«Βέτο» από την Κομισιόν στα νομοσχέδια 100 δόσεων και ανθρωπιστικής κρίσης

«Βέτο» από την Κομισιόν στα νομοσχέδια 100 δόσεων και ανθρωπιστικής κρίσης Facebook Twitter
26

Προειδοποίηση με επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως έστειλε στους θεσμούς ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλο.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του δημοσιογράφου Πολ Μέισον του Channel 4,  τo νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές χαρακτηρίζονται μονομερείς κινήσεις εκτός των συμφωνηθέντων πλαισίων του Eurogroup.

Ο κ. Κοστέλο καλεί την ελληνική πλευρά να προχωρήσει σε απαραίτητες «διαβουλεύσεις» προτού καταθέσει τα επίμαχα νομοσχέδια, τονίζοντας μάλιστα πως χρειάζεται μια σταθερή πορεία στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται υπάρχουν αρκετά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για τον σχεδιασμό ενός πλήρους μεταρρυθμιστικού πλαισίου. Αυτό είναι σύμφωνα με το Channel 4 το συμπέρασμα του Κοστέλλο μετά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη. 

Χαρακτηριστικά η επιστολή που δημοσιεύεται στο Channel 4 αναφέρει:" Συνιστούμε να λάβετε την κατάλληλη επίβλεψη πρώτα, συμπεριλαμβανομένης και της συνάφειας με την μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και πρέπει να το κάνουμε σε ένα συγκροτημένο και ενιαίο πακέτο. Το να ενεργήσετε διαφορετικά θα αποτελούσε μονομερή ενέργεια και αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου".

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η απάντηση στο «όχι» των αγροτών - «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες: «Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα»

Οι αγρότες απάντησαν «όχι» στο κάλεσμα του πρωθυπουργού για συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Αν τα αιτήματά τους δεν γίνουν πράξη δεν προτίθενται να συμμετάσχουν σε οποιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΡΑΠΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου κάλεσε την αστυνομία για τον Γιώργο Ξυλούρη - «Να ενημερωθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου»

Ο Γιώργος Ξυλούρης, γνωστός με το ψευδώνυμο «Φραπές», φέρεται να απείλησε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής
THE LIFO TEAM