O Τσίπρας προειδοποιεί την Merkel για "αδυναμία" αποπληρωμής του χρέους

O Τσίπρας προειδοποιεί την Merkel για "αδυναμία" αποπληρωμής του χρέους Facebook Twitter
17
O Τσίπρας προειδοποιεί την Merkel για "αδυναμία" αποπληρωμής του χρέους Facebook Twitter

Μια επιστολή που μέχρι σήμερα δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτει η εφημερίδα Financial Times στο αυριανό της πρωτοσέλιδο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πεντασέλιδη προειδοποιητική επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς την καγκελάριο της Γερμανίας αναφέρει πως η Αθήνα αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις δανειακές της υποχρεώσεις αν δε λάβει βοήθεια από την Ε.Ε.

Η επιστολή με ημερομηνία αποστολής την 15η Μαρτίου, έρχεται στη δημοσιότητα λίγο πριν η Μέρκελ συναντηθεί με τον Τσίπρα στο Βερολίνο και όπως αναφέρεται ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποιεί ότι η κυβέρνησή του θα αναγκαστεί να επιλέξει μεταξύ της εξόφλησης δανείων, που οφείλονται κατά κύριο λόγο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ή στην συνέχεια των κοινωνικών δαπανών.

 

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να κατηγορεί κυρίως την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφέροντας πως δεδομένου ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές θα έπρεπε να είναι σαφές ότι οι ειδικοί περιορισμοί της ΕΚΤ σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις εκταμίευσης και την άρνησή της να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια πριν από την υιοθέτηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, θα καθιστούσαν αδύνατο για οποιαδήποτε κυβέρνηση να εξυπηρετήσει το χρέος της.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει επίσης πως η εξόφληση των χρεών θα οδηγήσει σε απότομη επιδείνωση της ήδη βεβαρημένης οικονομίας της ελληνικής κοινωνίας, υπογραμμίζοντας πως αυτό είναι μια προοπτική που δεν θα ανεχθεί.

 

"Με την παρούσα επιστολή, σας καλώ να μην επιτρέψετε στο μικρό ζήτημα των ταμειακών ροών, καθώς και στη «θεσμική αδράνεια »,να μετατραπούν σε ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα και για την Ευρώπη», γράφει ο πρωθυπουργός.

 

17

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM