EΡΧΟΝΤΑΙ!

«Βέτο» από την Κομισιόν στα νομοσχέδια 100 δόσεων και ανθρωπιστικής κρίσης

«Βέτο» από την Κομισιόν στα νομοσχέδια 100 δόσεων και ανθρωπιστικής κρίσης Facebook Twitter
26

Προειδοποίηση με επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως έστειλε στους θεσμούς ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντέκλαν Κοστέλο.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του δημοσιογράφου Πολ Μέισον του Channel 4,  τo νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές χαρακτηρίζονται μονομερείς κινήσεις εκτός των συμφωνηθέντων πλαισίων του Eurogroup.

Ο κ. Κοστέλο καλεί την ελληνική πλευρά να προχωρήσει σε απαραίτητες «διαβουλεύσεις» προτού καταθέσει τα επίμαχα νομοσχέδια, τονίζοντας μάλιστα πως χρειάζεται μια σταθερή πορεία στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται υπάρχουν αρκετά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών για τον σχεδιασμό ενός πλήρους μεταρρυθμιστικού πλαισίου. Αυτό είναι σύμφωνα με το Channel 4 το συμπέρασμα του Κοστέλλο μετά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη. 

Χαρακτηριστικά η επιστολή που δημοσιεύεται στο Channel 4 αναφέρει:" Συνιστούμε να λάβετε την κατάλληλη επίβλεψη πρώτα, συμπεριλαμβανομένης και της συνάφειας με την μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και πρέπει να το κάνουμε σε ένα συγκροτημένο και ενιαίο πακέτο. Το να ενεργήσετε διαφορετικά θα αποτελούσε μονομερή ενέργεια και αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου".

26

EΡΧΟΝΤΑΙ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Η βία δεν έχει καμία θέση σε μια οργανωμένη κοινωνία»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την επίθεση με γκαζάκια στα σπίτια στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη - «Αυτοί οι οποίοι ενδύονται τον μανδύα των κοινωνικών αγώνων για να προβούν σε τέτοιες ενέργειες, δεν είναι παρά απλοί εγκληματίες»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΚΑΖΑΚΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη μετά τις επιθέσεις με γκαζάκια σε βάρος στελεχών της ΝΔ

«Η παράταξή μας έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος από την εγχώρια τρομοκρατία και δεν πρόκειται επ ουδενί να επιτρέψουμε την αναβίωση τέτοιων φαινομένων» είπε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΦΩΤΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Πολιτική / Σύλληψη 57χρονης για τη φωτιά στην Κορινθία: «Ήταν υποψήφια βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας» λέει ο Γεωργιάδης

«Την φαντάζομαι να μας βρίζει ως "δολοφόνους", "χούντα" ακολουθώντας την τοξικότητα της Αρχηγού της», γράφει στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΙΜΠΕΡΛΙ ΓΚΙΛΦΟΙΛ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πολιτική / Τσίπρας σε Γκίλφοϊλ: «Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν πρέπει να βασίζονται στη λογική του δεδομένου συμμάχου»

Ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ φέρεται να τόνισε την ανάγκη, οι ΗΠΑ να στείλουν σαφές μήνυμα στην Τουρκία για σεβασμό του διεθνούς δικαίου και τερματισμό των προκλήσεων
THE LIFO TEAM