ

Living / Παγκρατάρα μου, σ’ αγαπώ!

Εφτά κάτοικοι της περιοχής-προέκταση του κέντρου της πόλης μιλούν για τη ρουτίνα τους, για τα αγαπημένα τους μέρη και σημεία στη γειτονιά της Αθήνας που είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια πρόκληση για όσους ψάχνουν να παρκάρουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ