Ο Αυστραλός που τραυματίστηκε από τα πυρά Μαζιώτη διεκδικεί αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο

Ο Αυστραλός που τραυματίστηκε από τα πυρά Μαζιώτη διεκδικεί αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο Facebook Twitter
3
Ο Αυστραλός που τραυματίστηκε από τα πυρά Μαζιώτη διεκδικεί αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο Facebook Twitter

Αποζημίωση από την Ελλάδα διεκδικεί ο 29χρονος  Αυστραλός τουρίστας που τραυματίστηκε κατά τη σύλληψη Μαζιώτη στο Μοναστηράκι το περασμένο καλοκαίρι.


Το ρεπορτάζ της αυστραλιανής εφημερίδας The Age φιλοξενεί το ιστορικό της υπόθεσης καθώς και μια συνέντευξη με τον 20χρονο Grant Uranie ο οποίος περιγράφει τη σκηνή που έζησε και το πώς τραυματίστηκε στον αστράγαλο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δικηγόρων του γραφείου Defteros Lawyers που εκπροσωπεί τον 20χρονο Αυστραλό, ο πελάτης τους τραυματίστηκε σοβαρά και δεν του προσφέρθηκε σωστή ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο της Αθήνας. Παράλληλα ο δικηγόρος του σημειώνει πως η επιχείρηση σύλληψης του τρομοκράτη εκείνη την ημέρα παραβίασε κάθε πρωτόκολλο ασφαλείας σε μια περιοχή γεμάτη τουρίστες και κόσμο.

Αν και ο Γκραντ τραυματίστηκε από σφαίρα του Μαζιώτη, η μήνυση, σύμφωνα με τον δικηγόρο του θα κατατεθεί σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης από την οποία θα αξιώσει και την αποζημίωση. Οι δικηγόροι του υποστηρίζουν πως έχουν διαβιβάσει το αίτημά τους  στην Ελλάδα, αλλά δεν έχουν λάβει καμιά απάντηση.

Ο Αυστραλός που τραυματίστηκε από τα πυρά Μαζιώτη διεκδικεί αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο Facebook Twitter
Ο 20χρονος δείχνει την ουλή από το τραύμα που προκλήθηκε στο πόδι του κατά την επιχείρηση καταδίωξης του Μαζιώτη


Όπως αναφέρθηκε, τότε, θραύσματα από σφαίρα είχαν βρει στο πόδι τον Γκραντ που μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό», δίχως όμως να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο η εφημερίδα σήμερα σημειώνει πως ο νεαρός περίμενε σχεδόν 45 λεπτά μέχρι να φτάσει κάποιο ασθενοφόρο και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους η διάγνωση που έγινε εκεί ανέφερε πως το τραύμα του δεν ήταν σοβαρό. Όταν ο Grant Uranie γύρισε στην πατρίδα του, οι γιατροί του είπαν το αντίθετο και ισχυρίστηκαν πως θα μπορούσε να χάσει το πόδι του. Στην συνέχεια διαπιστώθηκε βλάβη στον τένοντά του και ο 20χρονος υπεβλήθη σε χειρουργείο ενώ όπως αναφέρεται τα ιατρικά έξοδα και οι θεραπείες έχουν από τότε ξεπεράσει το ποσό των 25.000 δολαρίων Αυστραλίας.

Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε: «Είχα καθίσει για φαγητό όταν είδα κάποιον να τρέχει και να τον κυνηγά η αστυνομία. Στη συνέχεια άκουσα πυροβολισμούς. Μετά τον πρώτο, έπεσα στο έδαφος και με σκυμμένο το κεφάλι προσπάθησα να συρθώ στο εστιατόριο. Πήγε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς, αλλά χτύπησε εμένα». Σήμερα, ο Grant Uranie αναφέρει πως  όταν βρίσκεται σε δημόσιο χώρο και βλέπει αστυνομία νιώθει νευρικός και τον κυριεύει η αγωνία.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βολιβία: Τελέστηκε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη χώρα

Διεθνή / Βολιβία: Τελέστηκε ο πρώτος πολιτικός γάμος ομόφυλου ζευγαριού στη χώρα

Η Fabiana Banzer και η Scarlett Rocha έγιναν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι με πολιτικό γάμο στη Βολιβία. Στη Σάντα Κρους, ύστερα από σχεδόν τέσσερα χρόνια μάχης, φιλήθηκαν ως σύζυγοι και έγραψαν ιστορία.
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΟΜΑΝ ΗΠΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

Διεθνή / Ιράν: Το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ εξαρτάται από τις αμερικανικές υποχωρήσεις

Τα Στενά, από τα οποία διερχόταν περίπου το ένα πέμπτο της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) πριν από τη σύρραξη, παραμένουν ουσιαστικά αποκλεισμένα από τις 28 Φεβρουαρίου
THE LIFO TEAM
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΧΑΚΕΡ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Βόρεια Κορέα: Χάκερ επιστρατεύουν την τεχνητή νοημοσύνη για να αυτοματοποιήσουν κυβερνοεπιθέσεις

Η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια κρατικούς χάκερ για κατασκοπεία, ηλεκτρονικές κλοπές και άντληση εσόδων, όπως επισημαίνουν σταθερά οι αρχές των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας και διάφοροι ειδικοί ασφαλείας
THE LIFO TEAM